Veiterälle pronssit P15 Gemini Cupista

Veiterän P15-joukkue saavutti ilahduttavan pronssimitalin sunnuntaina päättyneessä Gemini Bandy Cupissa. Toisen kisapäivän voitot Botniasta ja Narukerästä kertovat nousujohteisesta kehittymisestä. Kampparit vei pytyn, JPS haastoi hyvin ja teki finaalipelin tiukaksi.

Veiterä pelasi aamun ensimmäisessä pelissä Botniaa vastaa. Botnia pääsi livahtamaan johtoon, mutta hiljalleen Veiterä sai pelin juonesta kiinni. Jutun juju oli siinä, että Botnia pelureita passitettiin kovista otteista aika-ajoin jäähylle ja Veiterän tehokaksikko Elmeri ja Samppa alkoivat löytää toisiaan. Myös Eelis Mettovaara paransi otteitta kaiken aikaa. 5-3 Veiterälle.

Kun Botta ja Narukerä olivat kohdanneet päivällä toisensa (6-3 Botnialle), niin turnauksen keskikastin sijoitukset olivat selvillä (mutta eihän siitä pojille kerrottu…). Narukerä-pelissä oli panoksena turnauksen päättämisestä voittoon ja siten nousujohteinen peli.

Olisiko Veiterän poikia vähän jännittänyt, sillä pelin alku oli varsin sekavaa pelaamista. Puoliaikatulos 1-0 kertoo, että peli olivarsin sekaisin ja numerot olisivat voineet olla myös toisinpäin. Puoliajalla Eetu muistitti poikia pelaamisen perusjutuista: huolellisuudesta, luistelusta ja puolustamisesta. Puhe tehosi ja Sampan ja Elmerin maaleilla saatiin pieni kaula porilaisiin. Lopussa onnistui myös rankkari ja puolustamiseen kiinnitettiin erityistä huomiota: Veiterä piti toistamiseen nollat ja olikin ainoa joukkue, joka pelasi kaksi nollapeliä turnauksessa (Botnialle, JPS:lle ja Kamppareille yksi nollapeli). 5-0 Veiterälle ja pronssit kaulaan.

Kampparit mestariksi

Turnauksen viimeisessä pelissä kohtasivat ainoat puhtaan pelin joukkueet JPS ja Kampparit. JPS meni Tuukka Ässämäen kulmapamautuksella johtoon, mutta hiljalleen ote kääntyi väkisin mikkeliläisille. JPS ei kuitenkaan lannistunut vaan punanutut pitivät tilanteen tiukkana loppuun asti. Vähän jäähyiltiin puolin ja toisin, mutta lopulta parempi joukkue piti pintansa. JPS osoitti finaalissa, että Kampparit eivät voi tuudittautua hyvänolontunteeseen mentäessä kohti loppukauden pelejä…

Samoin Narukerä ja varsinkin viime kaudesta vahvistunut Botnia osoittivat, että heitäkään ei voi jättää pois laskuista, kun mietitään asetelmia SM-sarjassa. Akilles puolestaan oli matkassa hieman kapealla rosterilla, mutta heidän peli kehittyy varmasti kauden aikana. Väliturnauksessa, tammikuun puolivälissä Varkaudessa, nähdään myös WP 35:n ja OLS:n asetelmia tässä ikäluokassa.

Veiterä osoitti pronssisijalla, että kehitystä on tapahtunut viime kaudesta ja joukkue aikoo haastaa kaikki tosimielellä kuluvan kauden aikana. Kuten vastuuvalkka Eetu Nikkinen allaolevassa haastattelussa mainitsee, niin perusjuttuihin ja luisteluun on vielä kiinnitettävä huomiota – näin varmasti tapahtuukin ennen Oulun pelireissua, joka on tammikuun alussa.

Mitalipotretti, on siellä hymyäkin…:

gc-pronssiryhma-par

Gemini P15 Bandy Cupin pronssijoukkue: edessä maalivahti Eero Huomo, eturivissä, vasemmalta: Topi Hatakka, Eelis Mettovaara, Eemeli Metelinen, Joonatan Hämäläinen, Lauri Moisio, Veikka Kotoneva sekä Veeti Hyvärinen (ranne kipsissä). Takana vasemmalta valkka Eetu Nikkinen, Veeti Tapanainen, Joni Lehti, Jose Niukkanen, joujo Sami Tapanainen, Samppa Äikäs, Elmeri Hämäläinen, Roope Matikainen, valkka Juuso Kärmeniemi, Luukas Kari (sairaana) sekä pelaava apulaisvalmentaja, puolustuksen tutor Petu Verhelä.

Pronssimitalien ratkettua Veiterän vastuuvalmentaja Eetu Nikkinen pohti päivän pelejä tähän tapaan:

Tässä turnauksen pistetaulukko:

gc-final-taulukko

Erityiskiitos:

Aivan erikseen on mainittava, että LrEK:n asettamat erotuomarit Samuli Haapalainen ja Visa Korhonen tekivät ison työn viikonlopun aikana. Heille kuuluu iso kiitos tasaisesta suorittamisesta koko viikonvaihteen aikana. Näistä nuorista jääpallotuomareista on nousemassa hyvät vislaajat isompiinkin peleihin. Kiitos Samppa ja Visa!

Gemini Bandy Cupin L.O.C. kiittää kaikki osallistujia, LrEK:a, pelaajia ja seuroja ja arvokasta työtä tekevää talkooväkeä turnauksen taustalla – kioskissa, kuuluttamossa ja Veiterä-talolla – sekä Kisapuiston kenttähenkilöstöä hyvin ja napakasti hoidetusta työstä kentän huollon kanssa.

-Bandytoimitus