Bandyliigan ohjelma on julkaistu

Suomen jääpalloväki valmistautuu täysillä kohti alkavaa Bandyliiga- ja jääpallokautta. Bandyliigan 2020–21 sarjaohjelma on nyt julkaistu. Sarjaan osallistuu yhdeksän joukkuetta. Uutta on runkosarjan jälkeen pelattavat Ylempi jatkosarja ja Alempi jatkosarja. Alla päävalmentaja Tero Niemisen mietteitä sarjaohjelmasta.

Veiterä aloittaa Bandyliigan kotiottelulla perjantaina 20.11. Mikkelin Kamppareita vastaan. Runkosarja päättyy myös kotiottelulla, tammikuun viimeisenä päivänä HIFK:n ollessa Veiterän vieraana Kisapuistossa. Jatkosarjat käynnistyvät 3.2.2021 ja mitalipelit pelataan tutusti maaliskuun puolivälissä.

Bandyliigan joukkuemäärä on pienentynyt viime vuodesta yhdellä joukkueella kun torniolainen Länsi-Rajan Konkarit jäivät pois sarjasta. Joukkuemäärän pienentyminen on kuitenkin ratkaistu niin, että ottelumäärää on voitu lisätä runkosarjan jälkeen pelattavilla Ylemmällä ja Alemmalla jatkosarjalla.

Nieminen: Veiterä on valmiina kauteen

Veiterän päävalmentaja Tero Nieminen tutkailee mietteliäänä Bandyliigan ohjelmaa:
– Sarjaohjelma ei ole optimaalinen, mutta lyhyen kauden johdosta ymmärrettävä. Jäätilanne Suomessa on rajallinen. Viikonloppuja ei ole montaa ja meidän osalta mahdollinen Maailman Cup vie yli viikon mahdollisista pelipäivistä.

Veiterän osalta sarja alkaa kotona, mutta sitten tehdään viiden ottelun vieraskierros. Kisapuistoon pelit palaavat joulunkuun puolivälissä.
– Niin, sarja-avaus on hektinen. Meidän pitää olla valmiina niin fyysisesti, kuin ennen kaikkea henkisesti kun pelit alkavat. Uskon, että pelihalut ovat kovat, kun päästään pitkän syksyn jälkeen isolle kentälle, joten henkinen puoli on varmasti kunnossa, Nieminen sanoo.

– Pyrimme rytmittämään harjoittelua fysiikkavalmentaja Antti-Juuso Ropon kanssa niin, että olisimme sarjan alussa valmiina. Harjoittelu kiristyy vielä lokakuun aikana ja hieman kevennetään kuormaa ennen ensimmäisiä kilpailullisia pelejä.
– Alun vierasrumban aikana voi olla, että pudotamme harjoituskertoja, mutta pyrimme harjoittelemaan laadukkaasti ne treenit, mitä meidän kuormituksen kannalta kannattaa tehdä. Ennen kaikkea meidän tulee ottaa palaute peleistä ja pyrkiä kehittämään pelillisiä asioita, joissa näemme kehitettävää ja vahvistaa meidän vahvuuksiamme. Keskitymme sarjan alussa oman pelaamisen kehittämiseen.
– Uskon, että olemme fyysisesti riittävän valmiita sarjan alkuun. Pelillisesti uskon että pystymme kehittämään peliämme kauden aikana.

Päävalmentaja ei ymmärrettävästi ota isommin kantaa uudenlaiseen sarjajärjestelmään:
– Pelaamme sarjaohjelman mukaan. Näihin asioihin emme voi vaikuttaa, sanoo Nieminen vinkaten silmäänsä…

Veiterän ottelut Bandyliigan runkosarjassa:

pe 20.11., 19:00 / Veiterä – Kampparit
la 21.11., 15:00 / HIFK – Veiterä
la 28.11., 17:00 / Akilles – Veiterä
su 29.11., 13:00 / Narukerä – Veiterä
la 5.12., 15:00 / JPS – Veiterä
su 6.12., 13:00 / OLS – Veiterä
la 12.12., 17:00 / Veiterä – Narukerä
pe 18.12., 19:00 Veiterä – JPS
la 26.12., 15:00 / Kampparit – Veiterä
ke 30.12., 19:00 /  Botnia – Veiterä
la 2.1.2021, 17:00 / Veiterä – Botnia
pe 8.1., 19:00 / Veiterä – WP 35
su 10.1., 13:00 / Veiterä – OLS
ke 13.1., 19:00 / WP 35 – Veiterä
la 30.1., 17:00/ Veiterä – Akilles
su 31.1., 13:00 / Veiterä – HIFK

