P15: PaVe YJ:lle avausvoitto, katso Eetu-valkan kommentit

Pasa-Veiterä YJ – Kampparit/Naiset 12–5 (9–1)

Imatran ja Lappeenrannan P15-ikäisten yhdistelmäjoukkue PaVe YJ avasi kauden Kisapuistossa Kamppareiden naisjoukkuetta vastaan. Tuloksena oli yllättävänkin selvä voitto ottelussa, jossa nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

15-vuotisten eteläkarjalaisten nuorten sarja-avaus onnistui hyvin. Hyvissä ajoin ennen peliä valmentaja Eetu Nikkinen piti Veiterä-talolla joukkueelle tunnin palaverin, jossa mietittiin joukkueen pelaamista sarja-avauksessa. Pelipaikat löytyivät fläppisulkeisten jälkeen kohdalleen ja sitten oltiinkin valmiina kohtaamaan Mikkelin Kamppareiden naisjoukkue ja kuuluttajalegenda Jaakko Viuhko päästettiin irti – Jaakon rauhallinen kuulutustempo loi Kisapuiston pimenevään iltaan juhlavan tunnelman.

Peli eteni vauhdikkaasti päädystä toiseen. PaVe YJ:n peli oli aavistuksen hermostunutta ja pallo poltteli pelaajien mailassa. Kuuden minuutin jälkeen oltiin lukemissa 1–1, kun PaVe YJ:n Samppa Äikäs oli vienyt kotijoukkueen ensin johtoon ja Kamppareiden Piko Ahonen oli tasoittanut kaukolaukauksella heti seuraavasta hyökkäyksestä.

Tämän jälkeen PaVe YJ määräsi tahdin: Sampan, Elmeri ”EH” Hämäläisen ja Veeti Tapanaisen maaleilla päädyttiin taukonumeroihin (9–1). Nähtiinpä sellainenkin tilanne, että Kamppareiden Susanna Lempinen oli kerta kaikkiaan pakotettu kovakouraisesti kamppaamaan Elmeri Hämäläinen nurin ja siitäpä Lempinen määrättiin 10 minuutin jäähylle. Sitä hän ehti tosin istua vain vajaa viitisen minuuttia kun PaVe YJ teki maalin.

Toisella jaksolla molempien joukkueiden peli hieman hajosi. Ilmeisesti molemmissa pukukopeissa oli päätetty korkeammasta karvauslinjasta ja peli meni ajoittain sekavaksi. PaVe YJ:lla hieman myös painoi vaihtopelaajien puuttuminen tämänkertaisesta ottelusta. Toisaalta Kamppareiden naisjoukkueella oli lähes sama tilanne: pelipaikkaa vaihtoi vain yksi pelaaja.

Kaiken kaikkiaan sarja on nyt avattu ja ensijännitys joukkueessa murrettu. PaVe YJ:n kannalta oli hieno huomata, että tilastomerkintöjä kirjattiin kaikkiaan kahdeksalle pelaajalle. Voi sanoa, että PaVe YJ ei ole vain yhden tai kahden pelaajan varassa. Tehopelaajia on vielä reservissä ja peli kehittyy kauden aikana.

Tällä kertaa PaVe YJ:n tehoista vastasivat Samppa (6+1), Elmeri (3), libero Eppu Puumalainen (1+1) ja Veeti Tapanainen (1). Syöttäjinä kunnostautuivat Eemeli Metelinen, Eelis Mettovaara, maalivahti Niko Tanskanen ja joukkueen kuopus Joonatan ”JH” Hämäläinen. Kamppareista maalitilastoihin pääsivät Pikon lisäksi Iina Lempinen (3) ja Tiina Holappa.

Leevi Rissanen oli kärjessä koko ajan vaarallinen, mutta tällä kertaa Kamppareiden paras pelaaja, maalivahti Josefiina Voutilainen aavisti Leevin nostot. PaVe YJ:n keskikentän pohjalla pelannut Eero Huomo pelasi loisto-ottelun varmoilla katkaisuilla ja rauhallisella olemuksellaan: Eerosta on kehittymässä joukkueelle tärkeä pelimies. Pakin paikkaa pelannut Nico Paananen koki toisella jaksolla kovia pienen laitakahinan seurauksena ja loukkasi jalkaansa, mutta nopean KKK-huollon jälkeen hänkin jo luuti tehokkaasti omalla tontillaan.

P15 PaVe YJ:n seuraava ottelu on ti 8.12. klo 19:15, jolloin ollaan Kisapuistossa WiSu:n nais- ja poikajoukkueen vieraana. Sarjaohjelmassa (vielä la 28.11. näkyvä) oleva ottelu Kamppareiden naisjoukkuetta vastaan joudutaan siirtämään mikkeliläisten ottelu- ja tapahtumaruuhkan takia myöhempään ajankohtaan.

PaVe YJ kiittää Kamppareiden ladyjä vierailusta Kisapuistossa ja toivottaa kaikille Pojat-15 SM-sarjan joukkueille mukavaa alkavaa talvea.