Edari jäälle Gratsevin opein

Veiterän edustusmiehistö aloitti valmistautumisen uuteen kauteen jääharjoittelulla uuden valmentajan alaisuudessa.

Joukkue ja päävalmentaja Valeri Gratsev ovat päässeet tutustumaan toisiinsa ensimmäisen kerran parisen viikkoa sitten Risto Kankaan vetämien kuivatreenien yhteydessä, mutta nyt kokenut venäläis-ruotsalainen valmentaja pääsi näkemään joukkueen livenä kaukalotreeneissä.

Nyt, kesän ollessa vehreimmillään, Valeri Gratsev tuntui olevan varsin tyytyväinen näkemäänsä ja kokemaansa Lappeenrannassa:

– On hienoa olla täällä Lappeenrannassa, joka vaikuttaa kesäaikaan oikein mukavalta ja kauniilta kaupungilta. Olen käynyt täällä jääpallon parissa aiemmin vain alkutalvesta. Olemme nyt vaimoni kanssa nauttineet paljon luonnosta ja vihreästä ympäristöstä. Kaupungin ympärillä on paljon vettä ja se vaikuttaa oikein hienolta.

– Joukkue vaikuttaa hyvin motivoituneelta ja halukkaalta. Aloitamme nyt kahdella jäätreeniltä ja pääsen tutustumaan paremmin joukkueeseen. Harjoitusohjelmassani tähdätään siihen, että jokainen pelaaja kehittyy paremmaksi ja auttaa siten joukkuetta.

– Tilanne on toki minulle uusi, kun tulen Suomen liigaan valmentajaksi ja kokemukseni on Ruotsista ja Venäjältä. Ehkä Veiterästä joku pelaaja voi nousta Suomen A-maajoukkueen pariin, se nähdään.

– Koko joukkueen pelaaminen on tärkeää, se miten autetaan kaveria ja tehdään yhdessä töitä. Siihen tähdätään. Myös nuorten pelaajien kehittäminen on tärkeää ja nostaa nuoria mukaan pelaavaan ryhmään.

Katso koko haastattelu:

Janne Hauska: ”Pappa on iskussa”

 

Joukkueenjohtajaksi – Peuhkuri

Veiterän edustusjoukkue esittelee samalla uuden joukkueenjohtajan, Harri ”Hate” Peuhkurin. Harri kuuluu tunnettuun jääpallosukuun ja nousee näin veljesten Karin ja Anssin esimerkin tavoin jääpalloskenen parrasvaloihin. Harrilla on monipuolinen jääpallokokemus paitsi pelaajana myös poika- ja tyttöjoukkueiden taustavoimista.

Nyt tehtävät kuitenkin hieman muuttuvat:

Bandytoimitus