Kotivoitolla kausi käyntiin

Veiterä avasi jääpallokauden kotivoitolla Kamppareista. Hikinen ilta kääntyi Veiterän hyväksi toisen pelijakson esityksellä.

Vaikka Kampparit johtivat ensimmäistä puolikasta jo 0–3, niin kotijoukkue ei hämääntynyt. Kahdella kippari Janne Hauskan maalilla tauolle mentiin vieraiden 2–3-jodossa. Ensijaksolla tilanteet vaihtelivat päädystä toiseen: katsomoon vaikutti siltä, että Veiterä hallitsi palloa, mutta turhaan puski Kamppareiden tiiviiseen puolustukseen. Kentän toisessa päässä puolestaan Lohilahden lahja mikkeliläiselle jääpalloilulle, Kalle Lempinen oli mukana kaikella: riisti palloja Veiterä-puolustukselta, karvasi, antoi painetta, syötti – ja teki kaksi maalia.

Toisella puolikkaalla Veiterä sai navakan myötätuulen taakseen ja tahti muuttui: Janne pamautti pelin tasoihin toisella rankkarimaalilla, sitten oli Tero Liimataisen vuoro astua esiin ja Veiterä meni johtoon. Kalle L. toi Kampit vielä tasoihin upealla soololla, mutta Veiterä piti pintansa: Tero ja kentän hahmona häärinyt Tomi Hauska ottivat roolia ja peli eteni kotijoukkueen merkeissä loppuun saakka. Toinen Lohilahden lahja savolaiselle bandylle, Ville Hämäläinen, kaunisteli vielä loppuluvut 6–5.

Yleiskuva ottelusta oli, että mestarijoukkue osoitti lopulta olevansa ennakkosuosikin aseman arvoinen. Ja olisiko avausottelussa, jota seurasi kaikkiaan 480 silmäparia, ollut kotijoukkueella myös hieman jännitystä mukana?

Sarja on saatu nyt käyntiin ja kotivoitto antaa odottaa Veiterältä hyviä otteita jatkossakin.

Otteluseuranta

Näin peliä kuvailtiin Etelä-Saimaan sivuilla

Näin asia nähtiin Kamppareiden sivuilla:

Mestari piti pintansa Lappeenrannassa