Puolivälierä: Akilles johtaa 1–0, perjantaina tasataan tilit

Bandyliigan puolivälierät:
Akilles – Veiterä 5–2 (2–1), voitot: Akilles 1 – Veiterä 0

Kevään ratkaisupelit alkoivat. Veiterän vastustajakseen valinnut Akilles oli muutaman maalin etevämpi keskiviikon ensimmäisessä osaottelussa. Kahdella voitolla edetään välieriin, ja perjantaina on Veiterän vuoro voittaa tässä parissa. Tarvittava kolmas ottelu on tulevana sunnuntaina.

Porvoossa päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa: sään ja jään puolesta luvassa oli vauhdikas ja tarkka playoffs-ottelu, jossa erikoistilanteet ja yksilötaito ratkaisivat. Tiedot Porvoosta kertoivat, että paikalla oli todennäköisesti talven ennätysyleisö, lehterit siis täynnä.

Ottelu alkoi tunnustellen ja tarkkaillen vastustajan liikkeitä. Akilles pääsi 13. minuutilla johtoon maestro Sami Laakkosen maalilla. Ensimmäinen puoliaika jauhettiin tarkasti, ehkä hienoisesti kotijoukkueen viedessä peliä. Veiterän tasoitus osui jakson loppuun kun Ere Verhelä vapautti Janne Hauskan laidasta lyöntipaikkaan: Janne ei erehtynyt ja peli oli tasoissa.

Ensimmäisen puoliajan lopulla kotijoukkue sai kulman, kun kellossa oli jo lukemat 45:00. Yleensä tässä tilanteessa, ilman päätuomarin antamaa lisäaikaa, suoritetaan ”suora laukaus”, mutta tilanne annettiinkin pelata loppuun saakka ja kärkäs Emil Fedorov pääsi tuikkaamaan ns. koppimaalin.

Toisella puoliskolla jatkettiin tarkkaa ja tiukkaa pelaamista. Muutamia tilanteita saattoi mennä tuomareilta (Vuorenmaa–Vainio–Söderberg) hieman ohi, mutta muuten taistelu pysyi rehtinä. Tunnin kohdalla Rasmus Lindqvist ampui isännät 3–1-johtoon kulmasta. Tämän jälkeen pelattiin tarkasti noin 20 minuuttia ilman merkittäviä LiveScore-merkintöjä kunnes Sami Laakkonen iski illan toisen osumansa Petteri Lampisen esityöstä. Mutta vain kolme minuuttia tästä, niin Sasu Söderholm onnistui Tomi Hauskan antamasta kulmasta tuomaan Veiterän kahden maalin päähän.

Ottelun lopussa Sami Laakkonen pääsi tekemään vielä kolmannen maalinsa (90. minuutilla) ja loppunumerot olivatkin valmiit. Luonnollisesti Laakkonen valittiin kotijoukkueen parhaaksi, Veiterältä palkinnon nappasi Topi Peuhkuri.

Erkkilä: ”Sarja menee kolmeen otteluun”

Tuomas Erkkilä - 560px

Veiterän pääkäskyttäjä Tuomas Erkkilä kertoi ottelun jälkeen, että ottelu oli odotetun tiukka ja tarkka:

”No mitä? Tasainen peli”, summasi Erkkilä.

”Tänään erikoistilannepelaaminen ratkaisi voiton kotijoukkueelle. Omasta mielestäni me ei päästy syöttöpelissä ihan sille tasolle, jota näissä kinkereissä vaaditaan.”

Erkkilä näki pelissä, tuloksesta huolimatta, positiivisia asioita:

”Taisteluilme oli esillä, ja koko joukkueen puolustaminen oli hyvällä tasolla. Akilles ei juuri päässyt selkeisiin maalipaikkoihin, mutta he hyödynsivät erikoistilanteet tänään meitä terävämmin. Siinä ratkaisu.”

Perjantain toiseen otteluun on Veiterän saatava vielä tarkkuutta:

”Juu, näin on. Sanoisin, että tämä sarja ei ole vielä valmis. Meidän on pelattava vain yksinkertaisemmin ja näin saadaan iskettyä kyllä Akilleksen sittenkin aika hitaaseen puolustukseen”, sanoi koutsi-Erkkilä ja näki, että Veiterän edustusjoukkueella ei ole mitään syytä pukeutua säkkiin ja ripotella tuhkaa päälleen:

”Näitä pelejä varten on koko kesä, syksy ja talvi treenattu ja tunnelma tiivistyy. Toivottavasti saadaan kivasti yleisöä Kisapuistoon perjantaiehtoolla ja näytetään hyvää jääpalloviihdettä koko rahan edestä!”, hehkutti Erkkilä.

Puolivälisarja jatkuu siis perjantaina Kisapuistossa. Ottelu alkaa klo 19. Tervetuloa jännäämään kotijoukkueen otteita ja kannustamaan Veiterä voittoon.

–Bandytoimitus