Tuomas Erkkilästä Veiterän uusi päävalmentaja

Veiterä ja Tuomas Erkkilä ovat solmineet kaksivuotisen valmentajasopimuksen kausista 2015–16 ja 2016–17. Erkkilän nappaaminen vapailta valmentajamarkkinoilta on sikäli poikkeuksellinen suomalaisessa jääpallossa, että viime vuosina seuravalmentajia on katseltu lähinnä lähiseuduilta.

Tuomas Erkkilä

Veiterän uusi päävalmentaja Tuomas Erkkilä.

Porilaislähtöinen Tuomas Erkkilän (35 v.) saaminen mukaan Veiterään on osa sitä määrätietoista työtä, jota Lappeenrannassa tehdään jääpallon hyväksi. Seuran puheenjohtaja Lauri Kunnas on tyytyväinen tehtyyn sopimukseen:
– Seuran kannalta on hienoa, että Veiterä kiinnostaa laajemminkin. Tuomaksen kanssa käydyt keskustelut vahvistavat käsitystämme siitä, että Veiterä on oikealla tiellä lajin kehittämisessä ja laajentamisessa.
– Meillä on seurassa hyvin laajaa lajiosaamista ja asia hoidettiin todella ammattimaisesti. Olemme tekemässä vahvaa paluuta suomalaisen jääpallon huippujoukkueeksi. Viime vuosina tehty työ Veiterä valmennuksessa kantaa nyt hedelmää. Edelliset valmentajamme kantavat vastuuta naisten maajoukkueen valmennuksesta, Kunnas linjaa.

Tuomas Erkkilä tuo mukanaan uudenlaista valmennuskulttuuria ja näkökulmaa jääpalloon:
– Minun filosofiassa jääpalloa katsotaan puolustuksen kautta. Jääpallo on nopea peli ja kyllä sinne hyökkäyspäähän ehditään, vaikka puolustuspelaamista korostetaankin. Mutta viimekädessä joukkueen koostumus ratkaisee sen miten pelataan. Jotain uutta varmasti tulee mukaan, mutta on hienoa olla jatkamassa täällä tehtyä hyvää työtä.

Tuomas Erkkilällä on jo merkittävästi kokemusta jääpallovalmennuksesta. Viime talven Tuomas piti sapattia kiihkeästä valmennustyöstä ja nyt hän on valmis uuteen haasteeseen Veiterän pelin ja toiminnan kehittämiseksi.

Erkkilä on vastannut kaksi kautta Porin Narukerän Bandyliigajoukkueen valmennuksesta ja aiemmin hän on toiminut Jääpalloliiton nuorisomaajoukkueiden ja Narukerän nuorisojoukkueiden (P17 ja P21) vetäjänä. Kaikkiaan valmennusvuosia on kertynyt 16.

Seuran edustusjoukkue sekä nuorisojoukkueiden edustajat ja pelaajat tapaavat uuden päävalmentajan vielä keskiviikkoiltana yhteisessä palaverissa, jossa Tuomas kertoo tarkemmin ajatuksiaan päävalmentajana ja tulevista kuvioista. Tässä tunnelmia Satamatorilta:

Veiterä tiedottaa pelaajasopimustilanteesta myöhemmin.
– Haluamme, että varmistamme kaikkien pelaajien sopimusasiat huolella valmiiksi. Pääasiallinen joukkueen runko on jo koottu, mutta vielä varmistamme muutamien avainpelaajien kohdalta muutamia sopimusseikkoja, mutta hyvältä vaikuttaa jo tässä vaiheessa, seuran pj Kunnas toteaa.

Lue myös:

”Vaimo melkein potki minut tänne” / Yle Etelä-Karjalan uutinen 24.6.2015
Tuomas Erkkilä Veiterän päävalmentajaksi / Etelä-Saimaan uutinen 24.6.2015

–Bandytoimitus