Firma-Bandy tutustutti jääpalloon

Perjantai-iltana pelattiin Kisapuistossa rento, mutta vauhdikas Veiterän Firma-Bandy -turnaus. Mukana oli kuutisenkymmentä aikuispelaajaa, joista monellakaan ei ollut aiempaa kosketusta jääpalloon. Turnaustapahtuman kruunasi hieno pelikeli

Fir - Yhteiskuva

Veiterän Firma-Bandy -turnauksen iloiset osallistujat yhteiskuvassa. (Kuva: Veiterän arkisto)

Näin pelattiin

A-lohkon voittajaksi kipusi Lemminkäinen hyvällä ja tasaisilla otteilla. Stark nappasi kakkossijan ja Peuhkuri jätettiin kolmanneksi ja sijoitusotteluun. B-lohkossa voittajaksi sukeutui vauhdikkaasti pelannut Evälahti, jonka nuoret mailavirtuoosit esittivät hienoja otteita. Toiseksi taisteli Veiterän Veteraanit ja kolmas oli Asuntopalvelu.

Sijoitusottelussa Peuhkurin joukkue nousi viidenneksi ja Asuntopalvelulle jäi kuudes sija. Välierissä ei jäänyt epäselväksi, että turnauksen kaksi parasta joukkuetta löytyi B-lohkosta. Finaaliin Evälahti ja Veteraanit. Pronssiottelussa pelasivat hyvin taistelleet Stark ja Lemminkäinen, joista Stark nousi tällä kerralla kolmanneksi.

Finaalissa kohtasivat jo alkulohkossa turnauksen vauhdikkaimman ja kovatasoisimman pelin otelleet Evälahti ja Veiterän Veteraanit. Evälahden kaverit iskivät alkutahdit kahdesta ensimmäisestä hyökkäyksestä ja tauluun 2–0-numerot. Veteraanien valmennusjohto Lauri ”Lare” Segermanin johdolla oli hereillä ja nappasi aikalisä. Se tepsi ja pian Veteraanit kavensivat 2–1:teen. Niin vain kävi, että Evälahden joukkueella oli enemmän eväitä matkassa ja Veteraanit taipuivat pitkän turnausurakan uuvuttamana numeroin 5–3.

Hyvä turnaus pelattiin, huolto pelasi myös hienosti ja kaikilla oli masut täynnä lohisoppaa. Pelien lomassa muisteltiin menneitä ja monilla jutut liukuivat aina lukioaikoihin ja pukukopilla kuultiin tuttuja nimiä yhdistettynä liikuntatunteihin ja jääpallon pelaamiseen…: Hienosen Raimo, Liikunnan Lehtori Heltola

Turnauksen LOC:n puheenjohtaja Anssi Peuhkuri kertoili tähän tapaan Firma-Bandy -tapahtumasta ja kokemuksistaan kentällä:

 

Kuten Anssi pikahaastattelussa totesi, niin tämänkaltaiselle tapahtumalle on tarvetta ja Veiterä ottaa vastaavan turnauksen ohjelmaansa myös ensi kaudella.

Rennon, mutta fiksusti järjestetyn tapahtuman kautta voidaan hyvin kertoa jääpallosta lajina ja tutustuttaa uusia jääpallon ystäviä lajiin sisältäpäin. Toiminnallinen tapahtuma on aina parempi kuin pelkän ottelun seuraaminen avokatsomosta…

Kentän laidalta näppäiltiin myös muutamia valokuvia:

Fir - Stark ja Lemminkäinen

Pelit pelattiin junnukentällä, 1+6 joukkuein. Tässä on tiukka tilanne Starkin maalilla: Lemminkäinen yrittää suupata palloa sisään, mutta mokke peitti hienosti. Turnauksessa pelattiin jääpallosäännöin – sillä poikkeuksella, että kulmatilanteessa ei saanut ”rävistää” (suom. räpätä). (Kuva: Veiterän arkisto)

 

Fir - Veiterä ja Lemminkäinen kulmatilanne

Lemminkäinen kehitteli kulmakikan kohti Veiterän Veteraanien maalia. Muuri tiukkana. (Kuva: Veiterän arkisto)

 

Fir - Evälahti ja Stark

Evälahti (kelt.) kaatoi Starkin joukkueen välierässä 6-1. Tässä syntyi jälleen yksi. (Kuva: Veiterän arkisto)

 

Fir - Veiterä ja Lemminkäinen

Toisessa välierässä oli tulos selvempi: Veteraanit olivat parempia 9-0. (Kuva: Veiterän arkisto)

 

Fir - Jukan skada

Upsis. Jääpallo on nopea ja vauhdikas peli, jossa tilanteet tapahtuvat silmänräpäyksessa. Starkin kipari Jukka sai pikku tällin nenänvarteen. (Kuva: Veiterän arkisto)

 

Fir - Aleksey K

Ja olipa pelissä myös tuomarit. Ainakin jossain vaiheessa kentällä kaarteli kansainvälisen tason tuomionjakaja. (Kuva: Veiterän arkisto)

 

Fir - LOC chair Anssi Peuhkuri

Ana Peuhkuri vastasi turnausjärjestelyistä ja Peuhkuri-joukkueen puolustuspäästä. Tasoittajat ja maalarit olivat erikseen. (Kuva: Veiterän arkisto)

 

Fir - Tulokset

Tässä vielä tulokset ja kunniataulukko: Evälahti mestariksi (finaali Evälahti – Veteraanit 5-3). Ensi vuonna uudelleen – isommalla joukolla! (Kuva: Veiterän arkisto)

 

Firma-bandy logo - 750