Veiterä ei suostu häviämään!

Veiterä – JPS 9–7 (3–2)

Runkosarjan viimeinen kotiottelu Kisapuistossa tarjosi jääpalloviihdettä koko rahan ja tuutin täydeltä: hyvässä, mutta puuskaisessa pelikelissä nähtiin jännittävä Bandyliigan huippupeli, jossa Veiterä osoitti vahvuutensa laajalla sektorilla – JPS ei myynyt nahkaansa halvalla, mutta joutui taipumaan.

Ottelun tärkeys näkyi molempien joukkueiden otteissa alkuminuuttien aikana: Veiterä jaagaa runkosarjan ykkössijaa ja Jipsi puolestaan tarvitsisi kiivaasti pisteitä, että runkosarjan 4. sija varmistuisi ennen viimeisiä pelejä.

Ensimmäisen jakson aikana osoittautui, että Veiterällä riittää laajuutta maalintekijöissä: Joel Reposen riemastuttavat kaksi ensimmäistä osumaa vei kotijoukkueen 20. minuutin kohdalla ja vielä kun 27. minuutin kohdalla kulmakikka onnistui ja Tuomas Liukkosen maalilla Veiterän meni 3–0-johtoon.

Tässä kohdassa kokolailla rauhallisesti pelitapahtumia seurannut JPS-koutsi Mika Ässämäki otti aikalisän ja rauhoitteli omiaan ja tähdensi peruspelaamista. Se tepsi ja JPS tulikin ennen taukoa maalin päähän: ensin Tuukka Ässämäki, Toni Ässämäen esityöstä teki 3–1:teen ja vain kahden minuutin jälkeen Jasu Koljonen iski taukonumerot 3–2. Peli mitenkään ratkennut Veiterän johtoon.

Tokalla puolikkaalla Veiterä avasi terävästi: Tero Liimataisen syötöstä Joonas Peuhkuri karkasi maalintekoon ja vei kotijoukkueen 4–2-johtoon. Koljosen ja Joonas Hiltusen lyöntimaalilla JPS tuli tasoihin 63. minuutin kohdalla. Tasoitusta edelsi tilanne, että Veiterän oli pahasti sekaisin ja JPS johti tapahtumia kentällä.

Saman minuutin aikana Tuomas Liukkonen osui ja piti kotijoukkueen johtoasemassa – ja vain viisi minuuttia tästä, niin Veiterän Niklas Valtanen osoitti lyöntitaitojaan ja iski Veiterän 6–4-johtoon. Ote alkoi kääntyä Veiterälle ja kun JPS-kippari Nikke Tuhkanen otti itselleen lievän punaisen kortin rikkomalla alimpana pelaajana Liimataista, niin tilanne alkoi näyttää Veiterän osalta hyvältä. Lisäksi Johan Segermanin ja Manu Puumalaisen (kl) osumilla Veiterä oli jo karkaamassa 8–4-johtoon.

JPS ei lannistunut ja piti kenttätapahtumat tasaisena. Hiltunen löi 8–5-kavennuksen ja Esko Liukkonen iski Veiterän taas neljän maalin johtoon ja homma näytti hyvältä. Veiterän peli oli tässä vaiheessa aikamoisessa solmussa vaikka johtoasema olikin selvä. Toisella puolikkaalla lisäaikaa annettiin kaikkiaan kolme minuuttia ja ottelun loppuhetkillä JPS kiri vielä kahden maalin päähän Joni Vuopion ja Tuukka Ässämäen maaleilla Jipsi kiri vielä kahden maalin päähän mutta aika loppui: Mats-Olof Gustafsson vislasi pelin päättyneeksi.

Veiterän yhdeksässä maalissa oli kaikkiaan seitsemän maalintekijää – tämä kertoo omaa kieltään Veiterän rosterin laajuudesta ja pelaajien osaamisesta. Erityisesti Veiterä-fanien kannalta olin hieno nähdä, että tukilinjassa pelaavat Johan Segerman ja ja Manu Puumalainen osuivat tärkeissä paikoissa. Myös Niklas Valtasen osumatarkkuus on hyvällä tasolla.

Ottelun kuvat By Topi Lainio / VMH Productions Oy

Ottelupöytis ja tulospalvelun tiedot

Pelin jälkeen valmentajat Ässämäki ja Tero Nieminen pohtivat asioita tähän tapaan:

Ottelu stiimattiin Veiterän Youtube-kanavalle ja koko peli on nähtävissä tästä:

Veiterän runkosarja jatkuu heti huomenna Helsingissä kun HIFK kohdataan Oulunkylässä. HIFK on hieman kärsinyt vallitsevasta tilanteesta, mutta vihdoin päästään myös Helsingissä pelaamaan.

Tämän jälkeen on jäljellä kaksi erittäin tärkeää ja kovaa vieraspeliä: la 29.1. Akilles (Porvoossa) ja su 30.1. Narukerä (Porissa) – tämän jälkeen nähdään miten ylemmän jatkosarjan pelit pelataan – ja mitä joukkueita vastaan. Vaikuttaa siltä, että Veiterä olisi runkosarjassa kahden parhaan joukossa, mutta muuten sijoilla 3–5 tilanne ei ole vielä lainkaan selvä: huomenna pelattava JPS–Kampparit on tämän spekulaation kannalta tärkeä peli, ja samoin Veiterän vieraskierros Porvooseen ja Poriin kertoo paljon jatkopelien kohtalosta. Veiterän www-sivuilla ja Facebookissa informoidaan heti kun jatkopelien rytmi on selvillä.

Bandytoimitus