Veiterän ukkoja Jalopeurapaitaan

Tulevana viikonloppuna ja seuraavalla viikolla pelattaviin maailmanmestaruus- ja maaottelupeleihin on Suomen Jalopeurapaitaan valittu kaikkiaan viisi Veiterän pelaajaa. Eetu Peuhkuri puolustaa Suomen MM-pronssia Habarovskissa.

Eetu Peuhkuri on nimetty Suomen jääpallon MM-kisajoukkueeseen. Miesten MM-kisat pelataan parin vuoden tauon jälkeen kaukana Siperiassa, Habarovskin urheiluhullussa kaupungissa. Tämän kertaiseen MM-joukkueeseen Eetu on ainoa pelaaja Veiterästä ‒ Topi Peuhkuri ja Tero Liimatainen nimettiin varapelaajiksi.

MM-joukkue koostuu pääosin Ruotsissa pelaavista, kokeneista pelimiehistä. Eetun lisäksi Bandyliigasta Antti Parviainen on kelpuuttanut mukaan OLS:n maalivahti Pertti Virtanen sekä kenttäpelaajat Antti Ekmanin (LRK Tornio), Ville-Veikko Angerian (Akilles) ja Niko Nissisen (WP 35). Pelaajiston osalta MM-joukkueessa ei ole suuria yllätysnimiä. Ekmania voidaan pitää ”paluumuuttajana” A-maajoukkueeseen muutaman vuoden tauon jälkeen.

Antti Parviaisen mukaan Suomi lähtee luonnollisesti haastamaan huippumaat ja pelaamaan mitalista. Se, mikä mitalin väri lopulta on, ratkeaa MM-viikon aikana. Suomen ohjelma MM-Habarovskissa ei ole helppo: pelit alkavat Ruotsia ja Venäjää vastaan. Kisat alkavat maanantaina 28.1. ja joukkue matkustaa paikalle jo edellisen viikon lopulla. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä valmistautuminen ja tasautuminen aikaeroon.

MM-kisoissa on mukana kaikkiaan 8 joukkuetta, joista Venäjä, Ruotsi, Suomi ja Norja muodostavat A-lohkon ja B-lohkossa pelaavat USA, Kazakstan, Unkari ja Saksa. Neljännesvälierissä A-lohkon joukkueet kohtaavat B-lohkon joukkueet (1.‒4., 2.‒3. … jne.). MM-kisat päättyvät mitali- ja finaalipeleihin sunnuntaina 4.2.

MM-kisojen viralliset verkkosivut

Liiton uutinen MM-kisajoukkueesta

Eetu pohti MM-komennuksesta tähän tapaa ja antaa myös nuorisolle ohjeita omiin maaotteluihin:

 

Loikkanen, Pesonen ja Äikäs P19MM-kisoihin

Tulevana viikonloppuna, 26.‒28.1., pelataan P19MM-kisat Norjan Drammenissa. Veiterästä maajoukkueen mukana Norjaan matkaavat Tuukka Loikkanen, Topi Pesonen ja Kerkko Äikäs. Tällä kerralla Kalle Pesonen nimettiin varamieheksi.

P19-mj lähtee puolustamaan MM-pronssia ja tappelemaan paikasta finaalissa. MM-kisoissa pelaa tuttujen huippumaiden mukana myös Ukraina, joka on viihtynyt tämän 99-ikäisten arvokisoissa ennenkin. Olisiko heidän pelinsä kehittynyt tässä vuosien varrella ‒ jää nähtäväksi?

Suomi on pystynyt tässä ikäluokassa haastamaan huippumaat vuosien varrella ja nytkin joukkueessa on pelaajia, joilla on hyvä kosketus ruotsalaiseen pelitapaan. Ruotsi on ilman muuta Suomen päävastustaja ja paikkaa finaalista haetaan vakavasti. Tuken, Topin ja Kerkon lisäksi lappeenrantalaisväriä löytyy myös lankun takaa: joukkueen valmentajana on takavuosien Veiterä-pelaaja Miikka Tujula.

Kaiken on kuitenkin natsattava 100-prosenttisesti, että finaalipaikka aukeaa. Pelit pelataan Drammenin ulkokentällä, joten sääolot voivat vaikuttaa peleihin, toivotaan kuitenkin että pelit eivät kärsi ulko-oloista. Venäjä lähtee kisoihin ennakkosuosikkina, Ruotsilla on varmasti tavoitteet myös korkealla. Suomi ei voi tyytyä vain ”pronssitavoitteeseen” vaan tähtäin on finaalissa. Tiedossa on myös se, että norjalaiset ovat satsanneet viime aikoina vahvasti nuorisomaajoukkueisiin ja he haastavat Suomen tosimielellä.

P19-mj aloittaa reissun kohti Norjaan tiiviillä leirijaksolla keskiviikkona Porvoossa ja torstaina on matkapäivä, pelit alkavat perjantaina.

Samppa Äikäs P17-kaksoismaaotteluun

P17-ikäisten 01/02-projekti pääsee mittamaan tasonsa Ruotsin P17-maajoukkuetta vastaan kaksoismaaotteluissa tulevana viikonloppuna. Suomi kohtaa Ruotsin Örebrossa ja Norassa samaan aikaan, kun P15-maajoukkueet pelaavat omat perinteiset kaksoismaaottelunsa.

Kaksoismaaottelut ovat tärkeä tapahtuma kuljettaessa kohti ikäluokan MM-kisoja, jotka pelataan myöhemmin maaliskuussa. Ajankohta on tälle ikäluokalle poikkeuksellinen, mutta toisaalta se antaa Suomen joukkueelle hyvää valmistautumis- ja tarkkailuaikaa joukkueen kokoamista varten.

Veiterästä kaksoismaaotteluihin on valittu Samppa Äikäs (s. 2002), joka kamppailee tiukasti lopullisesta kisapaikasta. P17-ikäluokan valmennusryhmä Teemu Laitinen‒Jukka Pulkkinen ovat tehneet pari vuotta huolellista työtä ko. ikäluokan kanssa.

Suomen maajoukkueiden ohjelmat tulevissa turnajaisissa:

Suomen pelit miesten MM-kisoissa:

Ma 29.1. Ruotsi ‒ Suomi
Ti 30.1. Venäjä ‒ Suomi
Ke 31.1. Norja ‒ Suomi
To ‒ kisojen välipäivä
Pe 2.2. Puolivälierä Suomi ‒ joukkue B-lohkosta
La 3.2. Välierät
Su 4.2. Pronssi- ja finaalipelit

P19MM-kisojen ohjelma Suomen osalta:

Pe 26.1.2018
15.00 Venäjä – Suomi
21.00 Ukraina – Suomi

La 27.1.
15.00 Suomi – Ruotsi
19.00 Suomi – Norja

Su 28.1.
Semifinaalit
Mitalipelit

Liiton uutinen P19-maajoukkueesta

P17-kaksoismaaottelut:

La 27.1. Örebro: Ruotsi ‒ Suomi
Su 28.1. Nora: Ruotsi ‒ Suomi

Ikäluokan MM-kisat pelataan maaliskuun 21.‒24. Uljanovskissa, Volgan rannalla.

Liiton uutinen P17-tuplaotteluista

 

Veiteräväki toivottaa Jalopeurapaitaan valituille rutkasti onnea ja menestystä kisoihin ja peleihin!

Bandytoimitus