Myöhäraportti: Veiterä luisteli Kampparit nurin harjoituspelissä

Itä-Suomen joukkueet ottivat yhteen harjoituspelissä viime viikon torstaina. Nopeasti sovittu harjoituspeli pelattiin kohtuukuntoisella Kisapuiston tekarilla.

Valitettavasti tapahtumaa varten ei saatu LiveScore-järjestelmää toimimaan ja lukuisat kansallisentason jääpalloprofiilit ovat harmitelleet sitä, että ottelusta ei ollut tapahtumaraporttia heti tuoreeltaan Veiterän muuten aktiivisessa www- ja sometiedottamisessa…

Ottelu käynnistyi Kamppareiden vahvalla otteella ja pallo oli Veiterän maalissa on 33 sekunnin jälkeen. Hetkellinen uinahdus puolustuksessa toi hyvän muistutuksen siitä, että tarkkana pitää olla.

Veiterä sai kuitenkin rivinsä kuntoon varsin nopeasti ja peliote oli vahvasti kotijoukkueella. Käytännössä Veiterä dominoi peliä, joskin valmista ei oikein tahtonut tulla. Kampparit sai pidettyä numerot siedettävinä Artem Shekhovtsovin kavennuksella hetkeä ennen taukoa.

Toisella puolikkaalla Veiterä lisäsi löylyä ja Kampparit kärvisteli hetken sinnikkäästi ylälauteella. Veiterä kasvatti johtoaan pelissä 2+1 -tehtot tehneet Emppu Fedorovin toisella maalilla jo 49. minuutilla.

Tunnin pelin jälkeen homma ratkesi kotijoukkueen tehokkaaseen viisiminuuttiseen, jonka aikana Hauskan veljeksistä Vallu ja Jaromir iskivät kulmurit yläkulmaan ja Eetu Peuhkuri ja Aksi Seppänen maalisivat pelitilanteista. Numerot olivatkin pian 8–2. Loppu pelattiin kellon täydeltä, Iisakki Kaivola viimeisteli Kamppien viimeisen.

Kaikkiaan ottelu osoitti, että Veiterä on valmis alkavaan kauteen: Ruotsin leiri, World Cup ja Suomen Cupin pelit ovat jalostaneet joukkuepeliä entistä liikkuvampaan suuntaan. Huomionarvoista on, että puolustuspelaaminen näyttäisi olevan kuosissaan: Santtu Nurmen isännöimä puolustuslinja pelaa varmasti ja hätäilemättä ja kun siihen lisätään vielä Topi Peuhkurin varmat torjunnat ja hyvä (äänekäs) ohjauspeli, niin kaikki alkaa olla valmista alkavaan jääpallokauteen…

Näin pelattiin:

Veiterä – Kampparit 8–3 (3–2)

1 min 0–1 Kampparit, Laitinen (Hirvonen)
4 min 1–1 Veiterä, Fedorov (Hauska T.)
9 min 2–1 Veiterä, RL: Hauska V.
10 min 3–1 Veiterä, Fedorov (Hauska T.)
43 min 3–2 Kampparit, Shekhovtsov
Tauko
49 min 4–2 Veiterä, Fedorov (Liimatainen)
61 min 5–2 Veiterä, Peuhkuri E. (Fedorov)
63 min 6–2 Veiterä, KL: Hauska V. (Peuhkuri E.)
64 min 7–2 Veiterä, Seppänen (Liimatainen)
66 min 8–2 Veiterä, KL: Hauska J. (Peuhkuri E.)
88 min 8–3 Kampparit, Kaivola (Laitinen)

-Bandytoimitus