Kotitaika kunnossa: nyt kaatui HIFK

Veiterä – HIFK 5–1 (2–0)

Koronapandemian rajoituksista kärsinyt HIFK pelasi sarjassa viidennen pelinsä ja Veiterälle HIFK:n kohtaaminen oli sarjan yhdeksäs ottelu – pelit eivät ole jakaantuneet tasaisesti joukkueiden välillä. Nyt Veiterä on kohdannut kilpirinnat kahdesti ja molemmista otteluista on saatu tärkeät voitot.

HIFK:n otteluun lähtö oli odotettu: hyvin tiivis kymmenen miehen ”paikkapuolustus” teki Veiterän pelaamisen hankalaksi ja sarjakärki ei ensimmäisen jakson aikana päässyt huippupaikkoihin ja Veiterä tyytyi pitämään palloa pitkiä jaksoja omalla joukkueella. Keskikentän moottorit Tero Liimatainen, Eetu Peuhkuri ja kumppanit yrittivät pystysyötöillä puhkoa palloa kärkeen Kalle Pesoselle ja Tuukka Loikkaselle.

Vihdoin 9. minuutilla Christian Laibert vapautti Liimataisen maaliin eteen hienolla flippinostolla ja avausmaali oli sillä sipuli.

Veiterää on hieman moitittu siitä, että erikoistilanteet eivät ole tuottaneet tulosta, mutta tällä kerralla Ere Verhelä iski 23. minuutin kohdalla kotijoukkueen 2–0-johtoon. Esko Liukkonen antoi kovan syötön Erelle aina nelospaikalle asti.

Näissä numeroissa mentiin tauolle ja sen jälkeen Liimataisen, Matias Lehtosen (kulmurista!) ja Samppa Äikkään maaleilla numerot olivat jo 5–0 ja peli oli taputeltu. Tiedot edarin treeneistä kertovat, että Matias on omatoimisesti treenannut kulmureita huolella, ja Äikkään maalissa esityön tekivät Mölli Laibert ja Tepi Liimatainen ja Sampalla ei ollut vaikeuksia kiertää muuten hyvin pelannutta HIFK-mokke Pyry Kilpiötä.

Pieni kauneusvirhe sattui pari minuuttia ennen loppua, kun Topi Peuhkuri luki pallon kulun väärin ja Patrick Huberin nostama pitkä pallo omalta kenttäpuoliskolta painui Topin yli maaliin. Loppunumerot 5–1 kertoivat kuitenkin joukkueiden tasoeron. Veiterä jatkaa sarjakärjessä ja härkäviikot on näin saatu reippaasti käyntiin.

Maalimerkinnät tänään:

9 min Veiterä 1–0 (pt) Tero Liimatainen (Christian Laibert)
23 min Veiterä 2–0 (kl) Ere Verhelä (Esko Liukkonen)
Tauko
67 min Veiterä 3–0 (pt) Tero Liimatainen (Eetu Peuhkuri)
74 min HIFK aikalisä
80 min Veiterä 4–0 (kl) Matias Lehtonen (Ere Verhelä)
87 min Veiterä 5–0 (pt) Samppa Äikäs (Tero Liimatainen)
88 min HIFK 5–1 (pt) Patrick Huber
Jäänyt: HIFK 1 x 10 min (Huber, kampitus)
Valinnat: Veiterä – Tero Liimatainen / HIFK Patrick Backman
Tuomarit: Mats-Olof Gustafsson – Harri Pietiläinen – Kalle Korhonen

Ottelutallenne Veiterän Youtube-kanavalla

Pelin jälkeen HIFK:n päävalmentaja Juha Laitinen ja Veiterän Tero Nieminen summasivat illan pelin tähän tapaan:

Ottelun kuvagalleria VMH Productionsin sivulla

Bandytoimitus