Veiterällä musta ilta Mikkelissä

Nyt pelataan playoffs-jääpalloa. Pelissä on, ja kuuluukin olla, mukana tunnetta. Keskiviikon välieräottelussa kotijoukkue Mustat olivat niskan päällä ja kaatoi Veiterän mattoon vahvalla ensijaksolla. Taistelu jatkuu iltahämyisellä Kisapuiston tekarilla perjantaina.

Välierä: Kampparit – Veiterä 8–3 (5–2)
Voitot Mustille 2–1

Illan ottelun panoksena oli pääsy ottelupallon päähän finaalipaikasta. Mustat käytti tilaisuuden hyväkseen ja nappasi kuskin paikan otteluparissa. Tähän saumaan Veiterälle sattui yksi kauden heikoimmista esityksistä.

Pelin henki oli alusta jo selvä. Mustat painoi päälle kuin savolainen nimismies ja Veiterä taipui puolustuskannalle. Ottelua oli pelattu vasta vajaat 18 minuuttia kun taululla loisti jo 3–0 Mustille. Veiterän avausmaalin iski pian tämän jälkeen Emil Fedorov. Veiterän toisen osuman taiteli Tero Liimatainen juuri ennen taukovihellystä. Puoliaikatulos 5–2 kertoo kotikentällään pelanneiden Mustien etumatkasta.

Toisella puolikkaalla Veiterä pyrki pienillä taktisilla muutoksilla purkamaan Mustien raivoa, mutta tässä ei onnistuttu. Mustien piiskuri ja käskijä Antsa Levänen oli keittänyt sellaiset kärmekeitot, että pois alta. Liekö tuomaristo saanut tauolla samaa soppaa, koska molemmista ryhmistä kuului ajoittain kovaakin kritiikkiä tuomioista – tai tuomitsematta jääneistä tilanteista. Liekö Mustien pelaajatkin osallistuneet tuomarihommiin tänään, kun eräskin tuomio ja vislaus vaihdettiin parempien neuvoista? No, mene ja tiedä.  Veiterälle laiha lohtu oli joukkueen parhaana palkitun Aksi Seppäsen tekemä kolmas osuma.

Ilmeisesti fyysisestä vammastaan ihmeparannuksen vajaassa viikossa kokenut Lipi Liukkonen oli vaarallinen pelaaja tänään – oli kyseessä sitten korkeiden pallojen tavoittelu tai jäätä pitkin pelaaminen. Yhden maalin tämä Mustien pelin sielu iski pilkulta. Hyvä, ettei enempää. Veiterästä pari ukkoa sai sen sortin tällit, että niitä on parempi käydä näyttämässä lekurilla. ”Diagnoosit sitten kertovat, ovatko kaverit pelikunnossa”, joukkueen johtoportaasta tyydyttiin toteamaan.

Loppunumerot pelailtiin kellon täyteen ja katseet kääntyvät jo kohti perjantain neljättä välieräottelua Kisapuistossa. Se ainakin voidaan todeta, että päätuomarin kyvyistä perjantain peli ei jää kiinni: perjantaina Kisapuistossa kunkkuna kaartelee Kaj Wallen.

Perjantain pelissä tarvitaan kotiyleisön vankkumatonta ja reilua tukea Veiterälle. Hyvistä ja näyttävistä suorituksista voi toki antaa aplodit vieraille, mutta nyt on Kisapuiston avokatsomosta kajautettava voimalla: Veiterä! Karjalasta kajahtaa!

Ottelu alkaa klo 19. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue kiinni finaalipaikkaan ja kohti viidettä välierää, joka pelataan sunnuntaina 5.3. jälleen Hänskissä…

Pyörivään - Ottelumainos - Semi Kampparit pe 3.3.

Bandytoimitus