Selvä voitto WP:stä, Veiterä sarjakärkeen

Veiterä – WP 35 11–3 (5–2)

Voitolla sarjan kärkipaikan napannut Veiterä ja jumbosijalta löytyvä WP 35 mittasivat eroa perjantai-iltana Kisapuiston huippukuntoisella jäällä. Ero tuli selväksi ja Veiterä iski tarvittavat maalit reiluun voittoon. Kaikkiaan seitsemän Veiterän pelaajaa merkkautti nimensä maalisarakkeeseen.

WP 35 tuli peliin rohkeasti ja määrätietoisesti. Kolmannella minuutilla vierasjoukkue sai kulmurin ja jälkitilanteessa Esu Rytkönen ohjasi pallon Juho Holopaiselle, joka sivalsi vieraat johtoon. Ansaittu maali, joka aiheutui Veiterä-puolustuksen harhasyötöstä, jossa kaksi puolustajaa eivät saaneet palloa kiinni. Siitä kulmuri ja vieraat siis johtoon.

Kovin kauaa kotijoukkue ei kuitenkaan tilannetta harmitellut vaan jo 5. minuutilla Esko Liukkonen onnistui Matias Lehtosen esityöstä: 1–1. Ja vain minuutti tästä, niin Tuukka Loikkanen vei kotiryhmän 2–1-johtoon. Syötön antoi Iikka Voutilainen.

Eetu Peuhkurin ja Tero Liimataisen maaleilla Veiterä meni 4–1-johtoon, mutta Holopainen toi vieraat kahden maalin päähän kun hieman alle puoli tuntia oli pelattu. Peli ei missään nimessä ollut selvä ja Veiterä sai olla koko ajan varuillaan Holopaisen kanssa omalla puolustusalueella. Ere Verhelä iski hirmuisella lyönnillä paluupallosta taukonumerot 5–2 vain kolme minuuttia Wepareiden kavennuksesta.

Toisella jaksolla sama tahti jatkui: Veiterän teki monipuolisesti peliä ja WP pyrki pitämään keskialueen tukossa. WP:n peliä edelleen luonnehtii se, että Niko Nissinen on kovin yksinäinen keskialueella ja hän ei saa tukea muulta ryhmältä pelin tekemisessä. Nissisen vauhti ja taidot riittäisivät todennäköisesti myös kansainvälisillä kentillä, mutta nyt WP 35:ssä hänellä on kovin yksinäinen rooli.

Veiterän ollessa jo 10–2-johdossa WP 35 sai kulmurin 86. minuutilla ja vihdoin nähtiin oikea kulmurimaali: Jimi Siiteri tarjoili ja joukkueen kippari Aleksi Puustinen iski pallon maaliin. Veiterä-libero Juuso Kärmeniemi viimeisteli vielä loppunumerot hieman onnekkaasti kaukolaukauksella ja näin kirjattiin Kisapuiston illassa lopputulos 11–3.

Vieraiden parhaana palkittiin maalivahti Ari-Pekka Aho ja kotijoukkueen osalta palkinto ojennettiin Eetu Peuhkurille. Hän summautti tänään numerot 2+2. Huomataan vielä, että Veiterästä Eemeli Metelinen pelasi ensimmäisen Bandyliigaottelun ja sai näin tuntumaa liigavauhtiin ja pelitempoon.

Nieminen: ”En ollut tyytyväinen esitykseen”

WP 35:n päävalmentaja Joni Kauhanen oli rauhallisin mielin ottelun jälkeen. Hän tunnusti reilusti joukkueiden tasoeron:

–Kyllä tässä ero tuli esille. Taistelimme hyvin ehkä ensimmäiset 15–20 minuuttia, mutta sitten rutiini ja vauhti ratkaisi. Teimme virheitä, joita Veiterän tasoista joukkuetta vastaan ei saa tehdä. Maalivahtimme Aho piteli meitä pystyssä, mutta tämän parempaan ei pysytty.

 

Ensimmäisen puoliskon lopulla, jolloin peli oli numeroissa 5–2, nähtiin kova tilanne, jossa Juho Holopainen kaadettiin kovin ottein Veiterän rankkarialueella. Linjuri Jami Pöysö ja päätuomari Sami Kaipia molemmat levittivät kätensä. Tämä lisäsi virtaa ja volyymejä WP:n lankkuväelle

–Nooh, siinä tilanteessa myös rankkari olisi voinut hyvä tuomio ja muutama sana vaihdettiin Samin kanssa tilanteen jälkeen. Ei siinä sen ihmeempää, se oli nopea tilanne. Jos siitä olisi saatu vielä kavennus ekan jakson lopulla, niin tilanne olisi voinut olla erilainen kun lähdettiin toiselle puolikkaalle, Kauhanen pohdiskeli.

Veiterä-valkka Tero Nieminen puolestaan oli silminnähden tyytymätön ensimmäisen puoliajan esitykseen:

–En ollut tyytyväinen meidän peliin. Lähdettiin mukaan WP:n vauhtiin eikä saatu pidettyä tarvittavaa tempoa yllä. Sanoinkin siitä kopilla ja onneksi toiselle puolikkaalle tahti parani. Joukkueiden ero tuli esiin, mutta meidän olisi pitänyt olla varsinkin alakerrassa terävämpiä.

–WP 35:n Holopainen pääsi turhan helposti meidän pakkien taakse nostopalloille ja sitä ei saa tapahtua enää. Ehkä tämä oli meille opiksi. Huomenna on luvassa aivan toinen tahti. Hifki tulee tänne varmasti kovalla asenteella ja meidän pitää olla valmiina heti ottelun alusta lähtien, Nieminen puhisi pelin jälkeen.

Ottelupöytis

Ottelutallenne Veiterän Youtubessa

HIFK mittaa tempon?

Lauantaina pelataan HIFK:ta vastaan. Luvassa on asetta kovempi vastus ja joukkueelta voidaan odottaa myös asetetta terävämpää otetta – varsinkin puolustuksessa. Myös erikoistilanteet nousevat tärkeään rooliin huomenna.

HIFK on pelannut vasta neljä ottelua, joista sillä on tilillä yksi voitto (Tapaninpäivänä Botniasta), yksi tasuri (loppiaisena Kamppaista) ja kaksi tappiota (Veiterä kotona, Kampparit Mikkelissä). HIFK tunnetaan joukkueena, joka varmasti sytyttää.

Huomisen pelin tärkeys on myös siinä, että Veiterä nousi WP-voitolla sarjan piikkipaikalle. Kovin vastustaja Akilles kohtaa lauantaina kotonaan Narukerän ja tuota ottelua voidaan pitää tärkeänä myös Veiterän kannalta. Kolmannessa lauantain pelissä Kampparit mittaa ailahtelevasti pelanneen Botnian Ogelissa.

HIFK-ottelu näytetään maksuttomasti Veiterän Youtube-kanavalla, lähetys Kisapuistosta alkaa klo 14:50 ja ottelu alkaa klo 15. Tervetuloa seuraamaan Veiterän otteita Youtuben välityksellä.

Bandytoimitus

Veiterä – WP-35 ottelun kuvat By: VMH Productions