Veiterä voittoon Oulunkylässä

Joonas Peuhkurin hattutemppu ja neljä muuta maalintekijää – sekä koko joukkueen rauhallinen esitys riitti voittoon tänään Oulunkylässä isäntäjoukkue Botniaa vastaan.

Botnia – Veiterä 2–7 (0–6)

Valkoisissa vieraspaidoissa pelannut Veiterä aloitti ottelun terävästi ja kolmannella minuutilla nähtiin tuttu kulmakuvio: Tomi Hauska lähetti pallon liikkeelle, Janne Hauska pamautti sen kattoon. Ja vain pari minuuttia tästä, niin iltapäivän tehopelaaja Joonas Peuhkuri iski Veiterän jo 2–0-johtoon. Esityön teki näyttävästi kentällä liikkunut Veiterä-kippari Ere Verhelä.

Ere Verhelä avaa, rytmittää ja rakentaa Veiterä peliä (kuva: Pekka Huovila).

Näin Veiterä oli saanut peliin haluamansa alun ja istahti mukavasti kuskin paikalle: 20 minuuttia oli kellossa, niin Veiterän uusin Oulun-apu, Matias Valtanen, pääsi nokikkain Botnian Oulun-avun, Topi Pihlajamaan kanssa, mutta osui tolppaan – Matias seurasi tilanteen kuitenkin loppuun ja iski puolittain ilmasta pallon verkkoon: 0–3 Veiterälle ja siihen taisi hävitä Ersa Määtän johtaman hesalaisryhmän pelihuumori.

Veiterä on latautunut ja valmiina otteluun, Samppa Äikäs ja Joonas ”Juha” Kankkunne saapuivat vakavana kentälle (kuva: Pekka Huovila).

Ensimmäisellä puolikkaalla Ogelissa lumisade tiivistyi, mutta se ei vierasjoukkuetta haitannut: Peuhkuri toisellaan, Paavo Huuhtanen ja Aleksi Seppänen veivät Veiterän jo reiluun 6–0-johtoon.

Ensimmäinen jakson lopussa Ogelin olosuhteet eivät oikein suosineet jäässä pelaamista (kuva: Pekka Huovila).

Toisella jaksolla hieman höllennettiin, ja puntit tasoittuivat. Lumisade oli päättynyt ja molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan omaa peliään jäissä. Joonas Peuhkuri sivalsi kaukolaukauksella Veiterän jo 7–0-johtoon ja peli oli paketissa. Peliaikaa oli tosin vielä jäljellä miltei 40 minuuttia. Koska ”uusia jakoja” ei sallittu, niin peli pelattiin kuitenkin loppuun ja näytti siltä, että Veiterä otti loppuajan hyvätempoisena treeninä.

Kolmen maalin kypärätemppumies, Joonas Peuhkuri (kuva: Pekka Huovila).

Botnia sai pari kavennusmaalia ja molemmat syntyivät kotimaan Bandyliigaan comebackin tehnyt Markus Kumpuoja. Oulun Luistinseurasta aikanaan Ruotsiin lähtenyt Elitserienjyrä tinttasi ensin kulmurista ja 72. minuutilla illan toisen osumansa pelin loppunumeroiksi. Molemmat serveerasi Botnia-kapu Juri Schreck. Aiheellinen pohdinta Botnia Bandyn verkkolähetyksessä olikin se, että milloin ”Kumppari” oli tehnyt edellisen maalin kotimaansarjassa (ja nyt tähän ei lasketa mitään Kemi-Tornion kaukalojääpallon kesäistä höntsäsarjaa) – ehkä saamme lukea tämän piakkoin Jääpallon ystävien FB-ryhmästä.(*

Ottelupöytis

Oulunkylästä välitetyn ja perin asiallisesti taustoitetun ottelun pääsee vielä seuraamana tästä linkistä (Botnia Bandyn Youtube-kanavalle).

Veiterä on avannut kauden kahdella voitolla ja edessä on tärkeä treeniviikko: perjantaina matkustetaan, mikäli Kämärin jäätilanne sen sallii, Varkauteen ja lauantaina 25.11. Kisapuistoon saapuu viime kauden mestari Narukerä. Lauantaina peli alkaa klo 16 – Tervetuloa seuraamaan kotijoukkueen peliä ja arvioimaan menneen talven mestareiden otteita.

Bandytoimitus

*) Siellähän se jo lukin: Kaudella 2008–09, jonka finaalissa Markus iski OLS:lle hattutempun ja takasi mestaruuspytyn Ouluun.