Bandyliigaa: Veiterän murskaava ylivoima jatkuu

Veiterä kohtasi lauantaina kaukaisen vieraan pohjoisesta kun Kisapuiston jäälle saapui LRK Torniosta. Ennakkoon LRK tiedettiin vahvaksi joukkueeksi, joka on pelannut tasaisen kauden ja kärkkyy vahvasti paikkaa jatkopeleissä. Onpa jo uumoiltu, että LRK olisi valmis jopa välieriin. Veiterä voitti ylivoimaiseen tyyliin numeroin 10‒1.

Osuuskauppa EeKoon sponsoroimaan Perheotteluun oli saapunut sopiva määrä yleisöä lapsineen viihtymään jääpallon parissa. Ottelu päästiin pelaamaan loistavissa olosuhteissa, Kisapuistossa oli muutama pakkasaste ja jää oli loistokunnossa.

Maalikarkelot alkoivat 6. minuutilla kun Emil Fedorov pääsi iskemään Tero Liimataisen syötöstä 1‒0:aan. Vain kaksi minuuttia tästä, niin taululla oli jo 2‒0, nyt maalintekijänä Liimatainen ja syöttäjänä Janne Hauska. Maali syntyi kulmalyöntitilanteesta.

Kolmatta kotijoukkueen maalia saatiin odotella noin kymmenisen minuuttia. LRK:n rangaistuslyönnin epäonnistuttua Tomi Hauska vapautti pikkuveli Valtteri Hauskan maalintekoon. Taas pelattiin noin kymppi, niin Veiterä huiteli Aksi Seppäsen esityöstä ja Eetu Peuhkurin tekemänä jo 4‒0-johtoon. Oliko LRK selkäranka jo poikki?

Ensimmäisen jakson lopulla maajoukkueen monivuotinen sotaratsu Pekka Hiltunen sivalsi Tuomas Mokon esityöstä taukokavennuksen.

Heti toisen puoliskon aluksi Janne Hauska räväytti rankkarista 5‒1:teen ja peli alkoi olla jo paketissa. Emil Fedorov (Seppänen), T. Hauska (kulmurista, Peuhkuri) ja J. Hauska (Liimatainen) runttasivat Veiterän noin tunnin kohdalla 8‒1-johtoon. Maalit syntyivät viiden minuutin sisään ja paketti oli jo postissa…

Veiterän nuorisokaartia edustava Tuukka Loikkanen ravisteli apinan karvoja harteiltaan 70. minuutin kohdalla (9‒1, Fedorov) ja Tero Tepi Liimatainen viimeisteli illan toisen osuman Christian Mölli Laibertin esityöstä 77. minuutilla. LRK otti taktisen aikalisän ja lopuksi pelattiin aika pois kellosta.

Selvä ja suhteellisen murskaava voitto Veiterälle. Huomio kiinnittyy siihen, että kaikkiaan seitsemän pelaajaa kirjautti nimensä maalitilastoon ja illan hahmona ollut Tero Liimatainen saalisti pisteet 2+2. Veiterän maalissa pelannut Topi Peuhkuri pääsi helpolla mutta piti kädet ja jalat lämpimänä koko pelin ajan.

”Kyllä meillä oli liike tänään hyvä. Pelasimme helppoa peliä, jossa koko joukkueen osallistui peliin”, kertoi Veiterän Lare Segerman tyytyväisenä pelin jälkeen.

”Niin, kyllähän me saatiin oikein ’isän kädestä’. Veiterä oli parempi”, puolestaan totesi LRK Tornion joukkueenjohtaja Pasi Hiltunen ja jatkoi:

”Yksi selitys olisi voinut olla, että me hieman kokeiltiin uudenlaista puolustussysteemiä, mutta sen suhteen voisi sanoa, että eipä toiminut ‒ ainakaan Veiterää vastaan. Meillä on huomenna taisteluopeli Mikkelissä ja nyt keskitytään siihen.”

Ottelupöytis

Pelin jälkeen pidetyn pressitilaisuudessa keskusteltiin jääpallosta laajemminkin, Markus Hiukka ja Lare Segerman:

 

Huomenna sunnuntaina Veiterä kohtaa toisen pohjoisen porukan kun OLS saapuu Kisapuistoon. Takavuosien suurseura kulkee parhaillaan varjojen mailla ja he saapuvat todennäköinen tappio niskassaan Lappeenrantaan.

OLS-peli alkaa klo 13:00. Tervetuloa kannustamaan mestarit voittoon!

Bandytoimitus