Kampparit puolusti, Veiterä ratkaisi

Kampparit – Veiterä 2–4 (2–1)

Vuosi 2022 lähti edustusjoukkueen osalta käytiin tiukalla voitolla Mikkelissä. Tapaninpäivänä kohdanneet joukkueet ottelivat uudelleen, tällä kerralla ilman innokasta mikkeliläisyleisöä. Veiterä pyöritti peliä, Kampparit puolusti uhrautuvasti ja lopulta maalit ratkaisivat.

Asetelma tammikuun avauspeliin oli selvä: Veiterän esitys kertoisi millainen joukkueen ilme on kokonaisuuden kannalta – Kampparit puolestaan ovat kohdanneet sarjan kärkijoukkueita viime aikoina ja mikkeliläiset kaipaavat voittoja.

Ottelun tuomari Mats-Olof Gustafsson piippasi pelin käyntiin loistavien olosuhteiden vallitessa ja paikallisten koronamääräysten takia ottelua saattoi seurata vain livenä Solidsportin kautta.

Ensimmäisen vartin aikana Veiterä osoitti vahvaa joukkuepeliä ja hallitsi tapahtumia – Kampparit eivät päässeet oikein kunnolla Veiterän kenttäpuoliskolle. Tilanne oli kuitenkin reilun puolen tunnin aikana 2–0 isännille, kun Santeri Laitinen oli iskenyt ensin kulmasta 1–0 ja 32. minuutin kohdalla rankkarit 2–0.

Veiterä pääsi kaventamaan 40. minuutilla kun kahdeksannesta kulmurista Johan Segerman tarjoili Matias Lehtoselle ja siitä Matti iski kavennuksen – tärkeä osuma!

Veiterän pelin hallinta oli kovin näennäistä: Kamppari-libero Valtteri Hauskan johtama puolustus oli hyvin ryhmittynyt ja liberon paikalta etutoppariksi nostettu Topi Saukkonen täydensi hyvin Kamppareiden puolustusryhmittymän. Kampparit pysyivät hyvin kurinalaisesti pallon alapuolella ja pitivät oman kenttäpuoliskon ryhmitettynä.

Ensimmäisen jakson loppupuolella Kamppareiden Aapo Pulkkinen oli tehdä jo kolmannen maalin kotijoukkueelle, mutta hienon suorituksen jälkeen pallo osui ylärimaan.

Taukoa vietettiin tovi, ja Veiterä jatkoi toisella puolikkaalla samalla tahdilla kuin ensimmäisellä jaksolla: 51. minuutin kohdalla Veiterälle tuomittiin ottelussa kahdeksas kulmalyönti, jonka jälkitilanteesta Samppa Äikäs sivalsi pallon reppuun, syöttöpojo merkittiin Tero Liimataiselle. Näin oli tultu tasoihin ja ote oli vahvasti Veiterällä.

Peliä askarreltiin kuusi minuuttia eteenpäin ja Tuomas Liukkonen vei Veiterän 3–2-johtoon Joel Reposen syötöstä. Pelikellossa oli 57. minuuttia ja näin oli päästy ikään kuin normaalitilanteeseen. Tämä antoi aiheen Kamppareille lisävauhtiin ja hetkellisesti ote siirtyikin kotijoukkueelle: Veiterä joutui ”juoksemaan” Kamppien perässä ja mustapaitainen kotiryhmä hallitsi otteita koko kentän alueella.

Kesken kaiken hyvän Kamppari-painostuksen Veiterän T. Liukkonen rakensi peliä vauhdilla keskialueella, jakoi pallo kippari-Liimataiselle, joka löysi Reposen hyvässä vauhdissa ja Joel pamautti pallon suorasta luistelusta ohi Lasse Korhosen: taululle 2–4 – hieno jääpallomaali, joka kannatta kyllä käydä katsomassa Kamppareiden Solidsport-sivulta. Jotenkin vaikutti siltä, että Kamppareiden peli-ilo katosi. Ola Manninen otti aikalisä ja pyrki tuomaan lisää tsemppiä Kamppareiden peliin.

Kamppareiden pelistä voidaan havaita, että keskialueen maestrot Kimmo Huotelin ja Tomi Hauska pyörittävät peliä, mutta Veiterän kaltaista vahvasti luistelevaa joukkuetta vastaan pelissä voisi olla hieman enemmän yllätyksellisyyttä. Veiterän osalta merkillepantavaa on, että peliä voidaan rytmittää ja rakentaa monien pelaajien voimin: vahvat pallolliset topparit ja sivutuet rakentavat peliä keskialueen yli ja keskialueella Liukkosen veljekset Tuomas ja Esko ovat oivallinen lisä pelinrakentamiseen. Yläkolmikko Loikkanen–Äikäs–Liimatainen, täydennettyä Huuhtasella ja Reposella, on laadukas ja vastaa hyvin myös pelin karvaamisesta.

Näin pelattiin:

23 min 1–0 Laitinen (Saukkonen), kulmalyönnin jälkitilanteesta
32 min 2–0 Laitinen (rankkarista, Veiterän Kärmeniemi istui 10 min jäähyä kampituksesta)
40 min 2–1 Lehtonen (J. Segerman), kulmurista keskelle ja siitä yläkulmaan…
Tauko
51 min 2–2 Äikäs (Liimatainen), kulmurin jälkitilanteesta
57 min 2–3 T. Liukkonen (Reponen)
80 min 2–4 Reponen (Liimatainen), hieno jääpallomaali jossa esityön teki T. Liukkonen

Jäähyt:
Kampparit 3 x 10 min, Veiterä 4 x 10 min.

Pelin jälkeen Veiterän Tero Nieminen pohti illan peliä tähän tapaan:

Humpan juoni on edelleen se, että Veiterä pelaa Bandyliigaa ilman pistemenetyksiä.

Veiterän seuraava ottelu on Suomen Cupin finaali, loppiaisena to 6.1. Vielä on hieman epäselvää, onko yleisöllä pääsyä ko. otteluun, asia varmistuu nousuviikon aikana. Tilannetta seurataan ja asiasta tiedotetaan seuran verkkosivuilla ja Facebook-sivulla.

Bandyliiga puolestaan jatkuu kotiottelulla OLS:aa vastaan su 9.1., jolloin Kisapuistoon saapuu OLS Oulusta. Ottelu alkaa klo 13:00.

Bandytoimitus