Linkki Liiton Bandyliigan tulospalveluun

Runkosarjan (16 ottelua per joukkue) jälkeen Bandyliiga jakaantuu ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Ylemmässä jatkosarjassa pelaavat sijoille 1.–4. sijoittuneet joukkueet ja alempaan päätyvät sijat 5.–9.

Pudotuspelit pelataan niin, että ylemmän sarjan kaksi parasta joukkuetta huilaavat puolivälierissä. ”Puokkarit” ratkaistaan paras kolmesta -järjestelmällä. Niissä pelaavat vastakkain ylemmän sarjan 3. ja alemman 2. ja 4. ja alemmassa ensimmäiseksi sijoittunut.

Näistä edetään välieriin, jotka pelataan paras viidestä -periaatteella. Jääpallon Suomen mestaruus ja pronssimitalien kohtalot ratkotaan maaliskuun toisena viikonloppuna (13.3. ja 14.3.).

Kotiotteluiden otteluseurantaa parannetaan

Veiterän tavoitteena on jatkaa viime kaudella toteutettuja kotiotteluiden livelähetyksiä verkossa. Keskustelu otteluiden nettistriimauksesta on käynnissä ja kaupunki on lupautunut parantamaan Kisapuiston kuvausolosuhteita.

Lähtökohtana on, että nettilähetykset parantavat Veiterän yleisöpalvelua ja tuovat myös yhteistyökumppaneille uuden, nykyaikaisen kanavan toteuttaa markkinointiyhteistyötä.

Toki Liiton LiveScore-järjestelmä on edelleen käytössä ja kotikatsojalle monikanavainen Liveseuranta onkin jännittävä tapa seurata Veiterän pelejä kauden aikana.

Suomen Cupin alkulohko Kisapuistossa

Marraskuun 14.–15. (la–su) pelataan Suomen Cupin toinen alkulohko Lappeenrannassa. Kisapuistoon tulevat Veiterän lisäksi seuraavat joukkueet: Botnia, HIFK, JPS ja WP 35. Toinen alkulohko pelataan Oulussa ja siellä jatkopaikasta kamppailevat OLS, Akilles, Narukerä ja Kampparit.

Suomen Cupin peleihin on vapaa sisäänpääsy ja ainakin kotijoukkueen pelit pyritään välittämään Veiterä-faneille myös verkon välityksellä. Parhaillaan tutkitaan vaihtoehtoa, että nettistriimaus voitaisiin toteuttaa kaikista Suomen Cupin peleistä. Cupin päiväkohtaiset pääsyliput tulevat myyntiin lokakuussa.

Suomen Cup Liiton tulospalvelussa

Bandy on parasta paikan päällä!

Parantuvista verkkolähetyksistä huolimatta Veiterä haluaa muistuttaa, että jääpallo on maailman nopein jääpeli – jääpallo-ottelun seuraaminen on aina jännittävämpää paikan päällä. Pelaajien luistelunopeus ja -taito, pelikuviot ja koko joukkueen suorittaminen avautuvat katsojille parhaiten kentän katsomosta käsin.

Myös raikas ulkoilma ja sopivat turvaetäisyydet katsomossa ovat etuna jääpallon seuraamiselle paikan päällä. Veiterä ja kaupunki ovat suunnitelleet myös Kisapuiston yleisöpalveluiden parantamista ja kaupungilla onkin hyvät suunnitelmat kenttäalueen palvelupisteiden ja mm. wc-tilojen kehittämisestä

Kausikortit Veiterän kotipeleihin tulevat pian myyntiin – seuraa ilmoittelua Veiterän verkkomediassa!

Bandytoimitus