Veiterä finaaliin!

Veiterä otti riemastuttavan vierasvoiton Mikkelissä ja eteni Bandyliigan finaaliin. Sunnuntain viidennessä pelissä Veiterä oli etevämpi numeroin 4–3. Kampparit joutui pelissä takaa-ajajaksi ja se sopi Veiterälle, joka puolusti erittäin hyvin ja tiukasti.

5. välieräottelu: Kampparit – Veiterä 3–4 (1–4)

Veiterä eteni 23 vuoden jälkeen finaaliin! Edellinen mestaruus on vuodelta 1980. Nyt on uuden historiankirjoituksen aika!

Illan ottelussa molemmat joukkueet pyrkivät heti pelin alusta aktiiviseen pelin rakentamiseen. Veiterän yläkarvaus oli astetta tehokkaampi ja näin saatiin estettyä Kamppareiden vaaralliseksi tiedetty pelin rakentaminen. Veiterä aloitti maalinteon 12. minuutilla kun Santtu Nurmi nousi alakerran tontiltaan maalintekoon, upean esityön maalin teki tänään Veiterän parhaana palkittu Tomi Hauska. Peliä oli takana 16 minuuttia ja Tomi Hauska pamautti rankkarista jo 2–0. Tilannetta edelsi Veiterän kulmalyönti, jossa Kampparipuolustus nappasi pallon kädellä kiinni.

Ensimmäinen jakso eteni tästä lähtien Veiterän ollessa vahvasti kuskinpukilla. Kamppareiden tehomies Artem Shekhovtsov kavensi rankkarista 1–2:teen, mutta se ei Veiterää hidastanut: kaksi minuuttia tästä, niin Tero Liimatainen teki 1–3:een Ere Verhelän kulmatilanteessa antamasta syötöstä ja jakson loppuun Verhelä itse onnistui 44. minuutilla. Maali oli tyypillistä Ereä: Tepi Liimatainen nappasi pallon tylysti pois Shekhovtsovilta ja tarjosi avoimen väylän Erelle: ja siitä sellaiset veivit, että ne meni osalta yleisöä ja koko Kamppari-puolukselta ohi (harmi, että pelistä ei jäänyt Youtubeen tallennetta, ainakin suurimmat Ere-fanit sekä Kamppi-puolustus voisi tarkastaa sen sieltä…). Upea maali, joka todisti Eren olevan Bandyliigan yksi nousevista kyvyistä.

Kamppareiden Shekhovtsov pääsi kaventamaan toisen puolikkaan alussa Juho Liukkosen hienosta esityöstä 2–4:ään ja sen jälkeen pelattiin näissä numeroissa pitkän tovin. Kampparit oli aavistuksen hallitsevampi toisella puolikkaalla ja he pystyivät luomaan vaarallisia tilanteita Veiterän maalille. Topi Peuhkuri huolehti lopusta ja napsi pallot isojen hanskojen suojiin. Vasta 86. minuutilla Shekhovtsov pääsi ”kävelemään” kaaren sisälle ja vippasi kavennuksen 3–4. Tämän jälkeen Veiterä puolusti ankarasti ja piti ns. talon pystyssä loppuun saakka. Veiterän aikalisästä pelattiin puolitoista minuuttia lisäaikaa, mutta senkään aikana Kampparit eivät päässeet avoimiin maalipaikkoihin.

Vihdoin erotuomari Kajzu Wallenin pilli vislasi ja päästi paitsi aktiivisen fanijoukon ja lankkuväen piinasta. Veiterä eteni finaaliin Porvoon Akillesta vastaan. Kolmikko Wallen-Pietiläinen-Niiranen pärjäsi tänään hyvin.

Ottelupöytikseen

Veiterän kapteeni Janne Hauska kertasi tuoreeltaan peliä näin:

 

Bandyliigan finaali pelataan lauantaina 11.3. Porvoon Pallokentällä. Ottelu alkaa klo 17:00.

Veiterä järjestää Porvooseen fanibusseja runsaan kysynnän mukaan. Lähtökohtaisesti Porvooseen on lähdössä tosifaneille oma ja perhefaneille omia busseja. Seuraa ilmoittelua seuran werkkosivulla ja Fabossa.

Bussit lähtee Torinpysäkiltä klo 13:00. Matkan hinta (ei sisällä lippua) on 20 euroa. (Lipun hinta varmistuu myöhemmin.)

Ilmoittaumiset herra Anssi Peuhkurille joko TEKSTIVIESTILLÄ (0500 250 255) tai sähköpostilla: anssi.peuhkuri@maalaus-peuhkuri.fi. Ilmoittautumiset to 9.3 klo 16 mennessä.

Tervetuloa myös pääkaupunkiseudulla asuville eteläkarjalaisille kannustamaan Veiterä voittoon Bandyliigan finaalissa 2017!

–Bandytoimitus