Suomen Cup siirtyy Jyväskylään

Lappeenrannassa ei pystytä pelaamaan Suomen Cupin alkulohkoa tulevana viikonloppuna, la–su 14.–15.11. Kaupungin liikuntatoimen puolesta ei voida täysin taata jään valmistumista viikonlopuksi. Pelien siirto aiheuttaa Veiterälle yli 10 000 euron lisäkulun haasteelliseen kauden alkuun.

Suomen Cupin toisen alkulohkon siirtyminen pois Lappeenrannasta on luonnollisesti harmillinen asia. Siirron taustalla ovat olleet haastavat sääolot viime päivinä Lappeenrannassa.

Myös Kisapuiston tekojään infran kunto on yksi huolen aihe. Tekojään putkiston ja hiekkatekonurmen rakenne asettavat vuosittain ongelmia jään valmistamiseen.

– Emme pysty takaamaan täysin 100 %:sesti, että jää on pelikunnossa lauantaina. Kentän valkaisu ja rajojen vetäminen sekä jääkerroksen kasvattaminen vaativat ehdottomasti poutasäätä. Huominen sateen uhka vaikuttaa siihen, että 100 %:sta takuuta kentän valmistumisesta ei voida antaa, kertoo liikuntatoimen kunnossapitotyönjohtaja Tommi Nakari.

– Tilanne harmittaa meitäkin. Kenttähenkilöstö ja urakoitsija ovat tehneet kovasti hommia ja Veiterän kannalta asia on tietysti valitettava.

Cup-pelien siirto on kova isku Veiterän edustusjoukkueen budjetointiin. Siirrosta aiheutuu yli 10 000 euron yllättävä kuluerä.

– Rahaa kuluu matkustamiseen, majoitukseen ja tulojen menetyksenä. Kuluerän kattaminen näin Covid-19 -pandemian aikana on hyvin haasteellista, seuran hallituksesta raportoidaan.

– Joukkue on valmiina. Joukkue keskittyy täysillä omaan tekemiseen ja hyvää tulosta lähdetään tavoittelemaan kauden ensimmäisistä peleistä vaikka meillä ei ole yhtään ison jään kokemusta tältä syksyltä, seurasta todetaan.

Jääpalloliitto on päivittänyt otteluohjelman omalla Tulospalvelusivulla. Veiterä aloittaa Cup-taipaleen lauantaina 14.11. klo 12 kotijoukkue JPS:aa vastaan. Otteluajat Viitaniemessä ovat samat kuin olisi pitänyt olla Kisapuistossa.

Veiterän pelit Suomen Cupin lohkovaiheessa:

La 14.11. klo 12 / Veiterä – JPS
La 14.11. klo 16 / HIFK – Veiterä
Su 15.11. klo 13 / Botnia – Veiterä
Su 15.11. klo 17 / Veiterä – WP 35

Veiterän www-sivut ja Facebook seuraavat tapahtumia Viitaniemessä.
Liiton tulospalveluun pääset tästä linkistä.

Bandytoimitus