OLS kaatui, edessä välierät

OLS – Veiterä 3–5 (3–4)
Veiterä selvitti tiensä välieriin perjantaina Oulussa. OLS kaatui, mutta luistimet jalassa. Peli ei ollut helppo, mutta rutinoituneempi Veiterä osoitti paremuutensa. Nyt alkaa taistelu finaalipaikasta.

Ottelu käytiin napakassa pakkasessa ja lumisateen vallitessa. Sade ei kuitenkaan haitannut peliä, vaan Veiterä lähti pelaamaan omaa luistelevaa ja vauhdikasta peliä.

Ensimmäiseksi osui OLS: kotijoukkue pääsi 2–0-johtoon Saku Hartikaisen ja Juho Airaksisen maaleilla kun peliä oli takana 13 minuuttia. Tämä ei kuitenkaan hyydyttänyt Veiterää. Hiljalleen peli painui kohti OLS-maalia ja kulmureista onnistuttiin: Christian Laibert toi kahdella kulmamaalilla Veiterän tasoihin kun ensimmäistä jaksoa oli pelattu reilu puoli tuntia.

–Juu, kulmatkin paranevat pikkuhiljaa, päävalkka Tero Nieminen totesi tyytyväisenä.

Antti Pesonen vei isännät vielä 3–2-johtoon mutta pian Tuomas Liukkosen ja Tero Liimataisen maaleilla Veiterä otti johtoaseman. 3–4-numeroissa vietettiin tauko.

Toisella puoliajalla Veiterä oli jatkuvasti kuskin paikalla ja viimeinen niitti tuli ottelun lopulla (87. min), kun Ere Verhelä iski rankkarin sisään.

–Ensimmäisellä puoliskolla puolustettiin hieman liian korkealla linjalla ja pitkille palloille ei saatu riittävästi puolustajia.
–Toisella jaksolla puolustettiin tasapainoisemmin ja se tuotti tulosta, Nieminen tyytyi toteamaan.

Narukerä vastaan välierässä

Nyt alkavat välierät. Vastustaja tulee Porista, kun Narukerä nollasi Kampparit. Runkosarjassa molemmat nappasivat kotivoitot, joten semifinaalisarjasta voi ennustaa tiukkaa. Narukerä on kova kotijoukkue ja heidän puolustus on kova. Finaalipaikka tulee olemaan kovan taistelun takana. Veiterä on kuitenkin valmis haasteeseen.

Toisessa semifinaaliparissa Akilles lähtee ennakkosuosikkina kampeamaan JPS:aa kohti pronssipeliä. Jipsi löi puokkareissa Hifkin selvästi ja on täynnä itseluottamusta, mutta on silti selvä altavastaaja. Akilleksella ei puolestaan ollut ongelmia voittaa WP 35:ttä omassa parissaan.

Välieräsarja alkaa Kisapuistossa keskiviikkona 24.2. klo 18:30. Ottelut pelataan edelleen ilman yleisöä ja Veiterän otteita voi seurata LiveStriimistä Youtube-kanavalta.

Veiterän onnistujat perjantaina Oulussa:
Christian Laibert x 2
Tuomas Liukkonen
Tero Liimatainen, STARK’in kummipelaaja
Ere Verhelä, LähiTapiolan kummipelaaja

Ottelupöytäkirja