Bandyliigaa: murskajaiset jatkuivat, nyt mureni OLS

Kotipeliviikonlopun toisessa pelissä kohdattiin OLS Oulusta. Tulostaululla oli lopussa Bandyliigaan sittenkin harvinaislaatuiset numerot: Veiterä voitti 17‒2 (7‒1).

Ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä missä vaiheessa. Veiterä oli koko ajan kuskin paikalla ja iski maalia tasaiseen tahtiin. Toisella jaksolla vauhti vain kiihtyi ja Olssi jäi kokolailla Veiterän jalkoihin. Tulos oli selvä.

Kun maaleja syntyy paljon, niin varsin moni kirjauttaa nimensä maalintekijäsarakkeeseen: Tero Liimatainen (4), Christian Laibert (2), Janne Hauska (2), Emil Fedorov (2), Eetu Peuhkuri (2), Aleksi Seppänen (2), Kalle Pesonen (1), Emil Segerman (1) ja Ere Verhelä (1). Syöttökoneena oli tänään Peuhkurin Eetu, kuusi syöttöpistettä.

Koko ottelupöytiksen voi kurkata tästä.

Hammarby mittaa tason MM-tauolla

Seuraavaksi edessä kaksi haasteellista ottelua: keskiviikkona joukkue matkaa Varkauteen, jossa kohdataan tänään kauden ensimmäiset pisteet napannut WP 35 ja lauantaina matka jatkuu Porvooseen Akilleksen vieraaksi. WP tiedetään yllätysvalmiiksi ryhmäksi ja Akilles on ainoana joukkueena pystynyt kaapimaan sarjakärki-Veiterältä tasuripisteen. Tämän jälkeen onkin MM-kisatauko.

”Meillä on kolme kaveria ehdolla kisakoneeseen, vielä emme tiedä keitä kutsutaan”, sanoo joukkueenjohtaja Lauri Segerman.

”MM-tauon aikana meillä on hyvää aikaa hieman rauhoittua, mutta mitään lomaa Veiterä ei vietä. Painotamme harjoittelussa keskittymistä loppuihin runkosarjan peleihin ja pyrimme vielä kiristämään tahtia ratkaisupelejä varten.”

Segerman kertoo, että lauantaina 27.1. Zinkenillä pelattava harjoitusottelu Hammarbytä vastaan tulee kreivin aikaan:

”On erittäin hyvä, että saamme kauden tärkeimmillä hetkillä tällaisen pelin, jossa joudumme todenteolla miettimään puolustuspelaamista. Esimerkiksi tänä viikonloppuna puolustaminen sujui kuin puolivaloilla. Hammarby antaa meille juuri sen vastuksen, jota nyt tarvitaan”, kertoo Segerman.

Nimet tilastoihin

Ottelussa koettiin parikin historiallista hetkeä. Ensin koko alkukauden polven kuntoutuksen takia loukissa ollut Emil Sigi Segerman isku pallon reppuun ajassa 63:20. Kyseessä on Emilin ensimmäinen Bandyliigamaali! Esityön Sigin maalin teki Janne Hauska ‒ parivaljakko muistetaan viime kevään finaalipelistä, jossa Emil vapautti Jannen maalintekoon finaalin ratkaisevilla hetkillä…

Bandyliigan eka maali, pallo talteen ja kirjahyllyyn muistoksi (kuva: E. Segermanin Snapchat-arkisto).

Muutenkin Veiterän nuoret pelaajat saivat tänään vastuuta: Miika Kontra pelasi maalilla toisen jakson ja Kerkko Äikäs oli nostettu pelaavaan miehistöön sivutuen vaihtopelaajaksi.

Ottelun lopulla toista kautta edustuksessa oleva Kalle Pesonen pääsi myös tekemään ensimmäisen Bandyliiga-maalin: aivan ottelun lopussa Kalle täräytti pallon kulmurista sisään, syötön Kallen ensimaaliin antoi Tomi Hauska. Ottelun jälkeen Kalle jutteli haastattelupisteellä tähän tapaan:

Onnittelut Kallelle ja Emilille koko seuran puolesta!

Seuraava kotipeli on ”vasta” pe 9.2., jolloin Kisapuistoon saapuu JPS. Ja juuri Jipsiä vastaan pelataan saman viikon keskiviikkona, heti Habarovskin MM-retken jälkeen…

Bandytoimitus