P15: Tiukkoja tilanteita, kovaa puolustamista ja lopuksi voitto

P15SM-sarjaa: WiSu/seka – Pasa-Veiterä YJ 5–6 (1–4)

Pasan ja Veiterän P15-ikäisten yhteisjoukkue pelasi tiukan ja jännittävän ottelun Kisapuistossa tiistai-iltana. Alussa PaVe-YJ oli hieman edellä, mutta Sudet kirivät miltei tasoihin. Lopussa jännitettiin.

Ottelu päästiin pelaamaan ihanneoloissa: pakkasta yksi aste, tuulta ei nimeksikään ja yllä tähtitaivas. Jää oli erinomaisessa kunnossa ja katsomossa mukavasti porukkaa kannustamassa omiaan – jollain liigapaikkakunnalla oltaisiin kateellisia tuollaisesta yleisömäärästä BL-ottelussa!

Pelin alussa PaVe-YJ otti peliin terävämmän startin: Elmeri EH Hämäläisen ja Joonas Nykäsen maaleilla vierasjoukkue siirtyi jo viiden peliminuutin jälkeen 0–2-johtoon, syötön molempiin kirjautti Samppa Äikäs. Susanna Simolan maalilla WS kavensi numerot 1–2:teen ja ensimmäisen jakson loputtua PaVe-YJ meni Sampan maaleilla 1–4-johtoon. Näin vietettiin taukoa.

Toinen jakso eteni tasaisemmissa merkeissä PaVen käydessä 1–5-johdossa (Samppa), jonka WS kuitenkin kavensi Emma Malisen ja Petra Verhelän maaleilla numeroihin 3–5, joista varsinkin Emman maaliin olisi ruotsalaisyleisö huudahtanut: ”Vilket skot!”. Samppa teki vielä PaVe:n kuudennen maalin, jonka jälkeen WS aloitti vimmatun loppukirin: Verhelä toi Sudet kahdella osumallaan jo maalin päähän (5–6).

Vierasjoukkue PaVe-YJ joutui pelaamaan loput 11,5 minuuttia yhden vajaalla, kun Samppa komennettiin jo kolmannen kerran jäähylle. Seurauksena oli lievä punainen kortti ja siten ottelurangaistus (sääntö 17.5). PaVe-YJ pelasi näin loppuajan vajaalla – eikä penkiltä olisikaan ollut ketään laittaa tilalle, sen verran tiivis PaVe-YJ:n rosteri oli. Pelistä puuttui sairastumisen takia mm. kova maalinsylkijä Rissasen Leevi. Sampan kolmas jäähy tuli aiheellisesti estämisestä tilanteessa, jossa Susku Simola oli karkaamassa kulman jälkitilanteesta maalintekoon. Kaksi aiempaa jäähyä oli tullut jostain tilanteista ensimmäisellä jaksolla.

Ahdingosta kuitenkin selvittiin ja uhrautuvalla puolustuspelaamisella pidettiin oma maali puhtaana. Joukkueen alakerrassa kunnostautui puolustuslinja Eppu Puumalainen, Jomppa Hämäläinen ja Nico Paananen. Etutoppari Veeti Tapanainen malttoi pysyä pelin lopulla puolustuksen tukena ja sivutuet Niko Tanskanen ja Eelis Mettovaara pystyivät katkomaan Susien hyökkäykset laitojen kautta. Eemeli Metelinen, Elmeri Hämäläinen ja Joonas Nykänen täyttivät hyvin keskialuetta ja ohjasivat vastustajan hyökkäykset laidoille.

PaVe-YJ:n viimeisenä lukkona oli ensimmäisen virallisen ottelunsa maalivahtina pelannut Eero Huomo. Hän torjui varmasti, venytti minkä vartalostaan ylsi ja nappasi pelin lopussa myös yhden läpiajon kiinni. Eero ja koko puolustusporukka olivat tämän voiton avainpelaajia.

Ottelun jälkeen PaVe-YJ:n valmentaja Eetu Nikkinen ja liberona pelannut Eemeli Puumalainen kertasivat ottelun tapahtumia tähän tapaan:

15-vuotisten PaVe-YJ:n ottelurupeama jatkuu tulevana viikonloppuna Lappeenrannassa GEMINI P15 Bandy Cupin merkeissä. Lue lisää turnauksesta täältä

P15SM-sarjaotteluiden pariin palataan vielä ennen joulua lauantaina 19.12., kun aina vaarallinen JPS saapuu Kisapuistoon. Liiton tulospalvelun otteluohjelmaan tästä

Tervetuloa lauantaina ja sunnuntaina 12.–13.12. seuraamaan nuorisojääpalloa Kisapuistoon!

–Bandytoimitus