Aleksi Seppänen pelaa Veiterässä myös ensi kaudella

Veiterä tiedottaa, että seura ja Aleksi Seppänen (24 v.) ovat päätyneet odotettuun sopimusratkaisuun tulevasta jääpallokaudesta 2017–18. ”Aksi” on allekirjoittanut yhden vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuran kanssa. Seppänen oli yksi joukkueen runkopelaajista viime kaudella, joka päättyi Suomen mestaruuteen.

Tulevalla kaudella Aksi on asettanut tavoitteet vielä hieman korkeammalle:

”Veiterän kanssa oli hyvä neuvotella jatkosta. Tuntuu siltä, että seuran asiat ovat todella hyvällä mallilla ja minusta on kunnia-asia, että seura halusi tehdä kanssani sopimuksen”, Seppänen kertoo iloisella mielellä.

Veiterän Bandytoimitus tavoitti Aksi Seppäsen puhelimitse kesämökiltä, jossa Aksi on auttelemassa kevättöiden ja kunnostusten kanssa. Aksi kertoi talpoopuuhien lomassa sopimustilanteesta seuraavaa:

”Niin, olihan niitä keskusteluja muidenkin seurojen kanssa, mutta minun ykköstavoite oli jatkaa Veiterässä jos Suomessa pelaan. Veiterä on Suomen mestari ja emme ole heikentyneet lainkaan – päinvastoin. En halua verrata tilannetta muihin joukkueisiin, mutta mestaruusvuoden jälkeen meillä on edelleen nälkää kehittyä joukkueena ja yksilöinä.”

Yksi merkittävä tekijä on valmennus. Seppänen sanoo suoraan, että Aleksei Nikisovin merkitys on suuri. Myös joukkuehenki, tietty veiteräläisyys painaa:

”Aleksi on meille tutumpi kuin vuosi sitten. Myös Aleksi tuntee pelaajiston paremmin. Se antaa meille kaikille mahdollisuuden kehittyä edelleen joukkueena. Olen varma, että menemme valmentautumisessa ja taktisissa asioissa yhä syvemmälle. Aleksei Nikisov huomioi erittäin hyvin henkilökohtaisen valmentamisen. Koen sen ihan poikkeuksellisena.”

Joukkueessa, niin pelaajien kuin valmennuksen osalta, odotukset ovat korkealla. Osallistuminen maailman cupin turnaukseen oli yksi motivaattori Aksin sopimusneuvotteluissa:

”Olihan se! Siellä päästään kuitenkin sekä mittaamaan omaa tasoa ja pelaamaan kaivattuja harjoituspelejä. Lisäksi käymme noin viikon mittaisella leirillä myös ennen World Cuppia, ja sekin ruokkii halua pelata juuri Veiterässä”, Aksi Seppänen sanoo.

Seppänen on pelannut ”normaalit” maajoukkuepelit omissa junnuikäluokissa (4 N, 5 P), ja nyt tavoite on asetettu siten, että jonain päivänä kävisi kutsu miesten A-maajoukkueeseen:

”Haluan todellakin kehittyä pelaajana siten, että kaikki osa-alueet menevät eteenpäin. Näen, että Nikisovin opissa ja Veiterän joukkueessa se on mahdollista. Meillä on sopivasti kilpailua pelipaikoista, eli kukaan ei voi ottaa pelipaikkaa itsestään selvyytenä. Minua nuoremmat lahjakkuudet haastavat meitä koko ajan”, Aksi naurahtaa ja jatkaa:

”Toivon nostavani pelillistä tasoa tietysti ensin kotimaan sarjassa. Toivon vielä pelaavani Ruotsissa ja sitä kautta avautuisi mahdollisuus kansainvälisiin peleihin maajoukkueessa. Sitä kohti tehdään pitkäjänteisesti töitä!”

Aksin ja muun edustusjoukkueen harjoittelu jatkuu tiiviinä heinäkuun alkuun. Joukkueen kuntoharjoittelusta vastaa Risto Kangas ja joukkuetreenejä vetää myös Andy Ropo. Jäällä joukkue käy UK Areenalla.

Veiteräväki toivottaa Aleksi Seppäselle ja koko muulle edustusryhmälle tsemppiä kuntoharjoitteluun kesän kynnyksellä!

Aksi Seppänen - kuva MS - 780