Yhdeksän Veiterä-Pasa YJ:n nuorta P17-mj:seen

Jääpallonuorten P17-maajoukkue aloittaa syksyn leirityksillä valmistautumisen kohti talven MM-tavoitteita. Lappeenrannan ja Imatran Veiterä-Pasa P17 YJ-ryhmästä on valittu joukkueeseen kaikkiaan yhdeksän pelaajaa, viisi Veiterän puolelta ja neljä Pasasta. Maajoukkueleiri on syyskuussa Rättvikissä.

——
Artikkelia päivitetty 19.8.:
– Samuli Sakko on myös Pasa Bandyn pelaajana mukana leiriryhmässä
– Kisapaikka on varmistunut: Arkangeli, Venäjä

Imatralta Rättvikin 99/00-ikäisten leiriryhmään osallistuvat maalivahti Jere Oravuo ja keskikenttäpelaajat Ville Hämäläinen, Tuukka ”Tuke” Loikkanen ja Samuli Sakko. Jerelle maajoukkueretki on ensimmäinen, Samuli on kokenut leiriryhmän KOSA Natta -turnauskävijä kahdelta vuodelta ja Ville ja Tuke olisivat mukana voittamassa 2014 MM-hopeaa 99/00-projektin maajoukkueessa Ruotsin Ronnebyssä.

Lappeenrannasta P17mj-ryhmään on kutsuttu Topi Pesonen, Kalle Pesonen, Kerkko ”Keke” Äikäs, Riku Ikävalko ja Jaakko ”Jake” Kyllönen. Pesosista Topile osuu leirijoukkueen varakipparin tehtävä. Viisikko oli niinikään mukana Ronnebyn hopeajoukkueessa. Noista kisoista muistetaan erityisesti Rikun jatkoaikalämäri, jolla Ruotsi iskettiin pronssipeliin ja Suomi finaaliin. Noiden kisojen MVP, Kerkko Äikäs edusti tuolloin OLS:aa, mutta on nyt perheen asuinpaikan muuton takia hän on ollut eteläkarjalaisjoukkueessa yhden kauden ajan.

P17-maajoukkueesta löytyy lappeenrantalaisväriä myös lankun takaa, jossa Topiantti Äikäs hoitaa joukkueenjohtajan ja 99/00:n Jalopeurapolku-projektin vetäjän hommia.
– Tästä alkaa tämän maajoukkueprojektin päätavoitevuosi. MM-kisat ovat tammikuun viimeisenä viikonloppuna Venäjällä. Valitettavasti paikkakuntaa emme vielä tiedä, mutta sillä ei oikeastaan ole väliä, sillä leiritämme ja valmistamme joukkeutta siten, että olemme valmiit kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin, Äikäs tokaisee.
– Rättvikin leiri on jatkumoa kahtena edellisvuonna käydylle KOSA Natta -turnaukselle Örebrossa. Ne ovat olleet erittäin hyviä leiritapahtumia paitsi maajoukkueen rungon hitsaamisessa yhtenäiseksi myös uusien pelaajien sisäänajamiseksi meidän maajoukkueen pelitapaan.

Äikäs sanoo, että varsinaisiin kisavalintoihin on vielä pitkä matka:
– Yhdenkään tarkkailuryhmässä olevan pelaajan ei kannata vielä hakea viisumia. Leirejä on vielä edessä ja päävalkka Pasi ”Teräsmies” Hiltunen tekee lopulliset valinnat kisajoukkueesta vasta tammikuun puolivälin jälkeen. Koko kauteen on panostettava täysillä ja paikka MM-kisajoukkueessa on lunastettava hyvillä otteilla niin maju-leireillä kuin sarjapeleissäkin.
Valintaleiri pidetään Lappeenrannassa.

Päivitys, 19.8.:
Y17MM-kisat pelataan Arkangelissa, 28.-31.1.2016.
Linkki FIB:n kalterisivulle > avaan word-dokumentti ”Download time table (updated 2015-08)” Time table -otsikon alta.

Veiteräväki toivottaa Veiterä-Pasa P17 YJ:n nuorille tsemppiä alkavaan kauteen ja mj-leirille!

Linkki Jääpalloliiton uutiseen Rättvikin leiriryhmästä
Linkki Johdatus Jalopeurapolulle -hankkeen sivulle