Tekojään kattaminen nykyaikaistaa olosuhteet

Lappeenrannassa on viime viikolla uutisoitu jääpallo- ja luisteluharrastajien kanssa myönteisestä kehityksestä, joka koskee Kisapuiston tekojään kattamista. Veiterä odottaa myönteisellä mielellä kattamishankkeen edistystä.

Hankkeen taustalla ovat kokeneet urheilu- ja liikuntapaikkarakentamiseen erikoistuneet Sakari Myllys ja Jani Valkeapää. He ovat lähteneet rohkeasti kehittämään myös Lappeenrannan kaupungille sopivaa konseptia, jossa kaupungin kulut eivät lisäänny ja toisaalta harrastajille tärkeä jääaika kasvaa.

Kehityshankkeen taustalla on vuonna 2019 tehty valtuustoaloite tekojään kattamisesta. Aloite uudistettiin vuonna 2020. Myös paikallisten poliitikkojen yhteydet mm. OKM:n valtionavun saamiseksi ovat tärkeässä roolissa hankkeen läpiviennissä.

Veiterän seuralähteistä kerrotaan, että asian eteenpäin viemisessä on tarvittu virkakunnan ja luottamushenkilöiden kanssa käytyjä neuvotteluja ja yhteistä tavoiteasettelua. Kaikilla osapuolilla on sama tavoite: että rakennustyöt saataisiin alkuun vuoden 2022 keväällä ja projekti olisi valmis talvikauden 2022–23 alkaessa.

Veiterä ry:n puheenjohtaja Petri Siivo, kuten koko Lappeenrannan jääpalloyhteisö, seuraa mielenkiinnolla tekojään kattamishankkeen edistymistä:
–Hanke ei ole suoraan Veiterä-vetoinen, mutta suurimpana käyttäjäseurana voimme ilmaista iloa ja tyytyväisyyttä olosuhteiden parantumiselle ihan eri tasolle, tyytyy Siivo tässä vaiheessa toteamaa.

Paitsi jääpalloseurat Lappeenrannassa, Veiterä ja Wiipurin Sudet, tekojään kattamisesta tulevat hyötymään kaikki jääurheilijat Lappeenrannassa, Etelä-Karjalassa ja koko Suomessa – onhan kyseessä maamme ensimmäinen vakavasti otettava jääpallon olosuhteita kehittävä hanke, joka näyttäisi etenevän maaliin.

Yle Kaakkois-Suomen taustoittava juttu aiheesta

Etelä-Saimaan uutislinkki (tilaajille)

Etelä-Saimaa -lehdessä julkaistu havainnekuva Kisapuiston tekojään kattamisesta.