Lehtonen ja Loikkanen 21-vuotiaiden MM-kisoihin

Veiterän Bandyliigamiehistöön kuuluvat Matias Lehtonen ja Tuukka Loikkanen ovat valittu edustamaan Suomea M21 MM-kisoissa Arkangelissa. Kisajoukkueessa on myös muita tuttuja nimiä.

M21-maajoukkueen päätapahtuma, MM-turnaus, pelataan joulun alla, 20.–22.12. Pelipaikkana on ainakin osalle joukkuetta tuttu Arkangelin perinteinen Trud-jääpallostadion.

Tuukka Loikkanen (s. 2000) pelaa Bandyliigassa todellista läpimurtokautta. Hän on vakiinnuttanut paikkansa Veiterän kärkipelaajana ja neljässä pelatussa liigapelissä on syntynyt jo 10 maalia ja yksi maalisyöttö. Veiterän vahvaa hyökkäyskalustoa edustaa myös Matias Lehtonen (s. 1998), joka on tähän mennessä kerännyt viisi tehopistettä (3 + 2). Matias on noussut viime kauden armeijavuoden jälkeen Veiterän runkopelaajaksi ja on osoittanut taitonsa pelin rakentajana. Molemmat kaverit ovat Imatran Pasa Bandyn ja velhomaisen junnukoutsin Veikko Viuhkon oppipoikia.

Veiterän Topi Pesonen (s. 1999) on nimetty joukkueen reserviryhmään, jolla on valmius hypätä Arkangelin koneeseen, jos käsky käy. Lappeenrantalaisyleisölle tuttuja nimiä ovat myös Pyry Kunnas (s. 1998) ja Ville Hämäläinen (s. 2000).

Pyry viihtyy nykyisin pääkaupunkiseudulla opintojen parissa ja edustaa IFK Helsinkiä. Pyryn otteita voidaan seurata Kisapuistossa ensi lauantain 7.12., jolloin aina sytyttävä Hifki saapuu Veiterän vieraaksi. Junnuvuosina Veiterässä pelannut, Pasan kasvattina ja kuntoihmeenä tunnettu Hämäläinen bandyliigailee nykyisin Kamppareissa, joka puolestaan saapuu Kisikseen MM-kisareissun jälkeen, Tapaninderbyyn.

Kaikkiaan Suomen M21-maajoukkuetta voi pitää erittäin lahjakkaiden, tulevaisuuden pelaajien näyttämönä. Kyseessä on 1998 ikäluokan kisat, mutta Suomen joukkueessa on peräti 7 kenttäpelaajaa sekä toinen maalivahti, Isak Skog (s. 2000), jotka ovat syntyneet vuosina 1999 tai 2000.

Joukkueen valmentaja toimii Torniosta maailman jääpallokentille sirklannut ja pitkään Porissa vaikuttanut Heikki Hyvönen. Joukkueenjohtajana toimii tunnettu varkautelainen jääpalloprofiili Ilkka Hoffren.

Kisajoukkue Liiton sivulla

Kisaohjelma FIB:n kotisivulla

 

Tuukka Loikkanen ja taaksejääneet vastustajan (tässä tapauksessa LRK Tornion) puolustajat. Tuttu näky (kuva: VMH Huittinen / Markku Taurama).

 

Matias Lehtonen lunastaa isoja odotuksia niin Veiterän hyökkäävänä keskikenttäpelaajana kuin maajoukkueessa. Lehtonen on erittäin tekninen pelaaja, jolla on poikkeuksellisen luja motivaatio ja voitontahto (kuva: VMH Huittinen / Markku Taurama).

Veiteräväki toivottaa nuorten miesten maajoukkueelle menestystä MM-turnaukseen ja iskee matkaan isot tsempit kaikille kisajoukkueeseen valituille!

Bandytoimitus