P17: Nihkeällä pelillä Savonia Cupin kakkoseksi

Veiterä-Pasa YJ – Kampparit 5-3

Savonia Cup päättyi Veiterä-Pasa YJ:n osalta voittoon, joskin kovin nihkeällä esityksellä. Kovasti puolustanut ja taistellut Kampparit pani pelin jännäksi: vielä 8 minuuttia ennen loppua peli oli tasan 3-3.

Lopulta VeiPan kova rynnistys toi odotetun tuloksen ja valkopaitaiset korjasivat voiton. VeiPan oma peli on ajoittain hieman sekaisin – joskin muutamien pelipaikkakokeilujen takia.

Lopulta herrat Loikkanen, Pesonen K. ja Äikäs saivat aikaan tarvittavat osumat ja eteläkarjalaisleirissä huokaistiin helpotuksesta. Voitolla mikkeliläisistä saavutettiin turnauksen toinen sija.

”Turnaus palveli hyvin harjoitustarkoitustaan ja vielä on kovin aikaista ennakoida tulevan kauden pelejä”, pohti valmennuskaksikko joukkueen esitystä Varkaudessa.

Viimeisen pelin jälkeen valmentaja Jouni Huuhtanen pohti viikonlopun antia seuraavasti:

Savonia Cupin voitti WP 35, toiseksi sijoittui VeiPa ja kolmenneksi tuli JPS. Huomattakoon, että kaikki kärkiryhmän joukkueet päätyivät tasapisteisiin, mutta keskenäisten otteluiden tulokset ratkaisivat loppusijat. Turnausjärjestelyt, aikataulu ja muutkin sujuivat WP:ltä rutiinilla. Kiitos mukavasta turnauksesta.

Tulospalvelun sivulle

-Bandytoimitus

…………………..

P17: tappio Wepareille oli hyvä ravistelu

WP 35 – Veiterä-Pasa YJ 3-0

Savonia-turnauksen lohkopeli WP 35:ttä vastaan aiheutti hyvän muistutuksen VeiPan nuorille. 3-0 -tappio muistutti, että mitään ei saa ilmaiseksi.

Joukkueen valmentaja Jonde Huuhtanen puhisi pelin jälkeen näin:

” Joo. Olipa hyvä herätys joukkueelle. Hyvä peli WP:ltä, heillä oli hyvä ilme alkulämmittelystä lähtien. Meidän pojat eivät ottaneet tosissaan oikein mitään.”

Huuhtanen on kuitenkin luottavainen joukkueeseensa ja näkee, että tällaista tyrmäystä tarvitaan juuri tässä vaiheessa kautta:

”Kausi on alussa ja tästä opitaan. Poikienkin on syytä oppia ja kopissa olikin aika hiljaista juuri nyt”, sanoo Huuhtanen.

Poikien pelit jatkuvat vielä iltapäivällä Mikkelin Kamppareita vastaan. Ottelu alkaa klo 17:35, joten joujo Kari Loikkasella on mietittävää miten väliaika saadaan vietettyä:

”Juu, Varkauden suosituin hotelli on kuulemma niin täynnä että jouduimme jättämään huoneet pois, mutta kyllä me jotain keksitään…”, Loikkas-Kari hymyili Kämärin räntäsateessa…

Bandytoimitus

…………………….

P17 Savoniassa: taistellen rinnalle ja ohi

Narukerä – VeiPa 2-3

Veiterä-Pasa P17 YJ otti jo kolmannen voittonsa Varkauden Savonia-turnauksessa. Tällä kertaa kovan vastuksen antoi Narukerä Porista.

”Kerä on kova vastus kauden aikana. Se tuli selväksi viimeistään nyt. Vielä kun tuohon ryhmään lisätään pari maajoukkuetason pelaajaa, niin Suomessa on vaikea löytää heille vastusta”, todettiin Veiterän valmennusportaasta.

Ottelu eteni niin, että Ikävalkon Rikun maalilla VeiPa siirtyi ensin 1–0-johtoon, mutta pian Kerä olikin Eero Paavolan kulmamaalilla ja Joona Rajalan vaparimaalilla 1–2-johdossa.

Tässä kohden VeiPan kaverit huomasivat, kuinka ollakaan, olevansa tappiolla ja joukkue teki ryhtiliikkeen: kaksinkamppailut voitettiin, syötöt napsahtelivat oikeisiin osoitteisiin ja ote kääntyi eteläkarjalaisille. Lisäksi on sanottava, että Rajalan Joona jäi ehkä vähän yksinäiseksi, mutta edelleen hän oli Kerän pelin sielu.

