Bandyliiga päätökseen: Voittamaton Veiterä murskasi Narukerän

Sunnuntaina saatiin Bandyliigan runkosarja päätökseen. Vastaustaksi saapuneesta Porin Narukerästä ei ollut mittariksi pudotuspeleihin valmistautuvalle Veiterälle.

Kerä-peli oli käytännössä taputeltu ohi reilussa kymmenessä minuutissa: Aksi Seppäsen kaksi osumaa sekä Emppu Fedorovin ja Janne Hauskan maaleilla Veiterä oli 4‒0-johdossa ja peli oli sillä selvä. Puoliajalla taulussa oli jo numerot 11‒0 ja sitten vain jännitettiin sitä, menevätkö maaliluvut yli kahdenkymmenen ja saako maalissa pelannut Miika Kontra tililleen nollapelin.

Kontralle kirjattiin nollapeli ja Veiterä mätti 18 osumaa varamiehisenä pelanneen Kerän maaliin. Pelin loputtua ynnättiin maaleja ja syöttöjä ja huomattiin, että Janne Hauska ‒ tänään kuusi maalia! ‒ voitti maalipörssin 38 maalilla (38+19, 18 ott.) ja Eetu Peuhkuri pistepörssin 65 osumalla (19+46, 18 ott.). Veiterä miehitti pistepörssin kärjen muutenkin vakuuttavasti: pari viime peliä huilannut Tero Liimatainen oli kolmas (37+15, 16 ott.), hyvään loppukauden vireeseen päässyt Tomi Hauska oli sijalla 4 (13+27, 17 ott.). Kuudennella sijalla on Aksi Seppänen, joka tänään sunnuntaina rohmusi viisi maalia (24+15, 18 ott.). Ottelupöytis.

Se siitä, nyt ovat edessä tosipelit.

OLS vastaan puokkareissa

Veiterä pääsi runkosarjan voittajana valitsemaan play off-lohkoonsa seuraavan vaiheen joukkueet: ensin kohdataan OLS puolivälierävaiheessa ja toiseksi joukkueeksi playoffs-lohkoonsa Veiterä valitsi Akilleksen, joka sijoittui runkosarjassa neljänneksi. Akilles kohtaa puolivälierässä HIFK:n, joka oli sarjassa kuudes. Tuo ottelupari on mielenkiintoinen ‒ siinä voi käydä kuinka hyvänsä.

Kas tässä pudotuspelikaavio:

Yksi joukkueen hahmoista, Eetu Peuhkuri ja joujo Lare Segerman olivat tietysti iloisia menestyksestä runkosarjassa, mutta muistuttivat kenttähaastattelussa, että tästä ne tärkeimmät ottelut vasta alkavat:

Veiterän osalta ensimmäinen tosikoitos on siis tulevana keskiviikkona 14.2. Ottelu alkaa klo 18:30 ‒ Tervetuloa kannustamaan Veiterä kohti semifinaaleja!

Bandytoimitus