Joni Kauhanen vahvistaa Veiterää tulevalla kaudella

Veiterä ja Joni Kauhanen ovat tehneet yksivuotisen pelaajasopimuksen. Kauhanen on kokenut, 34-vuotias keskikenttäpelaaja, joka siirtyy Veiterän riveihin Varkaudesta. Joni Kauhasella on takanaan yhdet MM-kisat (2010 Moskova) ja parikymmentä A-maaottelua. Hänellä on kokemusta myös Ruotsin sarjoista, jossa hän pelasi neljä kautta. WP 35:n lisäksi Kauhanen on Suomessa edustanut Porvoon Akillesta ja Oulun Luistinseuraa. Joni Kauhanen tuo Veiterän keskikentälle sekä hyökkäysvoimaa että ulottuvuutta puolustuspelaamiseen. Myös kokenut Sakke Haapiainen on solminut uuden pelaajasopimuksen Veiterään.

Joni Kauhanen kuvaa siirtoaan hieman yllättäväksi – myös itselleen:

– Joo, en ensin oikein ollut varma että olivatko lappeenrantalaiset aivan tosissaan kun kesän aikana avattiin keskustelut pelaamisesta Veiterässä, Kauhanen kertaa tuntojaan.

– Olemme Hauskan Jannen kanssa hyviä kavereita jo vuosilta 2003–05, kun Janne oli Wepareissa ja keskustelu lähtikin Jannen kautta mukavasti liikkeelle. Meillä on jo pidempään ollut haaveena pelata vielä samassa jengissä ja menestyä.

– Lisäksi valintaani ja sopimuksen tekoon vaikutti Veiterän uuden valmentaja ote neuvotteluissa. Olen varma, että Tuomas Erkkilä tuo mukanaan Veiterän hyvään vireeseen vielä sellaista virtaa, että mielenkiintoinen kausi on tulossa, Kauhanen näkee.

Joni Kauhanen kehuu myös Veiterän hallituksen toimia asiassa:

– Todella korrektisti asiat on hoidettu. Minuun on oltu tahdikkaasti yhteydessä ja missään vaiheessa ei tullut sellainen olo, että joutuisin tekemään päätöksen liian nopeasti tai ilman riittäviä tietoja joukkueen ja seuran tilanteesta.

Sakke Haapiainen jatkaa Veiterässä

Veiterä julkistaa samalla toisen pelaajasopimuksen: Viime vuona seuran vakiomiehistöön kuulunut  Sakke Haapiainen on uusinut pelaajasopimuksensa Veiterään. Saken kokemusta arvostetaan laajasti ja hän tuo kokemusta joukkueen takalinjoille.

Saken, Jonin ja muiden edarin pelaajien valmistautuminen kauteen ottaa lisävauhtia kesäharjoitteluun viikonvaihteen leiritapahtumasta. Jääharjoituksia on perjantaina (L:ranta) ja lauantaina (Savitaipale). Joukkue pelaa myös leikkimielisen pesisottelun lauantaina Juvakan kentällä klo 13 aikoihin.

Tässä vielä Joni Kauhasen mietteitä tulevasta kaudesta:

–Bandytoimitus
haastattelu: Ta Äikäs, kuva: Veiterän arkisto