Veiterä Cup-mestariksi!

Veiterä voitti Suomen Cupin finaalin Porvoossa. Jännittävien vaiheiden jälkeen Veiterä vei voiton numeroin 5–6 (3–3).

Ottelu pelattiin erittäin hyvissä oloissa, noin 450 jääpallojännärin seuratessa peliä paikan päällä. Koronatilanne oli Porvoossa huomioitu hyvin ja kaikilta katselijoilta tarkastettiin koronapassit ja muutenkin järjestelyt sujuivat hyvin.

Peli alkoi molemmin puolin jännittyneissä merkeissä. Pallo hieman poltteli molempien osapuolten pelinrakentajien lavassa. Veiterä oli ehkä aavistuksen edellä pelin alkupuolella – mutta Akilles aloitti maalinteon: 15. minuutin kohdalla Iisakki Kaivola sai Topi Peuhkurin eteensä torjuman pallon suoraan mailaansa ja eikä erehtynyt.

Peli eteni 4 minuuttia eteenpäin ja Joonas Peuhkuri kuljetti vasemmalta pallon Akilles-puolustuksen sisään ja tavoitti takatolpalta Samppa Äikkään, joka ohjasi pallon reppuun. Hieno maali.

Akilleksen hahmona hääri tänään Rasmus Kettunen, joka vei kotijoukkueen 2–1-johtoon 22. minuutin kohdalla. Kriittisimmät arvioijat olivat sitä mieltä, että Kettuselle syötön antanut Andreas Flinck olisi saanut pallon paitsioasemaan. Manu Puumalainen iski kuitenkin Veiterän tasoihin suoraan kulmurista, syötön antoi Johan Segerman.

Yhtälailla ensimmäisen jakson lopussa peli aaltoili päästä toiseen: Ensin Flinck vei kotijoukkeen 3–2-johtoon ja pian Tero Liimatainen toi Veiterän 3–3-tasoihin. Näin vietettiin taukoa.

Akilles hurjasteli

Akilles hurjasteli toisen jakson alussa kahdella nopealla maalilla 5–3-johtoon: ensin Kaivola vei Rolf Larssonin loistavasta syötöstä maalin johtoon ja kahden minuutin jälkeen Kettunen lisäsi Akilleksen johtoa, tällä kertaa pitkän avaussyötön antoi Matti Vainio syvältä omalta kenttäpuoliskoltaan. Veiterä oli kuin unessa toisen jakson alussa.

Veiterän koutsi Tero Nieminen otti aikalisän ja rauhoitteli tilannetta: oli syytä pelata oman pelisuunnitelman mukana ja se toisi hyvän tuloksen.

Veiterä pääsi maalin päähän 64. minuutilla Liukkosen tekemällä maalilla: Esko sai pallon Tuomakselta ja löi kaaren takaa pallon ohi Akilles-vahti Olli Lappalaisen. Ja vain kolme minuuttia tästä, niin Veiterän kulmakikka puri: Tuomas Liukkonen nosti Liimataisen tarjoilusta pallon reppuun. Peliaikaa oli jäljellä noin 20 minuuttia ja numerot olivat tasan 5–5.

Ottelun loppu oli jännittävä. Kaikesta näkyi, että pelissä oli panosta. Erotuomari Petri Kuuselan tiukkana ollut linja hieman vaihteli – voidaan sanoa, että tänään Kuusela ei ehkä ollut parhaimmillaan. Veiterä joutui yhden pelaajan vajaalle, kun linjatuomari Vauhkonen oli sitä mieltä, että Emil Segerman otti jäähyn arvoisesti Akilles-hyökkääjää ja tämä oli Emilin kolmas jäähy: se tiesi punaista korttia ja Veiterä pelasi vajaalla loppuajan. Onneksi Akilleksen Helsingin-apu Richard Laibert komennettiin myös jäähylle ja puntit tasoittuivat.

Pelattaessa jo tuomarin antamaan lisäaikaa Veiterä pääsi kolmen miehen ylivoimahyökkäykseen. Tilanne lähti liikkeelle Akilleksen keskialueen virheestä ja ylihyökkäämisestä. Pallo liikkui tyylikkäästi linjalla Liimatainen–Loikkanen–E. Liukkonen, joka pääsi kuljettamaan pallon tyhjään maaliin. Peliä oli jäljellä noin minuutti. Akilles-koutsi Hyttinen otti aikalisä ja ryhmitti ”torninsa” Veiterän maalille – pitkää perään. Veiterän puolustus pelasi pallon kuitenkin Akilles-päätyyn ja siellä Liimatainen ja kumppanit pitivät palloa aikansa.

Vihdoin Kuusela päätti pelin loppuvislaukseen ja oli palkintojen jaon aika. Veiterä kannutettiin neljän vuoden tauon jälkeen Cup-mestariksi. Pieni, mutta äänekäs kannattajaryhmä ei jättänyt epäselväksi, että voitto oli tärkeä koko seuran kannalta.

Pelin jälkeen Tero Liimatainen oli tyytyväisellä mielellä:

Valmentaja Tero Nieminen oli luonnollisesti hyvillään kurinalaisesta pelaamisesta toisella jaksolla:

Koko Veiterä-väki onnittelee edustusjoukkuetta Cupin voitosta!

Humpat jatkuvat Bandyliigassa kotiottelulla OLS:aa vastaan sunnuntaina. Ottelun pohjoisen jääpalloylpeyttä alkaa klo 13.

Bandytoimitus