U18 taisteli pisteen Jyväskylästä

Veiterän U18-joukkue jatkoi lauantaina SM-sarjaansa vierasottelulla Jyväskylän Viitaniemessä. Vauhdikas ja varsin reipasotteinen kamppailu päättyi todella jännittävien vaiheiden jälkeen tasatulokseen 4-4 (1-2).
Kotijoukkue JPS tiedettiin kovaksi joukkueeksi ja Veiterä lähti otteluun yksinkertaisemmalla taktiikalla panostaen pitkiin heittoihin ja lyönteihin JPS:n puolustuksen paineistamiseksi. Keskialueen puolustamista tiivistettiin ja kärkeen oli nostettu 17-vuotiaiden MM-kisoihin lähtevä kaksikko Niilo Puhakainen ja Paavo Simpura. Heille mainioita avausheittoja tarjoili kisoihin myös valittu maalivahti Aaro Heimala ja vaihtoehtona pitkää palloa iski sivutuki Ville Pasinpoika Reijonen.

Taktiikka näytti toimivan, sillä Veiterä sai luotua heti alusta lähtien painetta isäntien maalille. Ottelua oli pelattu 3 min., kun Veiterän kulmakikka toimi hienosti Elmeri Kestolan viimeistellessä Niilo Puhakaisen syötöstä 0-1. Ja kun aikaa oli kulunut 11 min, Paavo Simpura tykitti verkot tötterölleen ja johtolukemat Veiterälle 0-2. Tähän JPS:n valmennus reagoi ottamalla aikalisän ja saikin sen jälkeen paremman otteen pelistä.
Pelikello näytti lukemia 26 min, kun JPS vihdoin onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-2 ja myös jakson loppuosa oli jyväskyläläisten vahvaa painostusta. Veiterän joukkue osoitti kuitenkin todella väkevää puolustustahtoa, eikä suostunut päästämään isäntiä tasoitusmaalin tekoon. Näin tauolle siirryttiin siis 1-2 vierasjohdossa.
Toinen puoliaika käynnistyi samankaltaisesti kuin ensimmäinen jakso päättyi: JPS vyörytti hyökkäyksiään, mutta Veiterä taisteli upeasti viimeisenä lukkonaan aivan ilmiömäisen ottelun pelannut Aaro Heimala. Lopulta kotijoukkueen raju painostus kuitenkin palkittiin tasoitusmaalilla ja numerot olivat siten 2-2. Tämä ei kuitenkaan Veiterän pelaamista lamaannuttanut, vaan joukkue oli todellakin tullut Viitaniemen jäälle taistelemaan voitosta. Peliaikaa oli kulunut 75 min, kun tutkapari Puhakainen-Simpura iski hienolla vastaiskulla Veiterän jälleen johtoon 2-3.

Mutta periksi ei antanut isäntäjoukkuekaan, vaan tuli jälleen tasoihin 79 min kohdalla, kun kaksi Veiterän pelaajaa istui jäähyllä. Tässä vaiheessa Veiterä otti aikalisän, jossa päätettiin edelleen lähteä voittoa hakemaan. Ja hyvältä tilanne näyttikin, kun 86 min pelin jälkeen Paavo Simpura litisti rangaistuslyönnin lähes Janne Hauskan tyyliin maaliverkon perukoille. Veiterä oli nyt voitossa kiinni johtaen 3-4. Mutta thrilleri ei ollut kuitenkaan vielä päättynyt. JPS yritti raivokkaasti tasoitusmaalia ja onnistuikin lisäajalla kulmalyönnillä saamaan tasoituksen pelikellon näyttäessä aikaa 90+1 min. Eikä jännitys vielä siihenkään loppunut: minuuttia myöhemmin kotijoukkueella oli taas kulmalyönti, mutta sen jälkitilanteen Veiterä onnistui purkamaan. Näin päädyttiin siis pistejakoon numeroin 4-4.

Ottelu oli alusta loppuun varsin kiihkeää ja ajoittain melko kovaotteistakin taistelua. Jonkin verran ihmetystä Veiterän leirissä herätti se, että tuomarikaksikko jakoi jäähyjä ainoastaan vierasjoukkueelle, peräti viisi kymmenen minuutin rangaistusta.

Kokonaisuudessaan ottelu oli Veiterän U18-joukkueen kauden paras esitys tähän mennessä. Koko ryhmä toteutti laadittua pelisuunnitelmaa kurinalaisesti, ja asenne sekä taistelutahto olivat kiitettävää luokkaa. Mutta eihän näissä peleissä tietenkään ihan pelkällä taistelulla pärjää: kyllä Veiterän joukkueesta löytyy runsaasti myös taitoa haastaa ennakkoon hieman kovempia vastustajia. Ja kun jatkossakin kaikki pelaajat sitoutuvat tekemään työtä joukkueen eteen, tällä porukalla on vielä monia hyviä hetkiä edessäpäin.

Seuraava SM-sarjaottelu Veiterällä on lauantaina 27.1., kun JPS saapuu vuorostaan vieraaksi Kisapuistoon.

Ottelupöytis