Kiinnitys mitalipeleihin: Veiterä kaatoi Botnian Helsingissä

Veiterän jääpallomiehistö jatkoi vakuuttavia otteita ensimmäisessä puolivälieräpelissä Botniaa vastaan. Pelin hallinta oli kokolailla Veiterällä ja onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla: maalipuiden väliin osui kaikkiaan viisi pelaajaa. Kentän hahmo oli kuntohuippunsa mainiosti ajoittanut Tomi Hauska.

Puolivälierät: Botnia – Veiterä 3–7 (1–5)

Ensimmäisen pelijakson jälkeen Kallion kentän tulostaululla oli lukemat 1–5. Tämä ei varmasti ollut sitä, mitä vaativa Botniayleisö ja vielä vaativampi Botnian valmennusjohto odotti. Veiterän ensimmäisen jakson maaleista vastasivat kahdesti Tomi Hauska ja kertaalleen Emil Fedorov, Tero Liimatainen ja Janne Hauska. Tomille merkittiin lisäksi syöttöpiste sekä Empun että Jannen maaleihin.

Toisella puolikkaalla sama meno jatkui: Veiterä paineli jo 7–1 johtoon, kun Janne Hauska osui toistamiseen – jälleen Tomi Hauskan esityöstä – 49. minuutin kohdalla sekä 68. minuutin kohdalla Botta-puolustuksen puhkonut  ”pakkipari” K. LaibertE. Segerman.

Tämän jälkeen Veiterä hieman hölläsi kaasujalkaa ja loppunumerot 3–7 saatiin valmiiksi Kasperi Hirvosen osuessa kahdesti. Botnian ensimmäisestä maalista vastasi Vilppu Huovila rankkarista. Molemmille joukkueille jaettiin kaksi kympin jäähyä.

Pudotuspelit on päräytetty käyntiin vauhdikkaasti. Huomisen päivän joukkue herkistelee ja hieroo taktiikkaansa vielä terävämmäksi. Kaikki on valmista Kisapuistossa perjantain huippumatsia varten. Säätiedotus lupaa perjantai-illalle Lappeenrantaan pikkupakkasta ja pilvipoutaa. Onkin varmaan hyvä varustautua illan otteluun lämpimällä termosjuomalla ja hyvällä fiiliksellä. Nyt on myös aika näyttää, että lappeenrantalainen palloilujoukkue menestyy SM-sarjassa ja se kiinnostaa myös kotiyleisöä!

Humpan juoni on selvä: voitolla Veiterä etenee mitalipeleihin eli välieriin, jossa tulee vastaan voittaja parista Kampparit–OLS (Kampparit johtaa tuota paria 1–0 napattuaan 6–3-voiton keskiviikkona Hänskissä). Mikäli Botnia saa juonenpäästä kiinni ja kampeaisi ratkaisun sunnuntaiksi Kallioon, niin homma menee todella jännittäväksi. Botnia pelaa perjantaina selkä seinää vasten ja se varmasti tekee tilanteen nuorelle ja viime kaudesta merkittävästi heikentyneelle itähelsinkiläisryhmälle vaikeaksi… Toisaalta Botnian voidaan tulevan Lappeenrannan otteluun kovalla sykkeellä ja asenteella.

Perjantain ottelu Botniaa vastaan alkaa klo 19:00 – tervetuloa seuraamaan vihreäpaitojen huippupeliä! Kisapuistoon kaivataan lujaa kannustusta ja hyvää termarifiilistä tummuvaan perjantai-iltaan!

–Bandytoimitus