Puolustuspelaaminen uomissaan Mikkelissä, pisteet kotiin

Bandyliiga: Kampparit – Veiterä 0–1 (0–0)

Veiterän edustusjoukkue kävi ryöväämässä tärkeät pakkaspisteet Kamppareilta. Ottelun ainoa maali nähtiin toisen puoliajan alussa: Janne Hauska maalasi ja velipoika Tomi Hauska syötti. Janne valittiin Veiterän parhaaksi tänään.

Perin harvinaiset loppunumerot kertovat tarkasta pelaamisesta. Molemmat joukkueet keskittyivät varjelemaan omaa maaliaan ja Veiterä onnistui tässä paremmin.

Veiterän sankariksi nousi Janne Hauska, jonka pelitilannemaali ottelun 48. minuutilla jäi ottelun ainoaksi osumaksi. Syötön antoi Tomi Hauska. Maali syntyi Jannelle tyypillisellä lyöntilaukauksella reilusta 20 metristä. Jannen lyönti on pelote, jota Veiterä-yleisö toivoisi näkevän useamminkin…

Kampparit saivat pelissä seitsemän kulmatilannetta, Veiterä puolisen tusinaa. Kumpikaan joukkue ei tällä kertaa osunut kulmista maalikehikon sisään. Veiterälle tuomittiin 2. puoliskolla kaksi jäähyä, kun Joni Kauhanen istui pelin viivyttämisestä yhden vitosen ja Sasu Söderholm kärvisteli omaa kympiään kiinnipitämisestä pelin loppuhetkien ajan.

Koutsi Erkkilä huokui tyytyväisyyttä pelin jälkeen:

”Me oltiin tänään parempia kuin mauton Kampparit. Pelaamisessa palattiin perusasioihin, juurillemme. Koko joukkueen puolustuspelaaminen oli tänään rautaa ja teimme Kampparit huonoiksi tänään. Ei niillä ollut kuin yksi vähän vaarallisempi maalintekotilanne, mutta ei siitäkään mitään tullut”, hehkutti Tuomas Erkkilä.

Oman joukkueen pelaaminen sai kiitosta:

”Tämä on lähellä sitä, millaiseksi pyrin luomaan Veiterän peliä: ettei omissa soisin niin useasti. Joukkuepuolustus oli tänään rautaisella tasolla ja ehkä -25 asteen pakkanen hieman hyydytti vastustajaa tänään. Vaikka Topi Peuhkuri piti nolla, niin hän oli oikeastaan vähän työtön. Tulikohan kymmenkunta vetoa maalia kohden, jotka Topi koppaili kiinni. Toivottavasti sille ei tullut kylmä tänään!”

Tepi Liimatainen tekee keskikentällä mahtavasti töitä ja Puumalaisen Manu oli täyttä rautaa puolustuksessa tänään. Hieno nähdä, että jätkillä on motivaatio mennä askel askeleelta eteenpäin ja kohti hieman erilaista pelitapaa”, sanoi Erkkilä.

Tarkkuutta erikoistilanteisiin

Erkkilän mukaan vielä on syytä tarkentaa joukkueen erikoistilannepelaamista:

”Kyllähän me kulmia taas vähän tuhrittiin yli ja ohi. Ne on käytettävä tarkemmin”, pohti Erkkilä.

”Työtä on vielä kevättä kohden, mutta tärkeää oli saada tappioputki poikki ja vielä sarjakakkosta vastaan. Se osoittaa, että Bandyliiga on tasainen ja kuka vaan voi voittaa kenet vain. Se on lajille hyvä juttu”, sanoi Erkkilä ja nousi tyytyväisenä Vennon bussiin.

Ottelupöytäkirja oli siten merkillinen, että kotijoukkueelle ei tullut mitään merkintöjä – tietenkään ei maaleja, muttei myöskään jäähyjä. Harvinainen paperi.

Ottelupöytäkirjaan tästä

Muutaman vieraspelin jälkeen Veiterä pelaa seuraavan kerran kotikentällä, lauantaina 9.1. klo 15. Tuolloin vastaan asettuu toinen savolaisryhmä, WP 35.

Tervetuloa seuraamaan ottelua! Pelin avauslyönnin suorittaa maakuntajohtaja Matti Viialainen ja ottelun aluksi lauletaan yhdessä Karjalaisten laulu – Mariina Niittymäen esimerkin voimalla.

Tervetuloa nauttimaan hienosta jääpalloillasta Kisapuistoon la 9.1. klo 15! 

–Bandytoimitus

… hieman ennakkoa lehtimainokseen:

Ottelumainos - Veiterä - WP 35 9.1. - www