Maailman Cup takana – plakkarissa tiukkoja pelejä ja lujasti kokemusta

Veiterän kohtasi viimeisessä Maailman Cupin ottelussa Bollnäsin. Viime vuoden Ruotsin sarjan finalisti iski tauluun numerot 4–0 kun ottelua oli takana 9 minuuttia. Loppuaika pelattiin silti tosimielellä ja molemmat joukkueet tekivät vielä kolme maalia.

Bollnäs – Veiterä 7–3 (4–0)

Vaikka ottelu oli molemmille joukkueille merkityksetön, niin ainakin Veiterän leirissä peliin valmistauduttiin huolella. Bollnäsin supervahvasta alusta puolestaan aisti sen, että huippujoukkueen ammattiylpeys ei antanut Veiterälle mitään mahdollisuutta yllättää…

Ottelun kulun voi tsekata täältä elitrapportin sivulta.

Kun peli oli ns. selvä, niin Veiterä pääsi kohtuudella peliin mukaan. Toinen puolikas aloitettiin vahvasti ja Bollnäsin alakerta joutui rikkomaan Veiterä kärkipelaajaa rankkarin arvoisesti. Valtteri Hauska iski pallon sisään, kun Bollnäsin maalivahti haparoi torjunnassaan.

Oranssipaitojen johto ei ollut missään vaiheessa uhattuna, mutta Veiterä osoitti hyvällä taisteluilmeellä, että pelillisesti joukkueella on monipuolinen arsenaali hyökkäyskuvioita, joissa Eetu Peuhkuri, Aksi Seppänen, Tomi Hauska ja vaikkapa ahkerasti topparin tontilta nouseva Andy Ropo pystyvät tekemään peliä hyökkääjille.

Kärjessä tutusti Janne Hauska ja Emil Fedorov tekevät vastustajan puolustajien työn hankalaksi. Emppu iski kaksi Veiterän maalia Bollnäsin verkkoon ja todennäköisesti nimensä myös täkäläisten pelaajatarkkailijoiden muistivihkoihin. Myös ajoittain kärkeen vaihtanut Matias Lehtonen oli terävä ja hieman paremmalla onnella Matti olisi kirjannut nimensä maalintekijälistaan.

Veiterän maalissa pelasi Miika Kontra, joka kaapi muutaman hyvän torjunnan varsinkin Bollnäsin kulmatilanteissa.

Joukkueenjohtaja Lauri Segerman kertasi ottelun jälkeen viikonvaihteen antia:

– Osoitimme, että me olimme kohtuudella pelissä mukana. Siitä kertoo esimerkiksi se, että saimme tänäänkin kymmenkunta kulmatilannetta, eli viemme hyökkäykset loppuun saakka huippujoukkueita vastaan. Tosin tekemistä on vielä viimeistelyssä ja jokainen erikoistilanne pitäisi olla vaarallinen maalipaikka. Täällä ei pidä enää ”harjoitella” tai ”ottaa tuntumaa”.

Joukkueen valmentaja Aleksei Nikishov muistutti, että suomalaiset joukkueen ovat kolmisen kuukautta ruotsalaisia jäljessä:

– Me ollaan nyt oltu kahdessa jaksossa Sandvikenissä. Ruotsalaiset ovat olleen isolla jäällä jo elokuun alusta lähtien. Se on oikeastaan ainoa selittävä tekijä. Muuten harjoittelemme ja rytmitämme harjoittelua aivan samalla tavalla kuin ruotsalaiset.

– Venäläiset puolestaan ovat aidosti ammattilaisia. Heillä on vuoden ympäri harjoitukset kaksi kertaa päivässä ja kun ovat leirillä – vaikkapa Ruotsissa tai venäläisillä hallipaikkakunnilla – niin leiri kestää 2–3 viikkoa. Meillä 2–3 päivää. Siinä ero.

Kaikkiaan Veiterä seurana esiintyi tämän vuoden Maailma Cupissa ryhdikkäästi: niin kentällä, katsomossa kuin ”kabinetissakin” – joukkue sai todella tärkeää tasonmittausta kansainvälisestä vauhdista, faniryhmä hurmasi Göransson Areenan yleisön omalla rytmikkäällä esiintymisellään ja myös Veiterän ja Hammarby Bandyn välinen yhteistyösopimus on saanut kisojen aikana mukavasti huomiota.

 

Tästä on hyvä jatkaa kohti Oulua ja Suomen Cupin alkusarjan pelejä. Muistutetaan, että kotimaisen kauden alkuun on hieman yli kuukausi aikaa: pelit vislataan käyntiin Kisapuistossa torstaina 16.11.

–Bandytoimitus