P15: Pasa/Veiterälle toinenkin paikallisvoitto

P15: Pasa/Veiterä – WiSu/seka 7–6 (2–2)

Tummenevassa tiistai-illassa pelattiin P15SM-sarjan viimeinen kotiottelu tällä kaudella WiSu:n naisvoittosta joukkuetta vastaan. Tasaisessa väännössä PaVe oli maalin verran etevämpi, WiSu hyödynsi maalipaikat erikoistilanteista.

Pasa-Veiterä P15 logo neliö pöyr kulmat

Ottelu alkoi vauhdikkaasti mutta tunnustellen. Maalitilanteita syntyi tasatahtiin ja paikkoja oli molemmilla joukkueilla. PaVe aloitti maalinteon 7. minuutilla (Samppa Äikäs Nico Paanasen syötöstä) ja WiSu pääsi tasoittamaan heti kahden minuutin jälkeen. Emma Malinen teki kulmasta 1–2-osuman. Samppa tasoitti taukoluvut 2–2 Veikka Kotonevan esityöstä.

Toisella puoliskolla PaVe:n valmentaja Eetu Nikkinen ruoski poikajoukkueensa kovempaan vauhtiin mutta WiSu ja Joanna Nykänen tekaisi Susille kolmannen. Kahdella seuraavalla minuutilla PaVen Samppa ja Leevi Rissanen iskivät maalit mieheen ja veivät vihreäpaidat taas johtoon.

Tämän jälkeen pelattiin tasaisissa merkeissä ja tunnin pelin jälkeen tilanne oli jälleen tasan 4–4: Joannan tarjoilemasta kulmasta Emma pamautti läpi muurin. Viitisen minuuttia tästä, niin Elmeri Hämäläinen ja Veeti Tapanainen veivät PaVe:n kahden maalin johtoon. Samppa sai molempiin syöttöpisteet. Hieman ennen 80. minuuttia Samppa pääsi vielä tälläämään PaVen 7–4-johtoon ja näin arveltiin, että peli olisi jo paketissa. Vaan eipä ollut: Emma pamautti rankkarista viidennen maalin ja Susanna Simola toi WiSu:t jo maalin päähän. Loppu pelattiin tarkemmin ja näin pisteet jäivät kotijoukkueelle.

Ottelun jälkeen PaVen Eetu Nikkinen sanaili nöyränä tähän malliin:

 

PaVen maaleja, pisteitä – ja väistämättömiä jäähyjä – kirjattiin näin:
Samppa Äikäs (4 + 2)
Leevi Rissanen (1 + 0)
Elmeri Hämäläinen (1 + 0)
Veeti Tapanainen (1 + 0)
Nico Paananen (0 + 1)
Veikka Kotoneva (0 + 1)
Jäähyt: Leevi 2 x 10 min, Nico 10 min, Samppa 10 min

Pasa/Veiterä P15 sijoittui SM-alkusarjassa kolmanneksi vaikka yksi sarjapeli on vielä jäljellä: sunnuntaina joukkue matkaa Jyväskylään, jossa kohdataan itälohkon kakkoseksi sijoittuva JPS. SM-finaaliturnauksessa 4–6.3. kohdataan alkulohkossa idän ykkönen Kampparit ja mitä todennäköisimmin Narukerä ja Botnia. Aika näyttää miten niissä peleissä käy.

–Bandytoimitus