Jatkosarja alkuun tasapelillä

Veiterä taisteli jatkosarjan avauspelissä tasapelituloksen Porvoossa. Akilles nousi toisella jaksolla johtoasemaan, sitten Veiterä siirtyi johtoon, lopuksi pisteet tasattiin. Alakerran jäähyt sotkivat Veiterän pelin toisella jaksolla.

Akilles – Veiterä 5–5 (2–2)

Ylemmän jatkosarjan avauspelistä odotettiin tiukkaa ja jännittävää ottelua. Sellainen myös saatiin. Veiterä aloitti ottelun hyvin ja pääsi jo kahden maalin johtoon Janne Hauskan ja Joonas Peuhkurin maaleilla. Esityön teki molempiin maaleihin Tomi Hauska.

Ensimmäisen jakson lopulla Akilles sai peliään uomiinsa ja kavensin savolaisapujen Iisakki Kaivolan ja Santeri Laitisen osumilla taukonumerot 2–2:teen.

Päävalmentaja Joonas Ylä-Outinen pohti nähtyä tähän tapaan:
–Oli todella hyvätasoinen ottelu, varmasti yksi kauden vauhdikkaimmista ja yleisölle viihdyttävimmistä peleistä.
–Saimme otteluun hyvän startin ja ihan ansaitun kahden maalin johdon. Paikat oli kyllä tehdä muutama lisämaalikin, mutta tänään ei tehokkuus ollut parhaimpien päivien tasolla.

Toisella jaksolla Veiterä sortui jäähyihin noin tunnin kohdalla ja se sotki peliä. Akilles kampesi itsensä johtoon Juuso Johanssonin maalilla, mutta kippari Ere Verhelä piti puntit tasoissa – T. Hauska jälleen syöttäjänä. Tämän jälkeen, noin tunnin jälkeen koetut jäähyt antoivat Akillekselle yliotteen, ja hiljattain hammaslääketieteen kandiksi UEF:stä valmistunut Rasmus Kettunen vei kotijoukkueen jälleen johtoon.

Veiterä kuitenkin osoitti, että se antanut periksi ja Janne Hauskan kulmamaalilla (T. Hauskan esityöstä) ja Aleksi Seppäsen tarkalla osumalla oltiin jo voitonsyrjässä kiinni. Kettunen kuitenkin iski tasoituksen aivan loppuhetkillä ja se nostatti kirpeässä porvoolaisillassa tunnelmaa.

Valkka Ylä-Outinen kertasi pelin ratkaisukuviota tähän tapaan:
–Toisella puoliajalla pystyimme puolustamaan  Akilleksen pystypallot  paremmin pois, mutta jälleen kaksi peräkkäin tullutta jäähyä laittoi meidät puolustamaan pitkäksi aikaa. Harmittavasti juuri ennen ensimmäisen jäähyn päättymistä Akilles sai tehtyä tuurilla ja taidolla johtomaalin.
–Aikalisän jälkeen saimme kuitenkin paineen Akilleksen päätyyn ja sen ansiosta kaksi nopeaa maalia. Sen jälkeen Kettuselta hieno yksilösuoritus ja peli tasoihin. Varmasti aika oikeutettu lopputulos, päätti Ylä-Outinen.

Veiterä maalariosasto oli tänään kokeneemmasta päästä:

Janne Hauska x2 (OmaSp)
Joonas Peuhkuri (Nordic Interim)
Aleksi Seppänen (Ravintola Lalo)
Ere Verhelä ”C” LähiTapiola
Syöttökoneena tänään(kin): Tomi Hauska x4 (OmaSp)

Ottelupöytäkirja tästä

Lauantaina kotona: Veiterä – Narukerä klo 16

Jatkosarja jatkuu lauantaina Kisapuistossa Narukerää vastaan. Ottelu alkaa klo 16. Porilaiset tarjosivat viime sunnuntaina kohtuullisen vastuksen Bandyliigan viimeisessä ottelussa, ja nyt on Veiterän aika palata jälleen voittojen tielle. Samaan aikaan JPS kohtaa kotonaan nousukuntoisen Akilleksen, joka hakee revanssia runkosarjaottelun tappiolle Viitaniemestä. Bandyliigassa eletään jännittäviä hetkiä.

Tule kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Bandytoimitus