Loistava voitto Porvoossa!

Bandyliigan huippuottelussa kohtasivat kotijoukkue Akilles ja hallitseva Suomen mestari ja Cup-mestari Veiterä. Porvoon Pallokentällä koettiin lauantai-illan huumaa, kun nämä kotimaisen sarjan kärkijoukkueet ottivat yhteen.

Akilles – Veiterä 5–9 (4–3)

– Oli kyllä joukkueelta hyvä ryhtiliike Tapaninpäivän jälkeen, kertoi rennonoloinen joukkueenjohtaja Lauri Segerman pelin jälkeen.

Ottelu lähti Veiterän kannalta vauhdikkaasti liikkeelle: jo 5. minuutin kohdalla venäläisvahvistus Aleksei Vorobev osoitti olevansa luottamuksen arvoinen ja vei Veiterän 0–1-johtoon. Ensimmäinen puolikas pelattiin heikossa tihkusateessa, joka hieman hankaloitti molempien joukkueiden peliä.

– Joo, aika lämmintä oli, 3–4 astetta plussalla, onneksi toiselle puolikkaalle jää oli parempi ja liukkaampi.

Ekalla puolikkaalla kotijoukkueen kippari, torniolaislähtöinen V-V. Angeria osoitti olevansa edelleen varteenotettava tekijä Bandyliigassa: vahva pelinrakentaminen ja johtajuus keskikentällä toivat kaksi tärkeää syöttöä ja maalin. Akilles johti 20. minuutin kohdalla jo 3–1.

Jakson lopulla Veiterän upseerioppilas Lehtonen, M. ja kovalyöntinen Valtteri Hauska toivat pelin jo tasoihin. Puoliaikaa mentiin viettämään isäntien 4–3-johdossa, kun Rasmus Jarinpoika Kettunen sivalsi taukonumerot.

Toiselle puoliskolle tuli vauhdikas ja tiivis Veiterä.

– Tiivistimme keskialuetta. Kun päätuomari Antti Malaska antoi pelata melko kovaa, niin ajettiin kroppaan kiinni ja se sotki Akilleksen pelinteon, kertoi Lauri Segerman.

– Kärjessä Tuukka Loikkanen ja Allu Vorobev tekivät hyvää karvasta ja siinä alapuolella Tero Liimatainen, Aleksi Seppänen ja Tomi Hauska hoitivat loput. Oikeastaan Akilles jäi toisella puoliajalla lähtötelineisiin ja me olimme parempia.

Segerman kehui myös koko joukkueen työmoraalia:

– Joka ukko teki lujasti töitä ja puolustuksessa Sane Nurmi, Mölli Laibert ja Untti Segerman hoitivat alakerran ryhdikkäästi.

Ottelun ratkesi lopulta toisen jakson Veiterä-pyöritykseen: 4–4 iski Tomppa Hauska (49. min) Ere Verhelän tarjoamasta kulmurista, 4–5 teki Allu Vorobev (53. min) Tepi Liimataisen syötöstä, 4–6 teki Vallu Hauska (56. min) velimies Tompan kulmasta, välillä Akilles kavensi 5–6:teen, mutta Aksi Seppänen vei Veiterän jo 5–7-johtoon (65 min.) Tepin syötöstä ja Tepi itse teki 71. minuutilla tilanteeksi 5–8 Tompan syötöstä ja loppuluvut saatiin valmiiksi Tuke Loikkasen iskiessä tauluun 5–9 (87. minuutilla) jälleen Tepin syötöstä. Vaikuttaa siltä, että toisella jaksolla ei ollut kuin yksi joukkue kentällä…

Lauantai-illan onnistujia oli koko joukkue, mutta erityisesti Aleksei Vorobevin rooli nousi hyvin esiin. Näin Segerman:

– Joo, Tapanin pelissä hän oli vielä ehkä ulkona kuvioista, mutta ammattimies näytti, että on omaksunut hyvin meidän pelitavan. Myös koko kentän puolustus osoitti, että ansaitsemme paikkamme sarjan kärkipaikoilla.

Joukkueet kohtaavat ensi viikon perjantaina Suomen Cupin finaalissa Lappeenrannassa. Joukkueenjohtaja Segerman ei vielä lähde ennakoimaan tuota peliä:

– Toki se on yksi peli muiden joukossa, mutta kyllä tämä matsi osoitti, että olemme vahvoilla myös ensi viikolla. Toivotaan hyvää ja jännittävää peliä, joka vetoaa myös yleisöön. Nyt osoitimme, että meillä on venymiskykyä, mutta toki Akilles on myös nälkäinen tämä kotitappion myötä. Luvassa on varmasti yksi tämän kauden huipputapahtumista ja hienoa, että saamme pelata sen kotikentällä, lausui Lauri Segerman.

Ottelupöytäkirjaan tästä

Akilles – tosin heidän nuorisoryhmänsä P21 – saattaa huomenna sunnuntaina saada mahdollisuuden revanssiin Kisapuistossa. Tänään Porvoossa loistaneet Tuukka Loikkanen ja Matias Lehtonen ovat tulessa kivikovaa porvoolaisryhmää vastaan klo 15 alkavassa P21SM-sarjan eli Nuorten Bandyliigan ottelussa. Tervetuloa!

Bandytoimitus