Akilles kairasi pisteet Kisapuistosta – sarja päätökseen viikonlopun aikana

Bandyliigan runkosarja huipentui Veiterän osalta kotiotteluun sarjakakkosta Akillesta vastaan. Perjantai-illan trillerissä ensimmäinen puoliaika oli Veiterän, toinen Akilleksen. Sarjatilanne ja runkosarjan voitto on vielä auki, huominen ratkaisee…

Veiterä – Akilles 2–3 (2–1)

Ottelun tärkeys näkyi molempien joukkueiden otteissa pelin ensi minuuteilla. Tilanteet vaihtelivat kenttäpäädystä toiseen, mutta aivan ehdottoman vaarallisiin maalipaikkoihin kummassakaan päädyssä ei päästy. Akilles hienokseltaan hallitsi ensimmäistä 20-minuuttista. Heidän pelissä oli enemmän vaihtoehtoja ja variaatioita, kun Veiterä puolestaan pyrki puhkoa suoraviivaisella pelitavalla porvoolaisten puolustusmuodostelmaa.

Veiterä sai noin 20 metristä vapaalyönnin pelin 26. minuutilla. – Tomi Hauskalla oli hyvä paikka siirtää pallo pääiskijälle, mutta Tomppa nosti ovelasti pallon muurin, muun Akilles-puolustuksen ja lopulta myös liian ulkona maalistaan olleen Isak Skogin yli suoraan verkkoon. Ovela pelimiehen maali ja astetta kokemattomampi Akilles-vahti joutui maksamaan oppirahoja.

Tämän jälkeen ote kääntyi kotijoukkueelle vaikka 42. minuutilla Akilleksen Andreas Flinck sivalsi kulmasta 1–1-tasoituksen. Pienen käsivamman jälkeen kentille palannut Tuukka Loikkanen osoitti vaarallisuutensa muutama minuutti myöhemmin ja vei Veiterän 2–1-taukojohtoon nopean hyökkäyksen päätteeksi, jossa esityön teki puolustajan tontilta vahvasti noussut Manu Puumalainen. Loikkasta rikottiin tilanteessa voimakkaasti, mutta vahvalla loppuun asti pelaamisella pallo kuitenkin löysi toistamiseen Skogin selän taakse.

Toisella jaksolla Veiterän liike ei riittänyt. Koko ensimmäisen jakson kovin kadoksissa ollut ikinuori Rolf Larsson alkoi pyörittää Akilleksen peliä yhä selvemmin ja yhdessä Matti Vainion ja Rasmus Kettusen kanssa he loivat vaarallisia tilanteita Veiterä-päätyyn. Osoituksena tästä jo 49. minuutilla isketty 2–2 osuma, jonka Denis Sadakov viimeisteli Kettusen syötöstä.

Tasanumeroissa Veiterä ei edelleenkään saanut omaa, normaalia syöttöpeliä käyntiin ja Akilles jaksoi karvata edelleen korkealta. Tämä teki Veiterän pelaamisesta ahdasta ja Tomi Hauska ei saanut syöttöjä normaaliin tapaan Aleksi Seppäselle tai kärkeen Loikkaselle tai Kalle Pesoselle.

Lopulta ottelu ratkesi kolmeen tekijään: Ville-Veikko Angerian maali, Sadakovin syötöstä 71. minuutilla vei porvoolaiset 2–3-johtoon, Veiterän hurja viimeisen vartin painostus ei tuottanut tulosta – Veiterällä oli jo vähän huonoa tuuriakin eri tilanteissa – ja lopulta Akilleksen nuori maalivahti Isse Skog paransi otteitaan ratkaisevalla hetkellä. Veiterästä Loikkanen, Seppänen ja Ere Verheläkin pääsivät kokeilemaan rankkarialueen sisällä maalintekoa, mutta kun ei, niin ei.

Veiterän joukkueesta on nostettava esiin maalissa loistanut Topi Peuhkuri, joka venyi tänään upeasti moneen Akilles-laukaukseen. Peuhkuri torjui Sadakovin ampuman rankkarin ottelun 77. minuutilla ja piti Veiterän kirivaiheen hengissä. Tilannetta edelsi Akilleksen vahva vastahyökkäys, ja libero Janne Hauska oli pakotettu pitämään Akilles-hyökkääjää kiinni jäähyn ja rankkarin arvoisesti. Rankkarissa Topilta hieno reaktiotorjunta, joka kohahdutti kotiyleisön lehtereillä.

Ottelun tuominnut kolmikko Antti MalaskaJarkko TyniSami Kaipia selvisivät ottelusta kohtuudella. Päätuomari Malaska salli playoff-tyyppisen kovahkon pelitavan ja linja pysyi koko pelin ajan. Aina voidaan jossitella yksittäisiä tilanteita ja erotuomarikolmikon tilannekohtaisia ratkaisuja, mutta pääosaan he eivät nousseet.

Otteluisäntä Astepa Oy palkitsi Veiterästä Manu Puumalaisen ja Akilleksesta Juuso Johanssonin.

Ottelupöytäkirja

Ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa Akilleksen Johansson ja kotijoukkueen Verhelä kertoivat ottelusta tähän tapaan:

 

Veiterä – Akilles ottelun kuvat

Kuvat: Topi Lainio / VMH

 

Veiterän osalta runkosarja on nyt siis paketissa. Akilles jatkaa lauantaiksi Jyväskylään. Tilanne on se, että vain voitolla JPS:sta Akilles voi nousta Veiterän ohi runkosarjan voittajaksi. Ottelu Viitaniemessä alkaa klo 15 ja sitä voi tuttuun tapaan seurata LiveScoren kautta.

Sunnuntaina, jolloin koko runkosarja on pelattu, jännitetään neljän (käytännössä kolmen) ensimmäisen valintoja puolivälierävastustajaksi. Vielä ei siis ole tiedossa se, mitä joukkuetta vastaan Veiterä aloittaa pudotuspelit. Se tiedetään, että pudotuspelit alkavat Kisapuistossa keskiviikkona 19.2. – vastustaja varmistuu siis sunnuntaina.

–Bandytoimitus