Bandyliiga käyntiin voitolla Hifkistä

Veiterä–HIFK 3–2 (3–1)

Veiterä avasi Bandyliigan voitolla. Lauantai-illassa nähtiin nihkeähkö jääpallo-ottelu, josta hienoudet jäivät näkemättä. Kotijoukkueelle kuitenkin tärkeät avauspisteet.

Ensimmäisellä puoliajalla Veiterä oli selkeästi hallitsevampi osapuoli. Kotijoukkue piti palloa mielin määrin ja HIFK tyytyi – tyylilleen uskollisesti – pelaamaan puolustuksen kautta. Ensimmäistä maalia odoteltiin pelin 7. minuutille, jolloin Tuukka Loikkanen pääsi iskemään Niklas Valtasen syötöstä 1–0:aan.

HIFK kavensi Aku Ojasen kulmamaalilla, johon tarkan ja riittävän kovan kulmasyötön antoi Joonas Janhunen. Veiterä iski itsensä johtoon 37. minuutilla kun ensimmäistä aikuisten Bandyliigaotteluana pelaava 17-vuotias Veeti Hyvärinen jatkoi Joonas Peuhkurin lyönnistä pallon reppuun. Pallo talteen ja nimi nettiin! Niklas Valtanen lisäsi jakson lopulla Veiterän johtonumeroiksi 3–1 ja niin mentiin viettämään taukoa.

Weiland kauden 2020–21 junioriksi

Puoliajalla jaettiin edellisen kauden juniori- ja seurapalkinnot. Palkinnot jakoi Veiterä ry:n pj Petri Siivo ja hallituksen jäsen Anssi Peuhkuri.

Ilkka Hauska -palkinto: Otso Toivanen

Palkinto osoitetaan Veiterän junnubandyläiselle, joka on osallistunut aktiivisesti jääpallotoimintaan, on harjoitellut ahkerasti ja osoittanut kauden aikana iloista mieltä ja kehittymistä jääpalloharrastuksen parissa.

Leo Perälä Fair Play -palkinto: Eino Viuhko

Myönnetään pelaajalle, joka osoittaa reilua käytöstä ja henkeä omaa ja muita joukkueita sekä lajia kohtaan.

Sinkon Einon Pytty, Vuoden juniori: Lauri Weiland

Kyseessä on kaikkien juniorijoukkueiden taustavoimien yhdessä päättämä palkinto. Osoitetaan Veiterän junioripelaajalle, joka on omalla esimerkillään ja ahkeruudella sitoutunut lajiin, joukkueeseen ja harjoitteluun esimerkillisellä tavalla.

Vuoden veiteräläinen -palkinto: Harri ”Hate” Peuhkuri

Lopuksi jaettiin myös Vuoden veiteräläinen -palkinnon, joka on koko seurayhteisön huomionosoitus työstä Veiterän hyväksi. Edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Harri Peuhkuri luotsasi edustusjoukkuetta vaikeiden koronarajoitusten keskellä ja piti tarkasti huolta siitä, että viime kausi saatiin edarin osalta päätökseen terveysturvallisella tavalla.

Nihkeä jää heikensi toisen jakson

Toisella jaksolla koettiin Kisapuiston kirous: kenttämestarit olivat liipanneet jään loistokuntoon, mutta juuri toisen puoliajan alkaessa kentälle satoi räntäkuuro, joka teki jäissä pelaamisesta haastavaa – molemmille joukkueille. Toiselta puolikkaalta ei jäänyt oikeastaan muuta kerrottavaa kuin se, että Veiterän Niklas Valtanen sai pienen tällin ylävartaloon ja HIFK:n Patrik Huber pienen vekin poskipäähänsä. Pelattaessa jo tuomarin antamaa lisäaikaa Huber kavensi loppunumeroihin 3–2 Kevin Larssonin esityöstä.

Pyttykerhossa Jukka Heinonen ja Saku Myllys näkivät joukkueen parhaina Veiterän maalivahdin Topi Peuhkurin ja HIFK:n Patrick Backmanin. Bold Worksin työteliäimmän pelaajan nappasi avausmaalinsa tehnyt Veeti Hyvärinen.

Ottelukuvat By: Topi Lainio / VMH Productions Oy

Ottelupöytäkirja

Ottelun jälkeen joukkueiden valmentajat, Veiterän Tero Nieminen ja HIFK:n Toni Saukkonen juttelivat tähän tapaan:

Bandyliiga jatkuu sunnuntaina ottelulla Botniaa vastaan, peli alkaa klo 13. Tervetuloa kannustamaan Veiterä voittoon!

Bandytoimitus