Kausi alkuun: selvä voitto Wepareista, 9–1

Riemastuttavan runsaslukuinen kotiyleisö oli tullut katsomaan hallitsevan Suomen mestarin kauden avausta. Kausi lähtikin voitokkaasti liikkeelle, varkautelaisista ei tällä kertaa ollut vastusta vaan pisteet jäivät Kisapuistoon.

Ottelun käsikirjoitus oli ennalta selvä: Weparit sumputti ja koitti pitää tuloksen siedettävänä. Veiterä sommitteli hyökkäyksiä joko laidoista tai flippaamalla ruuhkan yli kohti WP 35:n rankkarialuetta.

Peli oli oikeastaan selvä jo ekan jakson jälkeen ja 9-0 -tilanteessa WP pääsi kaunistelemaan nollan ykköseksi kulmurista (nuori ja lahjakas Juho Holopainen).

Itse peli hieman kärsi jäälle sataneesta tihkusateesta, joka teki jäätä pitkin pelaamisen haastavaksi. Olosuhdeasiat olivat vahvasti esillä Veiterän tukijatilaisuudessa ennen peliä ja monenkin vaikutusvaltaisen toimijan suusta kuultiin vankka totuus: jääpallon olosuhteet on tuotava tälle vuosituhannella – ja pikaisesti.

Toisella puolikkaalla sade hieman taukosi ja peliä virtasi täysin eri tavoin. Veiterä sai rakennettua peliä keskikentällä vahvan luistelunsa ansiosta, mutta Wepareiden sumppu oli tiivis. Katsomoon näytti siltä, että keskikentän moottorit Eetu Peuhkuri, Aksi Seppänen, Tepi Liimatainen ja Tomi Hauska ovat saamassa pelihuumorista hyvin kiinni ja homma pelaa.

Maalivahti Ari-Pekka Aho piti WP:n kohtuullisesti pelissä mukana, mutta eipä hänkään pystynyt aivan kaikkeen. Joukkueiden tasoero oli kyllä selvä. WP on myös reippaasti nuorentanut joukkuettaan ja pelirutiinissa Veiterä oli täysin ylivoimainen.

Toisen puolikkaan hahmona hääri Emppu Fedorov, joka kirjautti hattutempun. Toki useampaankin osumaan oli saumat, mutta maalivahti Aho esti tämän. Veiterälle tuomituista kolmesta rankkarista pallon iski maalinverkkoon Eetu Peuhkuri. Velimies Topi Peuhkuri kaapi varsinkin ekalla jaksolla pari näyttävää koppia ja muutenkin esiintyi herrasmiesmäisesti maalinsa suulla.

Kisapuistossa vallitsi hyvä tunnelma: tutut jääpallojännärit tapasivat jälleen tuttuja ja kuulumisia vaihdettiin. Olipa paikalla myös naapurikaupungin ylintä luottamushenkilöjohtoa ja pipojakin vaihdettiin… Yleisössä oli myös ilahduttavan paljon uusia jääpallojännäreitä uusien tyylikkäiden Veiterä-pipojen kanssa. Sen saa omakseen hankkimalla kausikortin UK Koskimiehestä tai Tackla Centeristä Myllymäen uudesta myymälästä, pakettihinta 60 euroa.

Kippari Janne Hauska jutteli tähän tapaan pelin jälkeen:

Näin pelattiin:

Veiterä – WP 35 9–1 (4–0)

16 min Veiterä 1–0 / Hauska T. (Liimatainen)
24 min Veiterä 10 min jäähy / Nurmi (huitominen)
31 min Veiterä 2–0 / Hauska J. (Peuhkuri E.)
32 min WP 35 10 min jäähy / Kilpeläinen (kampitus)
35 min Veiterä 3–0 / Liimatainen (Seppänen)
45 min Veiterä 4–0 / Loikkanen (Verhelä)
Tauko
55 min Veiterä 5–0 / KL: Hauska J. (Peuhkuri E.)
58 min Veiterä 10 min jäähy / Laibert (väkivaltainen peli)
68 min WP 35 10 min jäähy / Paukonen (huitominen)
69 min Veiterä 6–0 / Fedorov
80 min Veiterä 10 min jäähy / Hauska T. (kampitus)
83 min Veiterä 7–0 / Fedorov (Hauska J.)
85 min Veiterä 8–0 / Fedorov (Peuhkuri E.)
86 min WP 35 10 min jäähy / Kosonen (huitominen)
87 min Veiterä 9–0 / RL: Peuhkuri
89 min WP 35 9–1 / KL: Holopainen (Paukonen)

Kulmat: Veiterä 9 / WP 35 4
Tuomarit: Gustafsson M-O. & Söderberg T.; Sipilä T. (Porvoosta)

Veiterän Bandyliiga jatkuu vieraskierroksella ensi viikolla: ke 22.11. Kampparit Hänskissä, pe 24.11. HIFK Brakulla.

Bandytoimitus