”Hyvää tässä oli, että tultiin takaa rinnalle ja lopulta ohi”, summasi Jarmo Kyllönen.

”Joo”, täydensi Jone Huuhtanen.

”Saatiin taisteluilme päälle, kun vastustaja meni johtoon. Kun peliaika on näin lyhyt [45 min], niin pelin kääntäminen pitää tapahtua nopeasti. Siinä onnistuttiin, ensin henkisellä puolella ja sitten ottelutapahtumissa kentällä”, Huuhtanen täydensi lausuntoaan.

Jarmo Kyllönen näki myös poikien hyvät otteet ja loihe lausumaan näin:

”Tästä pelistä täytyy myöntää Taistelijan maljat herroille Hämäläinen ja Äikäs. Kovaa taistelua joukkueen eteen, tunnustusta täytyy antaa hyvästä pelistä.”

VeiPan 2–2-tasoituksen teki Topi Pesonen hyvän nousun tuloksena ja voittomaali merkittiin Tuukka Loikkaselle ja kuulutettiin Petra Verhelälle. Molemmat pelasivat hyvin.

Pelit jatkuvat huomenna klo 10:40 isäntäjoukkue WP 35:ttä vastaan. Turnauksen viimeinen ottelu on Mikkelin Kamppareita vastaan klo 17:35. Raportoidaan sitten lisää…

–Bandytoimitus

………………………

Veiterä-Pasa – Akilles 5-1

P17-nuorten hyvät otteet jatkuvat Varkaudessa. Päiväpelissä kaatui Akilles.

”Onhan meillä vielä hommaa, mutta nyt mentiin jo parempaan suuntaan”, sanoivat Jouni Huuhtanen ja Jarmo Kyllönen pelin jälkeen.

Valmentajat huomasivat saman mikä muutenkin näkyi kentän laidalle: nimivahva VeiPa lähti mukaan Akilleksen kävelyvauhtiin ja peli pysyi nyhräämisenä 5-10 minuutin kohdalla.

”Ilmeisesti pojat – ja tytöt – itsekin huomasivat, että nyt pitää lisätä tempoa. Ja niin he tekivätkin ja Akilles kertakaikkiaan putosi kyydistä”, valkat kertoivat.

Akilles puolusti tehokkaasti, mutta eivät mahtaneet mitään Kalle Pesosen ja Tuukka Loikkasen kaltaisille maalinsylkijöille. VeiPan puolustus oli myös sen verran tiivis, että harvat Akilleksen hyökkäykset kuivat kasaan jo ennen vaaran paikkoja.

”Ilahduttavaa on, että meiltä pystyy maalintekoon muutkin kuin maju-pelaajat, esimerkkinä Nikke Karhun terävä maalinedusta pelaaminen, joka toi VeiPalle viidenen maalin”, Jamo Kyllönen hymyili pelin jälkeen.

Pelit jatkuvat illalla vielä Porin Narukerää vastaan. Peli alkaa klo 20:10. Saas nähdä, saadaanko Rajalan Joona pidettyä pois lyöntipaikoilta…

Bandytoimitus

………………………

P17-nuoret avasivat Savonia Cupin voitolla

Veiterä-Pasa YJ – JPS 4-0

Veiterä-Pasan yhdistelmäjoukkue aloitti Varkauden Savonia-turnauksen voitolla Jyväskylän jääpalloylpeys JPS:stä.

Eteläkarjalaiset avasivat pelin vahvasti: kellossa oli vain 13 sekuntia ja pallo löysi tiensä JPS:n maaliin. Maali merkittiin Riku Ikävalkolle. Tämän jälkeen peli aaltoili päädystä toiseen ja ote pelistä vaihteli. Ottelut pelataan 1 x 45 jaksossa. Hiljalleen JPS näytti keskittyvän puolustamiseen ja Veiterä-Pasan hyökkäykset tuottivat tulosta.

Veiterä-Pasan lopuista maaleista vastasivat Riku toistamiseen, Kalle Pesonen ja Tuukka Loikkanen.

Kauden avauspelissä nähtiin ajoittain aivan mallikasta pallon siirtelyä ukolta toiselle, mutta paljon on vielä tehtävää – mikä oli pääteltävissä valmennuskaksikko Huuhtanen-Kyllönen ilmeistä pelin jälkeen.

Veiterä-Pasan Savoniaurakka jatkuu klo 15:05 tuulisella Kämärillä. Rapsaa illemmalla lisää.

Liiton Tulospalvelussa seurataan tuloksia

-Bandytoimitus, Varkauden kirjeenvaihto