Bandyliiga päätökseen voitolla, puolivälierät Akillesta vastaan

Veiterä – JPS 6-4 (1-1)

Sunnuntain lumisateessa pelattiin hieman kaksijakoinen peli: ensimmäisellä puoliskolla joukkueet eivät saaneet selvää toisistaa, toisella jaksolla Veiterä istahti kuskin paikalle ja vei voiton.

Ottelu alkoi säpäkästi: Veiterän Janne Hauska avasi maalisarakkeen Ere Verhelän syötöstä jo ottelun 6. minuutilla. JPS:n Tuomas Rintala kavensi heti seuraavasta hyökkäyksestä numerot 1-1:teen ja näin edettiin tauolle saakka. Ensimmäisen puolikkaan aikana Veiterälle tuomittiin kaksi 10 minuutin jäähyä (E. Segerman ja T. Taalikka), JPS:lle yksi (N. Nevalainen).

Toisen puolikkaa alussa koko päivän jatkunut lumisade hellitti  hieman ja peliä päästiin pelaamaan paremmalla jäällä. Tämä oli selvästi Veiterälle eduksi ja hyökkäykset vyöryivät kohti JPS:n maalia. 55. minuutilla J. Hauska iski pilkulta kotijoukkueen 2-1-johtoon ja vain minuutin kuluttua Janne vapautti Tomi Hauskan oikealta vapaaksi ja Tomi ei erehtynyt, vaan sijoitti ohi JPS-vahti Iikka Lempisen. 3-1 taululle.

JPS:n 3-2-kavennuksen iski MM-hopeamitalisti Mikko Rytkönen minuutin kuluttua edellisestä, mutta tuota yhtä maalia Jipsi ei enää päässyt. Ottelun hahmona häärinyt ja kotijoukkueen parhaana palkittu Tomi Hauska lisäsi Veiterän johdon 4-2:teen kulmasta ja Hauskan veljespari oli jälleen asialla 75. minuutilla ja taululla oli jo 5-2. Tomin tuuletus kertoi, että maali oli tärkeä.

JPS:n parhaana palkittu Nico Nevalainen pääsi kaventamaan numeroiksi 5-3 ja 84. minuutilla Lasse Tammilehto kavensi vielä 5-4:jään Rintalan syötöstä 84. minuutilla. Tässä tilanteessa JPS:n libero Mikko Rytkönen oli nostettu targetiksi Veiterän maalille ja se kostautui: samalla minuutilla, seuraavasta hyökkkäyksestä, Tero Liimataisen kova uurastus palkittiin maalilla, johon esityön teki Santtu Nurmi. Näin loppuluvut 6-4 olivat valmiina.

Toisen puoliajan aikana ottelun kuva selkeä: Veiterä pelasi omaa hyökkäyspeliään jäissä ja sai pidettyä pelin kontrolloituna koko toisen puoliajan. JPS puolestaa pyrki nostamaan hyökkäyksiä pitkillä kaaripalloilla kohti Veiterän maalia, mutta tällä kerralla heidän hyökkääjät jäivät Emil Segermanin, Juha Mustalahden ja Sakke Haapiaisen jalkoihin.

Veiterä sai toisen jakson aikana hyvän otteen pelistä ja joukkueen pelihuumori nousi hyvin esiin. JPS tarjosi hyvän vastuksen, joskin JPS:n lankkuväen huomio kiinnittyi verrattain usein tuomarikolmikon (Gustafsson-Sipilä-Kaijansinkko) kouluttamiseen.

Veiterän valmentaja Tuomas Erkkilä jutteli heti pelin jälkeen seuraavaan malliin:

 

Tovi tuon haastattelun jälkeen varmistui, että puolivälierävastustaja on Akilles. Näin Tuomas Erkkilän arvioi alkavaa ottelusarjaa:

”Tiukka sarja tulee. Saatiin kyllä kova vastustaja. Lähemme haastajana noihin peleihin.”

”Toisaalta runkosarjassa pelattiin kaksi erittäin tiukkaa peliä. Porvoossa tasattiin pisteet (3-3) ja täällä kotonakin taisteltiin loppuun saakka pisteistä (1-3). Paineet ovat porvoolaisilla ja meidän pelaajat nauttivat tilanteesta”, Erkkilä muistutti.

”Meillä on mietitty oikeastaan jo valmiiksi miten saadaan rakennettua peliä nimenomaan Akillesta vastaan. Myös erikoistilanteissa on syytä olla terävänä, ne voivat ratkaista tämän sarja”, punnitsi Tuomas Erkkilä joukkueensa mahdollisuuksia.

Puolivälierät alkuun keskiviikkona 17.2. – kotipeli perjantaina

Veiterän puolivälierävastustaja on Porvoon Akilles. Bandyliigassa sijoilla 1-4 sijoittuneet joukkueet saavat valita vastustajansa siten, että ykkönen valitsee ensin. Botnia valikoi vastustajakseen Porin Narukerän, Akilles valitsi Veiterän, kolmanneksi sijoittunut Kampparit valitsi OLS:n ja neljänneksi jääneelle HIFK:lle välieräpariksi jäi JPS.

Välierät pelataan ”paras kolmesta” systeemillä, eli kahdella voitolla joukkue etenee välieriin. Akilleksen ja Veiterän puolivälierät aloitetaan keskiviikkona 17.2. Porvoon Pallokentällä, toinen osaottelu pelataan Kisapuistossa perjantaina 19.2. Tarvittaessa otellaan vielä kolmas peli ja se on Porvoossa. Kahdella voitolla siis neljän sakkiin.

Mikäli puokkaripelit sujuvat siten kun on suunniteltu, eli Veiterä etenee välierävaiheeseen, tulee sieltä vastustajaksi joko Kampparit tai OLS. Kumpikaan joukkue ei ole viime aikoina vakuuttanut ja tilanne sopii hyvin Veiterälle.

Veiterä toivottaa kaikki Lappeenrannan jääpallon ystävät seuraamaan jännittävää puolivälieräottelua Kisapuistoon perjantaina 17.2., 19:00. Tervetuloa!

 

-Bandytoimitus, paikan päältä