Veiterän sopimusuutisia

Veiterä julkaisee seuraavat pelaajasopimukset jo aiemmin tiedotettujen lisäksi:

Maalivahteina jatkavat Topi Peuhkuri ja Lari Meuronen. Kaksikolla on vahvasti erilaiset torjujaprofiilit. Voidaan todeta, että Meurosen perusvarmaa työskentelyä tarvitaan koko kauden ajan ja Peuhkurilta voidaan odottaa hiljalleen murtautumista suomalaisten kärkitorjujien kaartiin.

Jo olemassa olevat sopimuspelaajat Veiterässä ovat Tomi Hauskan ja Janne Hauskan lisäksi EmilSegerman, Ere Verhelä, Christian Laibert ja Manu Puumalainen. Nelikolla on tärkeä rooli joukkueen työosastolla, joka raataa puolustuksessa ja keskikentällä tehden paljon näkymätöntä peliä joukkueen eteen.

Uuden sopimuksen seuran kanssa ovat tehneet Antti-Juuso Ropo ja Juuso Kärmeniemi ja Sasu Söderholm. Kuten muistetaan, niin Andy huilaa BL:n avauskierroksen, mutta muuten tämä kolmikko kuuluu perusveiteräläiseen jengiin, joiden vahvuudet tulevat esille kun pelit kovenevat. Söderholm kuuluu pelaajiston kokeneempaan kaartiin ja Kärmeniemen Juuso on puolestaan käynyt läpi Veiterän junioriseulan ja tavoittelee tosissaan paikkaa edustusjoukkueessa tulevalla kaudella.

Viime talvena asevelvollisuuden parissa ahkeroineen Tero Liimataisen pelaamista Veiterässä odotetaan kunhan jalka kestää täysipainotteista harjoittelua. Terossa on paljon potentiaalia ja se aiheuttaa vastustajille paljon hankaluuksia.

Juniorisopimuksella Veiterässä jatkaa tulevalla kaudella myös Matias Lehtonen, jota voi pitää yhtenä lahjakkaimpana P21-ikäisistä pelaajista Suomessa. Matiaksen jääpallo-opit ovat peräisin Imatran Pasa Bandyn juniori-ikäluokista, nyt on Matiaksen aika ottaa uusia askeleita kohti Bandyliigaa ja pelaavaa miehistöä. Samaa voidaan sanoa Ville Hatarasta, joka haastaa vakavasti kokeneempia pelimiehiä edustusjoukkuepaikasta.

Yksi mielenkiintoinen paluumuuttuja löytyy myös pelaajalistalta tässä vaiheessa: Toni Taalikka tekee paluun Veiterä-paitaan muutaman Savossa vietetyn ja yhden välivuoden jälkeen. Taalikka edustaa varman puolustuspelaajan prototyyppiä, jolla on paikkansa uuden päävalmentaja Tuomas Erkkilän suunnitelmissa.

Tässä mainittujen lisäksi seura käy neuvotteluja 2–4 kenttäpelaajan kanssa. Tavoitteena on, että muutaman uralla eteenpäin siirtyneen runkopelaajan menettäminen ei heikennä Veiterän pelillistä profiilia Bandyliigassa, vaan joukkue lähtee tavoittelemaan paikkaa mitalipeleissä ja puolustaa Suomen Cupin mestaruutta täysillä.

Veiterän sopimuspelaajat keskikesän ”helteissä”:

Maalivahdit:
Topi Peuhkuri
Lari Meuronen

Kenttäpelaajat:
Tomi Hauska
Janne Hauska
Emil Segerman
Ere Verhelä
Christian Laibert
Manu Puumalainen
Antti-Juuso Ropo
Juuso Kärmeniemi
Sasu Söderholm
Tero Liimatainen
Matias Lehtonen
Ville Hatara
Toni Taalikka

(8.7.2015)