Bandyliigakausi 2023-2024 tulille kotiavauksella

Tositoimiin Kisapuistossa!

Jääpallokausi alkoi intensiivisellä Suomen Cup -viikonlopulla muutama viikko sitten Oulussa, jossa Veiterä pelasi itselleen paikan kotona Lappeenrannassa (6.1.2023) pelattavaan finaaliin. Kuitenkin kaikki katseet ovat jo pitkään olleet huomisessa, kun joukkue pääsee tositoimiin Bandyliigassa, kotikentällä.

Lauantaina vastaan luistelee HIFK. Ja HIFK:n mukana koko uransa Veiterän vihreissä pelannut Johan Segerman. Katsotaan, löytääkö Johan Kisapuistossa vierasjoukkueen koppia, vai eksyykö koputtelemaan kotijoukkueen parakin ovea. HIFK on saanut Johanin lisäksi myös muita vahvistuksia kauden 22-23 jälkeen. Pelinrakennukseen on saatu syvyyttä Jaakko Liukkosen ja Ilari Nikulan muodossa. Mielenkiintoa tuo myös Ruotsista tullut, vasta 17-vuotias vahvistus Teodor Fritz-Tikkanen.

Veiterä on viime kauden kovien lähtijöiden (Niklas Valtanen, edellä mainittu Johan Segerman, Matias Lehtonen ja Eetu Peuhkuri) tilalle saanut onneksi myös laadukkaita paluumuuttajia ja uusia tulokkaita. Kolmikko Hauska, Hauska & Hauska tuo kokemusta, taitoa ja johtajuutta jäälle. Matias Valtanen ja Aleksi ”Aksi” Seppänen antavat urheilullisuudellaan Veiterälle paljon mahdollisuuksia kentällä. Omista junioreista tasonnostoa voidaan Veiterässä odottaa ainakin Eemeli Meteliseltä, Samppa Äikkäältä ja Veeti Hyväriseltä. Kannattaa pitää silmät auki myös Paavo Simpuran kohdalla. Nuoresta pojasta voi Janne Hauskan siipien alla kasvaa huippuluokan hyökkääjä.

 

Millä fiiliksillä päävalmentaja Ylä-Outinen on kotiavauksen aattona?

Jännittääkö eka peli päävalmentajana Bandyliigassa?

-Ei oikeastaan jännitä, ennemminkin tunnelmat ovat odottavat ja innostuneet siitä, että vihdoin kausi saadaan kunnolla käyntiin.

Ollaanko joukkueen kanssa suunnitelmien mukaisessa aikataulussa valmistautumisen suhteen?

-Kuluvalla viikolla on saatu alle hyviä ison jään harjoituksia, hyvissä olosuhteissa, ja niiden perusteella vaikuttaa siltä, että pelin kehittämisessä ollaan ehdottomasti menossa oikeaan suuntaan. Olemme aikataulussa tämän suhteen. Lauantaina saamme lisää informaatiota siitä, missä tällä hetkellä todellisuudessa mennään.

Ennakkofiilikset lauantaina vastaan asettuvasta HIFK:sta?

-HIFK on pelityyliltään sarjan suoraviivaisimpia ja aktiivisimpia joukkueita ainakin Suomen Cupin viikonlopun perusteella. Odotettavissa on siis tapahtumarikas ja vauhdikas ottelu.

Joukkueen terveystilanne?

-Joukkueen terveystilanne on tällä hetkellä hyvä. Näyttää siltä, että kaikki pelaajat ovat lauantaina käytettävissä.

Millaista jääpalloa Veiterä tarjoilee tällä kaudella katsojille?

-Haluamme tarjota kotiyleisölle tällä kaudella viihdyttävää, aktiivista ja tietysti voittavaa jääpalloa. Toivottavasti yleisö osaa tätä arvostaa ja löytää tiensä meidän tueksi Kisapuistoon mahdollisimman runsaslukuisesti. Kisiksessä nähdään!