Erkkilä hyvillään joukkueen tilanteesta: Dinojen ja kulien välillä hyvä henki

Veiterän päävalmentaja Tuomas Erkkilä on viettänyt ensimmäisen pitkän viikonlopun joukkueen kanssa. Erkkilä on tyytyväinen näkemäänsä ja kokemaansa.

– Ensitunnelmat ovat erittäin hyvät. Oli hieno nähdä yhtenäinen joukkue, jossa yhteishenki huokui positiivisuutta, Erkkilä kertoo havainnoistaan menneen viikonlopun leiriltä.
– Dinot ja kulit toimivat hienosti yhteen. Siihen kuului molemminpuolinen luottamus ja myös sopiva kuittailu hyvässä hengessä. Tämä nuorten ja vanhempien välinen yhteistyö ei ole itsestään selvää aina joukkueurheilussa, Tuomas Erkkilä näkee.

Onnistunut leiri, valmistautuminen hyvässä vauhdissa

– Leiriviikonloppu sujui kokonaisuudessaan upeasti!
– Treenien tekeminen oli laadukasta ajankohtaan nähden. Ensimmäisen treenin ensimmäinen tunti oli ehkä jopa pienistä yliyrittämistä… mutta kun asiat tasaantuivat, niin sekä minä että joukkue löydettiin oikea tekemisen rytmi ja homma näytti hyvältä. Kaikin puolin onnistunut viikonloppu, Tuomas Erkkilä kiittelee.

Entä harjoittelu, joukkueen kuntotilanne ja omatoimitreenien tekeminen, miltä ne vaikuttivat näkemäsi perusteella?
– Joo, meillä oli perjantaina, aika myöhään illalla, kahden tunnin jäätreeni, joka vedettiin läpi suhteellisen kovalla intensiteetillä. Siitä noin 12 tuntia myöhemmin treenattiin uudestaan Savitaipaleella. Näihin faktoihin peilaten joukkueen fyysinen kunto näyttää hyvältä.
Kankaan Ripo on tehnyt hyvää työtä joukkueen kanssa kuivaharkoissa. Olen varma, että se heijastuu alkukauteen ja tietysti kantaa koko talven ajan, Erkkilä näkee.

Kausi on pitkä ja varsinaiseen leipätyöhön isolle jäälle joukkue pääsee vasta hetken päästä. Erkkilän mukaan nyt painetaan täysillä eespäin:
– Toki kokonaisuutta voidaan aina parantaa emmekä saa jäädä lepäämään laakereille. Mutta ei meillä mitään hälyyttävää ole, joukkue näyttää kokonaisuutena vahvalta uusiin haasteisiin.

Edessä lisää yhteisiä leirejä, käskyttäjä rantautuu Lappeelle lokakuussa

Tuomas Erkkilä kuvaa lähiajan askelmerkkejä seuraavasti:
– Aivan kaikki päivämäärät eivät leirien suhteen ole aivan vielä selvillä, mutta niiden varmistuttua voidaan olla varma, että sitten taas painetaan täysillä! Joukkue tuntuu olevan valmis kovaankin menoon.
– Syyskuun alussa ja lopussa on vastaavat leiriviikonloput ja lokakuun puolella haemme ison jään tuntumaa.
– Lokakuun puolenvälin paikkeilla minä muutan Lappeenrantaan. Nythän meillä on joukkueen kanssa ”hyvät välit” eli yli 400 kilometriä, Erkkilä virnistää.
– Vakavasti puhuen: on selvä juttu, että muutto Lappeenrantaan helpottaa meidän tekemistä ja se motivoi myös minua.

Janne Hauska kippariksi

Joukkueen vetää kaukalotreenit vielä ilman uutta käskyttäjää. Kuntovalkka Ripo Kangas pitää puolestaan huolen siitä, että Kimpisen tartanilla riittää vauhtia.

Joukkueen omia harjoituksia varten valittiin edellisviikonloppuna kapteenisto tulevalle kaudelle. Tämä helpottaa asioiden hoitamista joukkueen sisällä, kun on sopivat äänitorvet pitävät huolen tekemisistä, kun valmentaja on poissa.

Erkkilä on erittäin tyytyväinen valintoihin:
– On hieno nähdä kokenut kapteenikolmikko, joista on varmasti hyötyä niin nuorille ja vanhoille.

Joukkueen kapteenina toimii kokenut Janne Hauska ja varakapteenit ovat Sakke Haapiainen ja Tomi Hauska.
– Minulle tämä on tärkeä osa joukkueen sisäistä yhteistyötä. Jokaisen mielipide on rakennuskivi joukkueen rakentamisessa. Kapteenistossa on niin paljon näkemystä ja kokemusta, että sieltä on hyvä ammentaa, Erkkilä linjaa.

Joukkueen rosteri on katsottavissa tältä sivulta (18.8.2015 tilanne)

–Bandytoimitus