Tomi Hauska palaa Veiterään

Lappeenrannan Veiterä ja Tomi Hauska ovat tehneet 1 + 2 -vuotisen sopimuksen Hauskan pelaamisesta Veiterän Bandyliigajoukkueessa. Tomi Hauska (29 v.) palaa kasvattajaseuraansa Mikkelin ja Helsingin kautta Ruotsin pääsarjajoukkueisiin suuntautuneen kierroksen jälkeen. Kaksi viimeistä kautta Hauska pelasi Etelä-Ruotsin Vetlanda BK:ssa. Elitserien-kokemusta on myös Kungälv IFK:n riveistä.

hauska1

Sopimus Tomi Hauskan kanssa on jääpallokautta 2015–16 ajatellen erittäin merkittävä. Hauska on ollut viime vuoden Suomen A-maajoukkueen runkopelaaja ja lähtee myös tänä vuonna lajin MM-kisoihin Venäjän Habarovskiin.

Iisalmessa vuonna 1986 syntynyt Tomi Hauska on aito Veiterä-kasvatti, joka aloitti jääpallon jo 5-vuotiaana:

”Siellä sitä mentiin, veljeni Janne pelasi junnuissa ja Ilkka-isä valmensi. En voinut olla poissa jäältä, kun pelaaminen kiinnosti niin paljon. Sieltä ne ensipotkut on otettu”, Hauska toteaa.

”Tulen todella hyvillä mielin Veiterään ja Lappeenrantaan. Toivon, että pronssijoukkueen runkopelaajat jatkaisivat edelleen Veiterässä. Samoin näen, että valmennus on tehnyt erittäin hyvää työtä pelitavan kehittämisessä ja joukkuepelaamisen suhteen. Seuran taustat tuntuvat olevan myös kunnossa”, Tomi Hauska kertoo tunnelmistaan.

Tomi Hauska on voittanut urallaan useita nuorten sarjojen mitaleja, hän on Suomen Mestari ja vuonna 2013 Hauska valittiin vuoden jääpalloilijaksi Suomessa.

Veiterä ry:n puheenjohtaja Lauri Kunnas on mielissään Hauskan kanssa tehdystä sopimuksesta:

”On hienoa olla mukana rakentamassa menestyvää joukkuetta ja Tomin saaminen riveihimme antaa lisää pontta tehdä jääpallotyötä Veiterän hyväksi. Tämä on hyvä signaali myös tukijoillemme, että Veiterässä ollaan oikealla tiellä suomalaisen huippujääpallon kehittämisessä”, Kunnas linjaa.

Tomi Hauska: Tavoitteeni on auttaa joukkuetta

Hauska kertoo haastattelussaan, että hän toivoo tuovansa joukkueeseen tietyn ripauksen ammattimaisuutta niin harjoitteluun kuin koppielämäänkin. Tomi näkisi mieluusti, että joukkueen perusrunko ja valmennusryhmä jatkaisi hyvin tehtyä työtä.

Veiterän hyvä vire jatkuu myös pronssimitaliin päättyneen kauden jälkeen: sopimus Tomi Hauskan kanssa antaa myönteiset lähtökohdat rakentaa pääsarjajoukkuetta kaudelle 2015–16. Muista pelaaja- ja valmentajasopimuksista informoidaan kevään aikana. Joukkue aloittaa valmistautumisen uuteen kauteen pian.

Bandytoimitus, Ta Äikäs
Kuva: Veiterän arkisto