Veiterä selvitti tiensä Suomen Cupin finaaliin

Oulussa pelatuissa Suomen Cupin alkulohko-otteluissa Veiterä on selvittänyt tiensä finaaliin. Perjantaina joukkue voitti helsinkiläisen Botnia-69:n murskalukemin 9–0 ja tänään Veiterä kairasi voitot LRK Torniosta 5–1 ja Mikkelin Kamppareista 1–0. Vielä on jäljellä sunnuntain ottelu WP 35:ttä vastaan, mutta lohkon sisällä voittopelit tarkoittavat, että Veiterä on finaalijoukkue.

Liiton SC-tulospalveluun

Finaali pelataan Lappeenrannassa uudenvuodenaattona 31.12.2017. Luvassa on jälleen hieno jääpallotapahtuma! Cupin B-lohkossa vahvimpia otteita on esittänyt Jyväskylän JPS, mutta lohkotilanne ei ole vielä aivan selvä.

Lauantai-illan ottelu Kamppareita vastaan pelattiin hankalissa olosuhteissa, lumi-räntäsateessa jään ollessa huonosti pelattavassa kunnossa. Veiterän voittomaalin iski kärkipelaajaksi nostettu Ere Verhelä ottelun 36. minuutilla Eetu Peuhkurin ovelasta vaparitilanteesta. Aivan lopussa tällä kertaa kipparina pelanneella Tomi Hauskalla oli mahdollisuus kasvattaa johtoa rankkarista, mutta lyönti ei aivan onnistunut.

– Olihan haalaripeli!, huikkasi joukkueenjohtaja Lauri Segerman pelin jälkeen.

– Keli heikkeni koko ajan ja alakerrasta lyötiin pitkää palloa molemmin puolin. Maalivahdit myös heittivät pitkää. Nostimme Eren kärkeen rouhimaan irtopalloja ja se oli hyvä ratkaisu.

– Kaikkiaan työvoitto, jossa meidän alakerta pelasi varmasti ja huolella. Keskittyminen oli 100% koko ottelun ajan ja kommunikaatio pelasi hyvin puolustajilla ja maalissa pelanneella Topi Peuhkurilla.

– Kyllä näissä oloissa kaipaisi hallia, joukkueenjohdosta todettiin päivän aikana.

Päivän ensimmäinen ottelu yllätysvalmista LRK Torniota vastaan oli myös jännittävä: ensimmäisellä jaksolla Veiterä oli 1–0-johdossa Eetu Peuhkurin maalilla ja alkanut räntäsade haittasi pelaamista. Toisella puolikkaalla Veiterän pakka pysyi paremmin kasassa ja vauhdikkaalle LRK:lle ei annettu tilaa rakennella omaa peliään. Muista Veiterän maaleista vastasivat Aksi Seppänen kahdesti ja Vallu Hauska ja Tero Liimatainen.

Sunnuntain WP 35 -ottelulla ei siis ole lohkovaiheen tuloksen kanssa merkitystä, mutta Veiterä lähtee hakemaan pelistä täyttä pistepottia. WP 35 pelaa lohkon jumbopelin heti sunnuntaiaamuna ja kohtaa Veiterän klo 14:40.

Veiterä on siis Suomen Cupin finaalissa. Se pelataan Kisapuistossa 31.12. ja Veiterä tarjoaa lappeenrantalaisille ja etelä-karjalaisille hienon bandyfestin ennen illan tosipaukkuja!

Bandytoimitus