Voitto Botniasta, Veiterä mukana kärkikahinoissa

Veiterä – Botnia 7–2 (1–1)

Kisapuistossa pelattiin kaksijakoinen ottelu, jossa pääosaan oli nousta lumisade. Ensimmäinen jakso pelattiin lumipalloa, toiselle jaksolle olosuhde normalisoitui ja Veiterä iski tarvittavat maalit. Veiterä taistelee edelleen sarjan kärkipaikasta.

Lumisateessa molemmat joukkueet tyytyivät lyömään pitkää palloa ja pyrkivät tekemään tekopaikkoja rankkarialueen sisältä. Veiterä oli aavistuksen terävämpi ja sai näin kakkospalloille enemmän omille pelaajille ja pystyi siten luomaan hieman vaarallisempia tilanteita Botnian maalille.

Botnian puolustus oli kuitenkin tiiviinä ja maalilla pelannut Micke Peräjärvi hoiti tehtävänsä miehekkäästi. Ilmiselvästi Oulunkylän pojat olivat pesseet edellisen pelin murheet mielestään ja asenne oli tänään kohdallaan. Veiterä avasi maalinteon kulmurikikalla, jossa Tero Liimatainen otti lyhyen pois ja syötti tekopaikkaan Tuomas Luikkoselle, jolla oli aikaa ja tilaa nostaa pallo hallitusti maaliin. Hieno maali!

Veiterä puski jatkuvasti Botnian puolustusmuuriin ja 30. minuutin kohdalla Iiro Karppinen pääsi hieman vaparitilanteen jälkeen iskemään pallon Veiterän maaliin. Tilannetta edelsi Topi Peuhkurin kaksi reaktiotorjuntaa, mutta kolmanteen lyöntiin hänkään ei ehtinyt.

1–1-tilanteessa mentiin viettämään taukoa. Lumisade taukosi sopivasti ja Kisapuiston ahkerat kenttämestarit saivat höylät liikkeelle. Tämä oli kotijoukkueelle selvä etu ja toisen jakson alkaessa ottelu kallistui Veiterälle. Koko ajan peliään parantava Christian Laibert avasi hienolla pystysyötöllä reitin Eetu Peuhkurille maalintekoon ja 51. minuutin kohdalla nähtiin 2–1-johtomaali.

Tämän jälkeen Veiterä istahti tukevasti kuskinpaikalle ja vei peliä hallitusti. Koko joukkue osallistui aktiivisesti pelin tekoon. Tero Liimatainen varsinkin oli erinomainen ja tuntui siltä, että hän oli jatkuvasti siellä missä tapahtui. 3–1-maali oli tulos hienosta yhteispelistä, jossa Liimatainen tarjoili Tuomas Liukkoselle hienon tekopaikan ja hän pölläytti pallon vasempaan yläkulmaan. Kellossa oli menossa 58. peliminuutti.

Tämän jälkeen pelaattiin tasavertaisesti tovi, mutta Tuukka Loikkasen loistosyöttö vapautti Veiterän parhaana palkitun Antti-Juuso Ropon maalintekoon ja Andy ei erehtynyt (71 min). Hieno syöttö ja hieno maali. Viiden minuutin päästä tästä Johan Segerman vapautti puolestaan Liimataisen yksin läpi ja taululle jo 5–1. Tämän jälkeen valmentaja Tomi Gröhn otti Botnialle aikalisän ja siten pyrki rauhoittamaan tilannetta oman joukkueen kannalta.

Aikalisä ei kuitenkaan tepsinyt ja Liimatainen iski hyvin keskialueella pelanneen Kalle Pesosen syötöstä numeroiksi jo 6–1 ja vain minuutin päästä tästä Matias Lehtonen kiitti Pesosen esityöstä ja tuloksena 7–1. Botnia ei myynyt itseään halvalla ja aivan lopussa Tomi Pallassalo sivalsi lohdutuskavennuksen ja loppuluvut 7–2 kaukolaukauksella. Pallassalon lyönti oli upea. Botnian parhaana palkitiin Pekka Niska, joka tänään jäi ilman maalimerkintöjä.

Ottelupöytäkirjaan tästä

Näin pelattiin tällä kertaa ja Veiterän kotitaika säilyy. Sarjassa Veiterä jatkaa kakkosena, kun JPS kävi hakemassa 7–1-voiton Oulusta. Sarjan kärki tiivistyi siten, että Akilles murjoi WP 35:n numeroin 12–1.

Seuraava Bandyliigan kotiottelu pelataan Kisapuistossa perjantaina 8.1. klo 19. Silloin Veiterän vastustajaksi tulee vielä ilman sarjapisteitä oleva WP 35 Varkaudesta. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille ja ottelun verkkolähetyksestä tiedotetaan myöhemmin – seuraa ilmoittelua Veiterän Facebookissa ja www-sivulla.

Pelin jälkeen valmentajat Tomi Gröhn Botniasta ja Tero Nieminen Veiterästä juttelivat tähän tapaan:

VeiteräBotnia-ottelun voi katsoa uudelleen SolidSportin sivulta (9,80 €).

Veiterä – Botnia ottelun kuvat By: Patric / VMH Productions

–Bandytoimitus