Janne Hauska hyödynsi option: kaksi seuraavaa kautta Veiterässä

Veiterän viime kauden pronssimiehistön avainpelaaja Janne ”Jamo” Hauska pelaa tulevallakin kaudella Veiterässä. 32-vuotias Hauska hyödynsi pelaajasopimuksensa optiopykälän ja on sopinut pelaavansa kaksivuotisella sopimuksella Veiterässä. Jannella on erittäin tärkeä osa Lappeenrannan Veiterän tulevan kauden 2015–16 pelaajistoa.

Janne Hauska

– Meillä on Veiterässä erittäin hyvät lähtökohdat myös seuraavalle kaudelle, Janne Hauska toteaa sopimuksen teon jälkeen.

– Toki hyvä menestys viime kaudella antoi varmuutta optioin käyttämisestä. Samoin veljeni Tomin tulo joukkueeseen vahvisti minunkin käsitystä siitä missä pelataan tulevina kausina. Viime vuodelta oli kaikki sovittuna valmiina, joten option hyödyntäminen oli helppoa.

Samalla Janne vahvistaa, että hän oli saanut muutamia kyselyitä eri seuroista, mutta kokonaisarvio käänsi vaa’an Veiterän puoleen.

Hauska on kokenut pelimies, jonka jääpalloura on vienyt miestä suomalaisiin huippujoukkueisiin, Kamppareihin ja HIFK:hon mutta myös Ruotsin Elitserieniin. Jamolla onkin perspektiiviä arvioida tulevaa jääpallokautta:

– Joukkueet ovat aika tasaisia ja näkisin, että meillä on muutamista poislähtijöistä huolimatta hyvät saumat taistella mitaleista. Pelillisesti muutoksia on varmasti myös tulossa. Pelasimme viime kaudella varsin ennakkoluulottomasti vaikkei se ”kaunista” ollutkaan. Nyt keksitään varmasti jotain uutta muiden harmiksi, Hauska virnistää.

– Joukkueemmehan treenaa jo täysillä kohti uutta kautta ja on tosi nastaa päästä näin aikuisiällä Tomin kanssa samaan joukkueeseen, Hauska toteaa. Hän on pelannut aiemmin Tomi Hauskan kanssa Kamppareiden ja HIFK:n paidassa, mutta Veiterän vuosista on kulunut jo pidempi aika:

– Silloin oltiin ihan junnuja miesten sarjassa. Nyt mielestäni joukkueen uudistaminen tapahtuu maltillisesti ja onkin hyvä, että vuosittain nostetaan pari-kolme nuorempaa lahjakkuutta mukaan edarin harjoitusrinkiin. Valmentajan asia on sitten päättää ketkä pelaavat, Jamo toteaa.

– Kaikki paukut isketään nyt seurajoukkueen eteen ja jos tulee jotain muita pelejä kauden myötä, niin sitten valmistaudutaan niihin, Hauska linjaa kysymykseen maajoukkuetavoitteista.

Lappeenrannan Veiterä tiedottaa lähipäivinä myös muista joukkueuutisista.

-Bandytoimitus