Veiterälle merkittävä pelaajasopimus: Eetu Peuhkuri vahvistamaan joukkuetta

Kaksi vuotta Ruotsin Elitserienissä pelannut, lappeenrantalaislähtöinen Eetu Peuhkuri on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Veiterään. Peuhkuri sanoo haluavansa edelleen kehittyä jääpalloilijana ja huippu-urheilijana – siihen on erinomaiset mahdollisuudet juuri nyt Veiterässä.

Veiterän edustusmiehistö vahvistuu. A-maajoukkuepelaaja ja kaksi vuotta Ruotsissa ammattimaisesti jääpalloa pelannut Eetu Peuhkuri (kohta 27 v., synt. 1990) ja Veiterä ovat tehneet ensi kauden mittaisen pelaajasopimuksen. Reilut 20 A-maaottelua Suomen paidassa pelannut Peuhkuri on viime vuosina vakiinnuttanut paikkansa maajoukkueessa ja tilille on kertynyt jo MM-hopeaa (2016) ja MM-pronssia (2017) miesten arvokisoista. SM-pronssin Peuhkuri saavutti Veiterän riveissä Bandyliigakaudella 2014–15. Nuorten sarjojen mitalisuora on selvä: kultaa jokaisesta ikäluokasta.

”Viime kausi päättyi siihen, että edustamani Elitserienjoukkue Gripen Trollhättan putosi Allsvenskaniin. Minulla oli sopimus valmiina ensi kaudesta Gripeniin, mutta siinä oli pykälä joka salli sopimuksen toiseen seuraan”, Eetu Peuhkuri kertaa uuden sopimuksen taustoja.

”Toki kyselyjä oli muualta Ruotsista ja myös Suomesta, mutta näen Veiterän nykyvalmennuksen ja nykyorganisaation sellaiseksi, että voin edelleen kehittyä jääpalloilijana Suomessa ja ennen muuta Veiterässä”, Peuhkuri kiittelee.

”Olen erittäin motivoinut uudesta sopimuksesta Veiterään. Haluan edelleen voittaa jokaisen pelin ja turnauksen johon osallistun. Veiterässä on meillä siihen hyvä mahdollisuus. Tavoitteeni on edelleen pelata ammattimaisesti Ruotsissa tai vaikkapa Venäjällä”, Eetu Peuhkuri sanoo.

Seura on tyytyväinen huippuvärväykseen

Seuralähteistä kerrotaan, että sopimus Eetun kanssa syntyi huolellisten keskustelujen jälkeen hallituksen sisällä kuin valmennusportaankin kanssa:

”Tämä värväys oli myös päävalmentaja Aleksei Nikisovin toive. Nyt meillä on koossa sellainen joukkue, joka antaa pelillisesti erilaisia mahdollisuuksia varioida hyökkäyspeliä”, hallituslähteistä kerrotaan.

”Koemme, että alamme lähestyä myös kansainvälistä tasoa. Lokakuussa pelattava jääpallon World Cup Sandvikenissä on nuorelle ja nälkäiselle joukkueellemme todellinen näytön paikka, jossa jokainen pelaaja on suurennuslasin alla.”

Eetu Peuhkurin mukaantulo Veiterän Bandyliigamiehistöön antaa Veiterän nuorelle joukkueelle jälleen yhden hyvän esimerkin kansainvälisen pelaajan toiminnasta. Eetu itse on tilanteesta vain mielissään:

”Pelipaikasta pitää taistella ja siihen olen valmis. Se motivoi minua. Veiterä osoitti viime kaudella, että se on todellinen huippujoukkue ja mitenkään itsestään selvänä pelipaikkaa ei voi pitää.”

Joukkueen johtoryhmässä ollaan samalla kannalla:

”Tämä lisää terveellä tavalla kilpailutilannetta ja Eetun esimerkki antaa nuorille haastajille lisää pontta harjoitteluun, pelaamiseen ja huippu-urheilijana toimimiseen.”

Veiteräväki toivottaa Eetun tervetulleeksi Veiterään!