Nikisovin vuodet Veiterässä päätökseen

Veiterän edustusjoukkuetta vuodesta 2016 käskyttänyt Aleksei ”Allu” Nikisov päättää valmennusperiodin Lappeenrannassa tähän kevääseen. Nikisov ja seura sopivat yhdessä, että nyt on hyvä vaihe löytää uusia näkökulmia valmennukseen.

Aleksei Nikisovin kolme kautta Veiterän peräsimessä ovat olleet menestys. Kaksi SM-kultaa, yksi SM-hopea, yksi Suomen Cupin voitto ja kaksi Cup-kilpailun kakkossijaa sekä ryhdikkäät esiintymiset Sandvikenin Maailman Cupissa ovat nostaneet Lappeenrannan Veiterän Suomen jääpallon huippujoukkueeksi.

Kovan kansainvälisen kokemuksen – Venäjältä, Ruotsista sekä Kazakstanista – siivittämänä Allu Nikisov loi kolmen jääpallokauden aikana Veiterän edustusjoukkueelle harjoittelu-, peli- ja tahtokulttuurin, jonka tulokset ovat vastaansanomattomat.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Alekseilta saatuihin oppeihin ja valmennukselliseen antiin. Hän on ollut se puuttuva tekijä, joka on viimeistellyt hyvän joukkueen kansalliselle huipulle ja kolkuttelemaan kansainvälistä tasoa maailman huippujoukkuetta vastaan, seuran hallituksesta todetaan.

Kolmen SM-mitalin ja Suomen Cupin finaalivuoden jälkeen niin Aleksei Nikisov kuin Veiterän taustavaikuttajat päättivät yhdessä, että valmennuksessa voidaan ottaa uusi askel eteenpäin:

– Yhdessä tuumin päätettiin näin. Saimme häneltä erittäin paljon hyödyllistä tietoa ja vinkkejä joukkueen virittämisestä huipputasolle, Veiterän hallituksesta kerrotaan.

Karlstadilainen Aleksei Nikisov viihtyi Veiterän valmennusjohdossa kaudet 2016–17, 2017–18 ja 2018–19. (Kuva: VMH Huittinen)

Uudistaja, joka korostaa urheilijan tahtoa

Käytännössä Aleksei Nikisov uudisti joukkueen kesäharjoittelun, kauteen valmistavan kaukalovaiheen sekä pelilliset harjoitteet kauden aikana. Hyvää taustatukea fyysiseen harjoitteluun ovat antaneet Risto Kangas ja osa-aikaisesti myös Antti-Juuso Ropo.

Veiterä on aloittanut jo tunnustelut uuden huippuvalmentajan pestaamisesta edustusjoukkueen käskyttäjäksi:

– Kyllä, tästäkin keskustelimme Allun kanssa. Saimme häneltä hyviä tipsejä mihin suuntaan joukkuetta kannattaa kokonaisuutena rakentaa ja millaisen valmennuksen kanssa huipputasolla voidaan pysyä. Vielä ei kuitenkaan ole aika puhua nimistä, mutta neuvotteluja käydään parinkin eri vaihtoehdon kanssa, seurasta todetaan.

Se, aiheuttaako valmentajan vaihdos pelaajamuutoksia, jää nähtäväksi. Veiterällä on kasassa edelleen yksi Suomen kovimmista rostereista, ensi kaudeksi katse kääntyy myös omiin nuoriin pelaajiin ja heidän kehittämiseen:

– Saamme tärkeitä pelaajia takaisin Puolustusvoimien palveluksesta ja on tärkeää, että pidämme lahjakkaat nuoret edelleen mukana edustusjoukkueessa. Tosin joitain menetyksiäkin nähdään edelleen asepalveluksen ja vaihto-opiskelujen takia, joukkueenjohdosta kerrotaan.

Aleksei Nikisovin perintönä Veiterälle on ammattimainen asenne jääpalloilijan elämään, harjoitteluun ja asennoitumiseen. Nikisovin korostama tahto nousee usein esille: sekä nuorten että kokeneempien pelaajien on osoitettava harjoittelussa kuten peleissäkin tahtoa tehdä asiat paremmin, vauhdikkaammin ja vahvemmin.

Veiterä tiedottaa valmennus- ja pelaajakuviosta kevään aikana. On varmaa, että seuraorganisaationa Veiterä kiinnostaa huippuosaajia ja seuralla on hyvät taloudelliset ja urheilulliset lähtökohdat valmennus- ja pelaajaryhmän vahvistamiseen.

Veiterä-yhteisö osoittaa Aleksei Nikisoville lämpimät kiitokset Lappeenrannassa vietetyistä, menestyksekkäistä kausista ja toivottaa samalla Allulle ja hänen perheelleen rentouttavaa kesää lempiharrastusten, ruohonleikkuun ja grillauksen parissa.

Tusen tack, Allu – большое спасибо, Aллy!

 

Bandytoimitus